19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sağlık turizminde tren kaçıyor



AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Katip Çelebi Üniversitesi'nin eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, İzmir'in sağlık turizminden aldığı payın artırılması gerektiğini söyledi. Sağlık turizminin 400 milyar dolarlık büyük bir sektör olduğunu belirten Prof. Dr. Tancan Uysal, İzmir'in coğrafi konumu ve sağlık altyapısı ile sağlık turizmi için çok uygun bir kent olduğunu ifade etti.

İzmir'de sağlık alanında başarılı işler yapıldığını ancak İzmir'in henüz sağlık anlamında kendine yetebilen bir şehir olmadığı için sağlık turizmi için atılan adımlardan yeterli sonuç alınamadığını söyleyen Prof. Dr. Uysal, şunları söyledi:

"Herkesin dilinde bir sağlık turizmi söylemi var. Evet önemli bir ekonomi. Bunu İzmir'e kazandırmalıyız. Ama şu an mevcut hastane kapasitemiz daha henüz kendi hastamıza yetebilir konuma gelmedi. Hükümetimizin Bayraklı'ya 2000 yataklı ve Tepecik'e 1200 yataklı yapacağı şehir hastaneleriyle İzmir kendi hastalarına yetebilmenin yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da hizmet edebilir konuma gelecek. Yapılacak prosedür çok basit. Uluslararası akredite bir kuruluş değerlendirmesinden sonra tek yapılması gereken sigorta şirketleriyle anlaşmaları imzalamak. Tabi burada sadece hükümetimizin yapacağı yatırımlar yeterli değil. Büyükşehir Belediyesi, bunun planlamasını yapmalı ve özel sektör yatırımlarını İzmir'e çekmeli. Aksi halde kendi içimizde bir kısır döngüye takılıp kalırız. Sağlık turizmi bir söylemden öteye gitmez."

TREN KAÇIYOR

Avrupa ve Amerika'da sağlık hizmetleri çok pahalı olduğu için Türkiye'nin bir sağlık turizmi için avantajlı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Uysal, "O yüzden sigorta şirketleri, hastalarını hem tedavi ettirebilecekleri, hem de tatil yaptırabilecekleri ülkeler arıyorlar kendilerine. Avrupa'da sağlık harcamaları çok yüksek seviyelerde iken ülkemizde bu paranın belki bazen onda birine hem tedavi olabilmek, hem de tatil yapabilmek mümkün. Ayrıca sağlık imkanları iyi olmayan Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika ülkelerindeki hastalar da Türkiye'ye göz, diş, estetik, ortopedi, kanser, beyin cerrahisi ve kardiyoloji bölümlerine kaliteli sağlık hizmeti alabilmek için geliyorlar. İşte coğrafi konumu ve sağlık imkanlarıyla İzmir, burada büyük bir avantaja sahip. İzmir, tıp turizminde dünyada marka olabilecek kapasitede bir şehir. İstanbul bu anlamda bayağı yol aldı. Yeter ki şehrimizde bunun için gerekli altyapı çalışmaları bir an önce tamamlansın. Aksi halde İzmir bu treni kaçıracak" diye konuştu.

28 Şubat 2015
Etiket; sağlık turizmi izmir, tancan uysal Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Twitter Türk Hukuk Sistemini Hiçe Sayamaz
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir