29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Projeler halka sorulacak



   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, “Bundan böyle bütün projeler halkla paylaşılacak, halka anlatılacak, bu konuda halkın görüşleri alınacak. Bir otobüs durağı yeri değişecekse bile o otobüs durağını kullananlara bu sorulacak” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün yapılan koordinasyon toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Taksim ve gezi parkına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Topbaş, bundan böyle yapılan her projeyi halka danışacaklarını söyledi.

“İYİ NİYETLİ VATANDAŞLARIN EYLEMİ SUİSTİMAL EDİLDİ”

   Toplantıda ele alınan konuları açıklamakla konuşmasına başlayan Başkan Topbaş, “Gezi Parkı’ndaki eylemler başta olmak üzere İstanbul’da yaptığımız projeleri gözden geçirdik. Taksim bizim için çok önemli ve kentimizin merkezidir. Buranın yeniden düzenlenip Türk ekonomi hayatına bir katkı yapması için çalışmaların nasıl yapılmakta olduğunu gözden geçirdik. Başlatılan eylem başta çok samimi duygularla da olsa istismar edildi. Ve maalesef İstanbul ve Türkiye’yi aşarak bütün dünya tarafından değerlendirildiğini ve algılandığını bundan dolayı bir takım sıkıntıların yaşandığını biliyoruz.

  Ben burada samimi duygularla eylem yaparak düşüncelerini aktaranlara bir şey söylemek istemiyorum ama maksadını aşarak ve bu eylemi kullanmak isteyenlerin ortaya çıkardığı, kenti ciddi anlamda etkiyecek Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda çok farklı noktalara taşıyacak görüntülere tanıklık ettik. Her şey bizim gözümüzün önünde cereyan etti. Hep beraberce izledik ve gördük ki gerçekten demokratik bir ülkeye yakışır bir şekilde, medeni ölçüde bir eylem değil maalesef maksatlarını aşan ve farklı boyutlara gelen, kente çok ciddi zarar veren bir eylem oldu” dedi.

“BÜYÜK MADDİ KAYIP VAR”

  İstanbul’un Türkiye ekonomisinin yüzde 42’sini oluşturduğunu belirten Topbaş, “Türkiye’nin önemli bir merkezi olan İstanbul dünyaya da önemli mesajlar vermesi gereken bir kenttir. Hak etmediğimiz sıkıntıları yaşadık. Bundan sonraki süreçte de buna benzer sıkıntıları yaşamamayı diliyorum.

  Tabi burada özellikle İstanbulluların sağduyulu davranmak sureti ile bu kentteki gelişmeleri ve güzellikleri ve geleceğe birlikte yürümemizi sürdürme adına geçmişten aldığımız derslerle dikkate almak sureti ile bundan sonraki süreci çok daha farklı tanımlayacağımızı buradan belirmek istiyorum. Bir takım ekonomik kayıplar var. Maddi zararlar var. Türkiye’nin kaybettikleri var. Başta turizm sektörü olmak üzere birçok işletme ciddi boyutlarda sarsıntı geçirdi. Ve biz bu sarsıntının giderek büyümesini arzu etmiyoruz. Ben buradan eylemlere son veren vatandaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GEZİ PARKI’NA 129 AĞAÇ DAHA”

    Başkan Topbaş, “Taksim’de biz Gezi Parkı’nın o güzelliklerini daha da arttırmak sureti ile halkımıza açılacak hale getiriyoruz. 200 bin üzerinde çiçek 129 adet büyük ağaç, 5 bin civarında gül dikmek suretiyle çevre güzelliğini oluşturmaya çalıştık. Meydan algısını iyi bir şekilde vermek adına 3 boyutlu çalışmalar yapacağız. Otobüs duraklarını kaldıracağız. Bu süreçte bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Bunları bertaraf etmek kolay değil. Güzel şehrimizin güzelliklerini geri kazanması, kayıpları ortanda kaldırılması adına çalışmaları sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

“GEZİ PARKI’NDAKİ ÇALIŞMALAR FARKLI ANLAŞILDI”

  Eylemlere aktif rol alan 300’e yakın sanatçı, mimar, STK mensupları ve kanaat önderleri ile görüştüğünü belirten Topbaş, “Her biri ile yaptığımız görüşmeler endişelerini dile getirdiler. Bundan sonraki yol haritası ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. Ben de bundan sonraki süreci daha yeni bir düzenleme ile yürütmeye karar verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Buraya katılan eylemcilerin neredeyse yüzde 99’u ilk harekette taksimde gezi parkında ağaçların sökülmeye başlandığı, topçu kışlası projesine başlandığını kendilerine olayların bu şekilde yansıtıldığını söylediler. Bu maksatla geldiklerini söyleyenler var. Maalesef algı yönetiminde bir eksiklik olmuş yanlış bir manipülasyon var. Bundan sonraki süreçte yakın tarihte turizm sektörü temsilcileri ile görüşmeler yapacağız” dedi.

“TURİZMDE BÜYÜK SIKINTI OLDU”

  Eylemlerden ötürü İstanbul turizmde büyük sıkıntıların yaşandığını belirten Başkan Topbaş, “Bu sıkıntıları aşma adına çalışmalar yapacağız. Tüm dünyadaki belediye başkanlarına gerçekleri, doğru bilgileri bir mektupla anlatmayı düşünüyorum.

  Dünyanın medya kuruluşlarına da İBB başkanı olarak bir yazı göndermek istiyorum. İstanbul’un ekonomik gücünün, giderek artan değerinin sekteye uğramaması adına bu süreçte çalışmaları paylaşacağız. Kent şantiyeciliği, halka zarar vermeyen bilgilendiren bir inşaat faaliyet çalışmaların olması gerektiğini tekrarladık. Bundan böyle bütün projeler halkla paylaşılacak, halka anlatılacak, bu konuda halkın görüşleri alınacak. Bizim üzerinde ısrarla durduğumuz çalışmaları daha yoğun şekilde halkımız ile paylaşılacak bir ortama çekiyoruz. Bir otobüs durağı yeri değişecekse bile o otobüs durağını kullananlara bu sorulacak. Yol güzergah değişiklikleri de önceden halka aktarılacak” dedi.

“PROJELER HALKA SORULACAK”

  Başkan Topbaş, bundan böyle yapılan her projeyi halka danışacaklarını söyledi. Topbaş, “Yerel yönetimler yarı sivil toplum örgütleri demektir. Halkla birlikte hareket etmeleri, onları bilgilendirmeleri gerekiyor. Bu mantıkla bundan sonra inşallah örnek bir belediye olmak açısından projelerini halkıyla paylaşan sürecin yakın takipçisi olacağız. Bazı sıkıntılar oldu. Hayatını kaybedenler oldu. Rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

  Yaralılara sağlık diliyorum. Mağdur olan sıkıntıya düşen insanlar var. Diliyorum ki millet olarak hoşgörümüzün ne kadar engin olduğunu, Mevlana’dan aldığımız değerler içerisinde kin gütmeyen, birbirini affetmesini bilen, geleceğe bakan bir millet olarak hare edeceğimi güvenimi ifade etmek istiyorum. Değişik fikirler olabilir. Ancak bunu ifade tarzı eyleme dönüşmeden, başkasına zarar vermeden olması gerekmektedir. Medeniyet ölçeğinde yapılması gerekiyor. Kentlilik bu demektir. En kısa zamanda ekonomik düzenlemeler yapmak suretiyle kentimizi normal haline dönüştüreceğiz” dedi.

20 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir