EBSO-İZTB el ele

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, İzmir’deki ve sorumluluk sahası içindeki Odalarla Borsalara bir telefon kadar yakın olduğunu söyledi. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’yi ziyaret eden Yorgancılar, güçbirliği mesajı verdi.

İzmir’deki oda ve borsalar arasında kurumsal işbirliğinin yanısıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde gerçekleştirilebilecek çözümlere de açık olduğunu ifade eden Ender Yorgancılar, “İzmir’deki kardeş kuruluşlarımızla zaten bir aradayız. Neler yapabilirsek en iyisini yapmak için gayret sarf edeceğiz. TOBB çatısı altındaki bütün oda ve borsalarımıza bir telefon mesafesindeyim. Her türlü konuyu bana iletebilirsiniz. TOBB nezdinde çözümlenebilecek konular için de beraberce çalışırız” dedi.

Ender Yorgancılar, EBSO’nun iş dünyasının konularını çözümlemek, işbirliğini güçlendirmek amacıyla İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle sanayicileri bir araya getirdiği “Sanayici - İzmir Bölge Yöneticileri Koordinasyon Toplantıları” gerçekleştirdiğini, bu toplantılara Vali ile Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da davet edildiğini hatırlatırken, İzmir Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgeler Platformu’nda da güçlü ekonomi için üretimi ön plana alan çalışmalara imza atıldığını anlattı.

İş dünyasında Oda ve Borsaların sorumluluk alanlarındaki konular için diyalog ve iş birliğinin önemine dikkat çeken Yorgancılar, “Türkiye’de bu yıl zeytinyağında 150 bin tonluk rekolte bekleniyor. Bunun 50 bin ton kadarı Ayvalık, Akhisar, Milas ve İzmir arasındaki bölgede gerçekleştirilecek. Üretim kapasitesinin ekonomik olarak değerlendirilebilmesi açısından İzmir Ticaret Borsamızın lisanslı depoculuk faaliyetinden zeytinyağı için de yararlanabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise, kurumlar arasındaki ilişki ve işbirliğinin artırılmasına yönelik olarak sadece yönetimlerin değil genel sekreterlerin de bir araya gelerek konuları profesyonel bakış açısıyla birlikte değerlendirecekleri organizasyonlar gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.