19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Seferihisar, Orkinos çiftliğine direniyor



Danıştay ve İdare mahkemelerinin iptal kararları vermesine rağmen yeni bir ÇED Olumlu Kararı alarak üretime başlayan “Orkinos Mezbahasına” karşı, Seferihisar Belediyesi, Seferihisarlılar, Sığacık Balıkçı Kooperatifi, Çevre Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Yarımadalılar ve çevre gönüllüleri Sığacık’ta bir eylem gerçekleştirdi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin ortasından otoban geçirip kalkınma diyen, parktaki ağaçları kesip AVM yapmaya modernleşme diyen, Orkinos Tesisi ile bir yandan turizmi baltalayıp bir yandan ihracata destek veriyorum diyen anlayış bitmiştir. Bu anlayış bizi daha fazla yönetemeyecek gün bugündür, bu köhne anlayışı bu körfezde denize gömeceğiz” dedi.

8 Eylül Pazar günü gerçekleşen eylemde basın açıklamasının ardından yüzlerce kişi teknelerle denize açılarak denizdeki mezbahayı protesto etti. Eylemde “Balıkçılığı yaşatmak için orkinos mezbahasına hayır”, “Sakin şehrin tekmesi sert olur”, “Çocuklarımızın balık yeme hakkına, denize girme hakkına sahip çıkıyoruz” pankartları açıldı. Eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tema Vakfı, Doğa Derneği, Seferihisar Kent Konseyi, Karaburun Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi, Seferihisar Çevre Koruma Derneği, Akut, Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP İlçe Teşkilatı, çevre ilçelerin sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Eylemden önce kurulan serbest kürsüde, dileyen vatandaşlar görüşlerini dile getirdi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşmada, iki nedenle orkinos mezbahasına karşı çıktıklarını belirterek şunları söyledi: "Güçlerimizi birleştirmezsek bizi tek tek avlıyorlar. İki haklı gerekçemiz var. Birincisi bu nesli yavruyken yakalayıp kafeslere hapsedip hasat denilen katliamı yapıyorlar. Bu soyun tükenmesine neden oluyorlar. İkincisi burada balık neslini yok ettikleri için balıkçılığı, denizi kirlettikleri için turizmi yok ediyorlar. Biz, balıkçılığı kalkındırmak için Avrupa Birliği’nden 200 bin Euro hibe aldık, İtalyanlarla ortak çalıştık, balık mezatını yeniledik. Ama şimdi küçük balıkçılığı yok ediyor balıkçılara teknelerini sattırıyorlar.”

BU ZİHNİYET BİZİ YÖNETEMEYECEK

Gezi ve ODTÜ olaylarına değinen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:“Kentin ortasından otoban geçirip kalkınma diyen, parktaki ağaçları kesip AVM yapmaya modernleşme diyen, orkinos tesisi ile bir yandan turizmi baltalayıp bir yandan ihracata destek veriyorum diyen anlayış bitmiştir. Bu anlayış bizi daha fazla yönetemeyecek, gün bugündür, bu köhne anlayışı bu körfezde denize gömeceğiz. Onları buradan kovduğumuz gün bayramı yine burada kutlayacağız.” Dava Avukatı Şehrazat Mercan ise; "Kendi yurdumuzda sürgünüz. Mahkemeler karar alıyor uygulanmıyor. Eylem yapıyor, dilekçeler veriyoruz dikkate alınmıyor. Mahkeme kararlarını uygulamayıp bir kenara atan yönetimi şiddetle kınıyorum. Bu mezbaha buradan gidene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

08 Eylül 2013
Etiket; seferihisar, orkinos, çiftlik, eylem Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fransa'da kaygı veren eylemler
YGS öncesi altın kurallar
Mandalina şenliği başlıyor
Bitki çayları o kadar da masum olmayabilir
Seferihisar, yüzen güneş enerji santrali kuracak
Ve binlerce kişi iş bıraktı
Ege, Özgecan için ayaklandı
EÜ Tıp çalışanları isyan etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir