25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Reyhanlı'nın sorumlusu Başbakan...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıların sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve medyanın Reyhanlı’daki saldırıları görmezden geldiğini öne sürdü.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Türkiye çok ayrı bir yeri olan bir il olduğunu söyledi.

Hatay’da Alevi’sinin, Suni’sinin, Musevi’sinin, Hıristiyan’ının onlarca yıldır barış içinde yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, eğer Türkiye farklı inanç ve kimliklerden binlerce kişinin yaşadığı bir toprağı göstermek gerekirse burasının Hatay olduğunu kaydetti.

Yıllarca Hatay’da kimsenin inancından ve düşüncesinden kimsenin burnunun yıllarca kanamadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığını ifade etti.

“REYHANLI’YA SANKİ ONLARCA TOPLUK BOMBA YAĞDIRILMIŞ”

Kılıçdaroğlu, “Barışın, huzurun ve inançların adresi Hatay’dır diyebiliriz” dedi. Anadolu’nun ilk camisinin Hıristiyanlığın en eski kiliselerden birisinin Hatay’da bulunduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Yüzyıllardır huzur ve barış var o topraklarda. Patlamanın olduğu Reyhanlı’ya gittim.

Patlatılan bombalardan sonra kenti görmek hoş bir şey değil. Sanki onlarca tonluk bomba yağdırılmış oraya. İnsanlar huzursuz, herkes ne oldu, neden oldu, niçin oldu diye soruyor. Ve herkesin sorduğu bir soru var, bunun hesabını kim verecek.

Vatandaşla muhatap olduk dertlerini dinledik. Herkes bunundan soluyor ve hükümetin kesinlikle Türkiye ve Reyhanlılara doğru bilgi verdiğine inanmıyor. Hükümet yalan söylüyor. Yalan söylüyor hükümet. Çünkü biz işin içindeyiz diyorlar. Verilen bilgilerin hiç birisi doğru değil. Vatandaşlar bakanların açıklamalarına da tepkililer.

Her bakan zaten ayrı bir telden çalıyor. Kimin ne söylediği belli değil. Birisi ‘A’ diyor, diğeri ‘B’ diyor. Yayın yasağı getirilmesine tepkililer. Neden yasak getirildi deniyor ve bunun mücadelesini verin diye bizden talep ediyorlar” diye konuştu.

“REYHANLI’DA DRAMLAR YAŞANIYOR”

Reyhanlı’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Taziye ziyaretinde bir çadırda oğlunu kaybetmiş bir baba. 29 yaşında, 3 çocuğu var. En büyük çocuğu 9 yaşında. Son çocuğu da 12 aylık, hiçbir şeyin farkında değil. Evde insanlar ağlıyor, o da ağlıyor. Neden ağladığını kimse bilmiyor. Baba diyor ki; benim hiçbir güvencem yok, sadece yeşil kartım var. Bu çocuklarım ve torunlarım ne olacak diyor. Ülke içinse biz savaşırız. Şehitte düşeriz, bayrağımız için, vatanımız için her zaman mücadele veririz. Fakat bu felaketin sebebi nedir?

Bir başka taziye ziyaretine gittik. Gencecik bir kadın, kucağında çocuk, eşi ölmüş. Ne olacak bizim halimiz diyor. Ben geleceğe nasıl bakacağım diyor. Evimin direği yıkıldı diyor. Bütün dramlar yaşanıyor.

Hatay’a gittik hastanede yaralıları ziyaret ettik. Gencecik bir çocuk filinta gibi Hatay’a gelmiş gelini alıp evlenecekler. Gelini kuaföre götürüyor kendisi de damatlık elbisesi için terziye gidiyor. Yolda bombanın hışmına uğruyor. Bir gözünü kaybediyor. Türkiye buna layık mı?”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN SEN REYHANLI’YI NEDEN GÖRMÜYORSUN”

Kılıçdaroğlu, “Bombalı saldırıların yaşandığı sırada Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki programında ‘Suriye’deki çocuklar öldü, neden onu görmüyorsunuz’ diyor. Recep Tayyip Erdoğan sen Reyhanlı’yı neden görmüyorsun. Elbette hiçbir insanın saçının teline zarar gelmesini istemeyiz. İster Suriye’de, ister ABD’de, ister Rusya’da, ister başka bir yerde. Biz insanı severiz. Bizim anlayışımızda ruhumuzda, insana karşı çıkmak yoktur. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır.

Hatay’a gittiğimiz de 40 kişiydi vefat edenler, bu sabah haber geldi 51 kişi hayatını kaybetti. Beyefendi bütün bu olaylardan habersiz İstanbul’dan kalkmış toplantı yapıyor. Adı ne, ‘Analar ağlamasın.’ Buradan medyaya da sesleniyorum, Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi vefat ettiği zaman bütün medya yas ilan etmişti. Kimse korkudan yayın yapamıyordu. 51 kişi öldü 51, acaba bu medya ne yapıyor. Şöyle diyor konuşmasında, ‘Yarın mahşer gününde Rabbim bize soracak, o bebekleri gördüğünde ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın diyecek.’ Hangi akılla, hangi mantıkla böyle bir ifadeyi kullana bilirsin sen. Rabim ne diyecekmiş ‘Ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı.’ Rabbinin sana nasıl hitap edeceğini sen mi belirleyeceksin. Kibirin böylesine ilkkez tanık oluyor bu millet, ilkkez. Böyle bir kibir olabilir mi? Kendisini öbür dünyada da kendisini Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olarak ilan ediyor. Kimsin sen” diye konuştu.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde onlarca çocuğun öldüğünü ve Başbakan Erdoğan’ın bunları görmezden geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Suriye’de çocuklar ölüyor diyorsun. Evet onlara da üzül ama senin ülkende senin vatandaşın, senin çocukların ölüyor. İnsanda biraz vicdan olur. Kalmış ‘analar ağlamasın’ programında şov yapıyor. Suriye’dekileri tüm dünya görüyor, Türkiye’de sen yayın yasağı getiriyorsun. Kimse öğrenmesin diye. Böyle bir şey olabilir mi? Buradan söylüyorum, ölen 51 vatandaşın sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben oraya gitmişim alınganlık gösteriyor beyefendi. Nerede bir vatandaşımız varsa hiç kimse unutmasın CHP bütün kurumlarıyla orada olacaktır. Beyefendi ABD’den sonra Reyhanlı’ya gidecekmiş. Malum nasihat aldıktan sonra gidecekmiş” dedi.

14 Mayıs 2013
Etiket; kılıçdaroğlu, erdoğana sert tepki gösterdi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


CHP İzmir'de 3 değişiklik
Kılıçdaroğlu İzmir için ne vaat etti?
İzmir'i selamladı, Kocaoğlu'nu övdü
Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil
Kılıçdaroğlu'ndan 'yarı açık cezaevi' benzetmesi
"Güvenlik reformu 12 Eylül'le üç aşağı, beş yukarı aynı"
CHP'de anket sonuçları tartışma yarattı
Kılıçdaroğlu: Belge mi istiyorsun Davutoğlu, al sana belge
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir