28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sevan Nişanyan cezaevine girdi



İzmir’in Selçuk İlçesi’nin turistik köyü Şirince’de SİT alanındaki arazine iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle aldığı 2 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından da onanan yazar Sevan Nişanyan, Torbalı Açık Cezaevi’ne giderek teslim olurken, "Yaptıklarımdan pişman değilim. Yaptıklarımla gurur duyuyorum" dedi.

Yazar, Dilbilimci Sevan Nişanyan, kaçak inşaat yargılamasından verilen 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere Torbalı Açık Ceza İnfaz Kurumu'na teslim oldu.

Eski eşi Müjde Tömbekici, çocukları Davit ile Arsen Nişanyan ile cezaevine gelen Nişanyan, gazetecilere yaptıklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Nişanyan, cezaevi önündeki açıklamasına, şöyle dedi:

"Türkiye maalesef ufuksuz, vizyonsuz, çapsız insanlar, Cüceler tarafından yönetilmektedir. Bu memlekete yazıktır. Hepimiz, hepiniz daha iyisine layıkız. Umuyoruz ki; günün birinde vizyon sahibi olan, iyi ile yanlışı ayırabilen insanlar da yönetimde bulunacaktır."

"BANA BİÇİLEN ROLÜ OYNADIM"

Yaptıklarının birilerini rahatsız ettiğini öne süren Nişanyan, şöyle devam etti:

"Kendisine biçilen rolü oynamayan bir insanın cezalandırılması gerekiyordu. Bu şekilde bir yol buldular. Şirince'de vaktiyle söylediklerimiz, yazdıklarımız yaptıklarımızla ilgili hakkımda düzinelerce ceza davası açıldı. Siyasi iktidarın elinde bu saçmalığı düzeltme olanağı vardı. Kullanmamayı tercih ettiler. Kendi taktirleridir. O kadar dava var ki, bunların nasıl hesaplandığını bilmiyorum. Bir matematikçinin bile içinden çıkamayacağı bir hesap. Ama uzun bir süre içeride kalacağımı biliyorum."

"CEZAEVİNDEN ÇIKINCA DA AYNISINI YAPACAĞIM"

Şirince ve ülkesi için yaptıklarını felsefi bir tutarlılık içinde olduğunu belirten Nişanyan, tahliye edildikten sonra da aynı yolda yürüyeceğinden kimsenin kuşkusu olmamasını istedi. Nişanyan, şöyle konuştu: "Şirince’de yaptığımız işler iyi şeylerdir, doğru şeylerdir. Memleket için örnek olabilecek işlerdir. Bir çıkar kaygısıyla değil, felsefi tutarlılık kaygısıyla yapılan işlerdir. Bu işler bir takım saçma sapan insanların hoşuna gitmiyor, durdurulacak değildir. Elbette devam edecek. Yasal izinleri verirlerse yasal olarak yolumuza devam ederiz, ama yasal izinleri vermezlerse de kendilerinin bileceği şey. Yasadışı olarak yola devam ederiz. Ama her türlü yolumuza devam ederiz. Aynı şekilde kamuyu ilgilendiren işlerde ülkenin değerleri ve doğruları hakkında söylediklerimi aynı tutarlılık ve aynı kararlılıkla söyleyeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Yaptıklarımdan gurur duyuyorum, doğru işler yaptığıma, topluma insanlara yararlı işler yaptığıma eminim. Bunu bir değer görüyorum." Bir soru üzerine davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşımayacağını da ifade eden Nişanyan, daha sonra çocukları ve eski eşiyle vedalaşıp cezaevine girdi. Yanında getirdiği yastığı içeri alınmayan Nişanyan, üzerindeki paraları da eski eşine verdi.

"CESURCA BİR DURUŞ SERGİLEDİ"

Arsen ve Davit de cezaevine uğurladıkları babalarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Arsen Nişanyan, "Kendisi yıllardır riskli bir mücadele içindeydi. Sonuçlarını biliyordu. Risklerini tatmıştı. Ancak sonuç bu şekilde oldu. Sonuçlarını bildiği bir savaşın içine girdi ve cesurca bir duruş sergiledi. Malesef sonuç bu" dedi.

NELER OLMUŞTU?

İzmir’in Şirince Köyü’ne bir kilometre mesafedeki kendine ait araziye yaptığı 60 metrekarelik evin inşaatı arazinin SİT olduğu gerekçesiyle iki kez mühürlenmesine rağmen tamamlayan Nişanyan, hakkında Selçuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme, Nişanyan’a 2 yıl hapis cezası verdi. Nişanyan, kararın temyizi için 2008 yılında Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay, 5 yıl sonra kararı onadı. Bunun üzerine geçen 23 Aralık’ta savcılığa gidip teslim olan Nişanyan’a cezaevine girmesi için 2 Ocak’a kadar süre verilmişti.

02 Ocak 2014
Etiket; sevan nişanyan, nişanyan cezaevi, selçuk şirince nişanyan, torbalı cezaevi nişanyan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Nişanyan'a Kapalı Cezaevi
Nişanyan Cezaevinde Yaşadıklarını Anlattı
Nişanyan cezaevine girecek
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir