24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sığırların ağladığı görülmemiştir!



 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında ağlaması ile ilgili olarak "Eğer insansa, böyle bir durum karşısında göz yaşı dökmemesi mümkün değil. Son derece insancadır. Ağlamak insancadır ve insana mahsustur. Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir. Hayvanlar ağlamaz da gülmez de. Sayın Başbakan içine düştüğü bir çaresizlikten dolayı ağlamamıştır" dedi.

"YENİ BİR TEZKEREYE GEREK YOK" 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV'de katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bizim birinci tercihimiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında bir müdahalenin yapılması en doğru seçenektir. Bu olmazsa Kosova veya Sırbistan modeli uygulanabilir" dedi. 

Suriye'ye olası bir müdahale konusuna değinen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bizim birinci tercihimiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar doğrultusunda Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında bir müdahalenin yapılması en doğru seçenektir. Bu olmazsa Kosova veya Sırbistan modeli uygulanabilir. Ekim ayına kadar geçerli bir tezkere var. Müdahale olursa, yeni bir tezkereye gerek yok. Ama varsayın ki yeni bir tezkere gerekirse de Türkiye Büyük Millet Meclisi 24 saat içinde yeni bir tezkere çıkarabilir" dedi. Türkiye'nin Suriye politikasına değinen Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamaların hükümetin iradesi olduğunu belirterek, "Davutoğlu, TBMM adına değil hükümet adına konuşuyor. Meclis tezkereyi onaylar mı onaylamaz mı? Meclis'in takdiri" diye konuştu. 

"VARSIN DİKTATÖRLER BİZDEN HOŞNUT OLMASIN" 

"Türkiye Mursi için gizli diplomasi yürüttü mü?" sorusuna Çelik, "Diplomasi yapılır ama bu sonuç verir mi vermez mi? Siz doğru olanı yaparsınız dost bir ülkenin yapması gerekeni yaparsınız. Biz kendi tavrımızdan sorumluyuz. Türkiye yalnız kaldı çaresiz kaldı sözleri asılsız. Yalnız kaldığımız yok Ortadoğu'da anket yapsanız yalnız olmadığımızı görürsünüz. Varsın diktatörler bizden hoşnut olmasın. Ölseler de öldürmediler. Oradaki trajediyi de gördünüz" diye yanıt verdi. 

"AĞLAMAK İNSANA MAHSUSTUR, SIĞIRLARIN AĞLADIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR" 

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında ağlaması ile ilgili olarak Çelik şöyle konuştu: "Eğer insansa böyle bir durum karşısında göz yaşı dökmemesi mümkün değil. Son derece insancadır. Ağlamak insancadır ve insana mahsustur. Bugüne kadar sığırların ağladığı görülmemiştir. Hayvanlar ağlamaz da gülmez de. Sayın Başbakan içine düştüğü bir çaresizlikten dolayı ağlamamıştır. Siz Başbakanın kime niçin ağladığını nereden biliyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin bu tavrını kalpsizlik, duygusuzluk olarak değerlendiriyorum. Onları ayıplıyorum, kınıyorum. Ağlamayanlar, ağlayamayanlar tarih boyunca insanlığı ağlatmışlardır. Erkekler ağlamaz diyorlar. Erkek kalp sahibiyse, şefkat ve merhamet sahibiyse erkek de yeri gelirse ağlar." 

"DEMOKRATİKLEŞMEMİZ PKK'NIN ŞUNU BUNU YAPMASINA BAĞLI DEĞİL" 

Demokratikleşme paketine değinen Çelik, "Sayın Başbakan büyük bir ihtimalle Karedeniz turundan bu akşam dönecek. Ağustos bitmeden böyle bir toplantı yapılır. Veya eylül ayında yapılır böyle bir toplantı. Başbakanın, başkanlığında teker teker başlıklar görüşülür. Çözüm sürecine de katkıda bulunacak. Demokratikleşmemiz PKK'nın şunu bunu yapmasına bağlı değil" şeklinde konuştu. 

"CHP MHP BİR SANTİM OYNAMIYOR" 

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Çelik, Anayasanın değiştirilmez, değiştirilemez maddeleri ile ilgili yapılacak değişikliklerin yanlış algılandığını ifade ederek, "Bunlar gökten inmiş ilahi şeyler değil ki. Ben bir Anayasa yapıyorum beş asır sonra gelenler de bunu değiştiremez. Böyle bir şey olabilir mi? Cumhuriyet'in temel maddeleri ile ilgili bir derdimiz yok. CHP, MHP bir santim oynamıyor. Anayasa değişikliği konusunda arkadaşlarımız samimiyetle çalışıyor. Statükocu zihniyette olan iki parti var maalesef" diye konuştu. 

Çelik, Ruhban Okulu'nun açılmasına yönelik müzakerelerin de devam ettiğini belirtti.

27 Ağustos 2013
Etiket; bakan, çelik, hüseyin, ağladı, gözyaşı, kılıçdaroğlu, sığır, başbakan, pkk, çaresizlik Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
Altınordu ülkenin tanıtım elçisi
Rol model Altınordu
Ferguson Eroğlu
Altınordu bıraktığı yerden başlayacak
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Kandil'deki iğrençliklerin belgesi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir