29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sendikacılar Başbakandan istediği cevabı alamadı



Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Kemerköy ile Yatağan’daki termik santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmeleri’nin (GELİ) özelleştirme programına alınmasının ardından Maden-İş ve Tes-İş Sendika başkanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmede Erdoğan’ın 'özelleştirme kararından vazgeçmenin mümkün olmadığı' cevabı, işçileri hayal kırıklığına uğrattı.

Muğla’daki üç termik santralin özelleştirme kapsamına alınmasının ardından maden ve enerji işçileri eylemler yapıp, tepkilerini Ankara’ya kadar yüreyerek gösterdi. Yatağan Maden-İş ve Tes-İş sendika başkanları, önceki gün Marmaris’i ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Grand Yazıcı Turban Hotel’de bir saat süren yemekte biraraya geldi.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Başbakan ile yaptıkları görüşmeyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Başbakan ile Marmaris’te bir görüşme gerçekleştirdik ve ihalenin iptal edilmesini istedik. Görüşmede işyerlerimizin ekonomik anlamda yöremize ve ülkemize sağladığı katkıları, insanların çektiği cefayı, santrallerin özel sektörün insafına terk edildiği takdirde 2006 yılındaki gibi 13 ilin karanlıkta bırakıldığını, bölgemizin turizm bölgesi olduğunu, yaşanan özelleştirme uygulamalarında işçilerin yaşadığı dramları, işyerlerimizin karlı işyerleri olduğunu ve santral ve kömür ocaklarımızın mutlaka kamu eliyle yürütülmesi gerektiğini, halkla bütünleşen bir mücadele süreci yaşanmakta olduğunu belirttik.”

'BEDEL GEREKİYORSA EN AĞIRIYLA O BEDELİ ÖDERİZ'

Erdoğan'dan olumsuz yanıt aldıklarını ve mücadele neyi gerektiriyorsa ona yapmaya devam edeceklerini belirten Girgin, şunları ifade etti:

“Başbakan, devletin ekonomik hayattan çekilmesi yönünde politikalar uyguladıklarını, Yatağan ve Milas’taki mevcut durumu değerlendirdiklerini, alınan karardan vazgeçmenin şu aşamada mümkün olmadığını söyledi. Ancak yeterli teklif gelmediği takdirde, yeterlilik ile ilgili sorun çıktığında ya da değerinde teklif gelmediğinde ihalenin iptal edilebileceğini veya imza atmayıp ihaleyi erteleyebileceklerini belirtti. Biz de bu cevabın işçi arkadaşlarımızı tatmin etmeyeceğini, Anayasal haklarımızı kullanmaya devam edeceğimizi ve konunun yeniden değerlendirilmesini başbakandan isteyerek görüşmeden ayrıldık. İşçiler olarak mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz."

DİYALOG KAPISINI AÇIK TUTMALIYIZ

Özelleştirmeye karşı sürdürdükleri mücadelenin iki ayak üzerinde durduğunu belirten Girgin, açıklamasını şöyle bitirdi:

"Bunlardan biri eylem diğeri diyalogdur. Sadece meydanlarda eylem yapalım, gerekirse çatışalım, yaralanalım, ölelim ama gene de 'diyalog yolunu kapalı tutalım' diye kendi tabanımızdan bir talep gelirse buna da varız. Ancak direniş mücadelemizi akılcı bir şekilde ve cesaretle yürütmemiz gerekiyor. Aklımız bize şu an diyalog kapısını açık tutmamız gerektiğini söylüyor. Bizim için başarı, bu mücadeleyi hiçbir arkadaşımızın burnunu bile kanatmadan zafere ulaştırmaktır. Daha önceden almış olduğumuz eylem kararlarını uygulamaya devam edeceğiz. Ama şunu herkes bilsin: Bu mücadele için bir bedel ödenmesi de gerekirse en ağırıyla o bedeli ödemesini de biliriz".

02 Aralık 2013
Etiket; yatağan termik santral, güney ege linyitleri, süleyman girgin Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Babacan ve Şimşek Beyaz Türk
Yatağan'daki işçilerinin direnişi sürüyor
Yatağan yine zehir soludu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir