28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Serpil hocanın öldürülmesi isyan ettirdi



İzmir’in Buca ilçesinde, işsiz V.A.’nın 2 yaşındaki oğlu E.B.A.’nın gözleri önünde, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan eski eşi Serpil Erfındık’ı bıçaklayarak öldürmesi, kadının meslektaşlarını isyan ettirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden, kadına yönelik şiddetin son bulması için yasal düzenleme yapılması istendi.

Dokuz Eylül Üniveritesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, acının kendi evlerine de düştüğünü, meslektaşlarını koca şiddetine kurban verdiklerini belirterek, şiddete karşı tedbir alınması çağrısı yaptı.

Rektör Füzün’ün ardından açıklama yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü de, "Şiddet artık hız kesmiyor. Artık gelişmiş bir kent olan İzmir’de, bir üniversitede görevli, iki dil bilen, akademik araştırmalar yapan bir kadını da buluyor. Biz arkadaşımızı kaybettik. Bu şiddet sarmalının son bulması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAUM) Müdürü Prof. Dr. Tülay Özüerman ise tepkisini şöyle dile getirdi:

"Kadına yönelik şiddete, akademik faaliyetlerle dur diyemeyeceğimizin farkındaydık. Duyarlılık yaratmak, toplumun dikkatini çekmek için gösterdiğimiz çabaların yeterli olmadığını, konunun sosyal, ekonomik, hukuki ve özellikle de kültürel boyutu olduğunu vurguluyorduk. Bu kez şiddet bizi de vurdu. Öğretim elemanı arkadaşımızı kaybettik.

Devletten koruma isteyip korunamamış olduğunu, korunma talebinde bulunduğunda korunmayı gerektirecek durum istendiğini öğrendik. Bu vahim hata daha kaç Serpil’i aramızdan alıp götürecek. Türkiye’de her gün en az 5 kadın cinayetle yaşamını yitiriyor. Adeta bir cinsiyet kıyımı yaşanıyor. Toplumsal duyarlılığın, biran önce devletin tüm katmanlarında ciddiyetle ele alınmasını, tüm kurumların işbirliği ile kadınla erkek arasında giderek derinleşen eşitsizliğin kapatılması için, siyasal görüşü ne olursa olsun, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini acilen talep ediyoruz." Prof. Dr. Özüerman ayrıca, İzmir’in de aile içi şiddette 5 bin 907 şikayet ile 17’inci sırada yer aldığını dile getirdi.

YAKIN KORUMA VERİLMEMİŞ

Yapılan açıklamada, Serpil Erfındık’a koruma kararının verilmediği yönündeki eleştirinin, yakın koruma isteğinden kaynaklandığı öğrenildi. Halen firarda olan ve çalışmadığı öğrenilen cinayet şüphelisi V.A.’nın, birkaç kez üniversiteye de gidip Serpil Erfındık’ı tehdit ettiği, bu nedenle yakın koruma kararı aldırmak istediği, ancak bunun kabul edilmeyip, çağırmalı koruma verildiği belirtildi. İzmir 16’ıncı Aile Mahkemesi’nin, Serpil Erfındık için verdiği koruma kararının, 15 Aralık 2013 tarihinde sona erdiği kaydedildi. Bu arada, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi’nin savcılığa yeniden suç duyurusunda bulunduğu, tekrar koruma alınması yönündeki işlemlerin de bugün başlayacağı ortaya çıktı.

16 Aralık 2013
Etiket; serpil erfındık, eski eş cinayeti, izmir kaynaklar cinayet, tülay özüerman, mehmet füzün Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


DEÜ Tıp'ın 37. yıl gururu
Öldürülmeden önce şikayetçi olmuş
İzmir'de Sağlık Sanatla Buluştu
İzmir Tıp Camiası Yasta
Serpil Erfındık Paneli Tartışmaya Yol Açtı
Öldürdükten Sonra Yüzünü Havluyla Örtmüş
İzmir'de Ötanazi Tartışıldı
DEÜ Tıp Fakültesinin 36. Yılı Kutlandı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir