18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sıkıntılar sürerse olimpiyat hayal



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının turizmde çok ciddi kayıplara neden olduğunu belirterek, “Eğer bunlar devam ederse, bu sıkıntılar yaşanırsa 2020 Olimpiyatları hayal olur” dedi.

Başkan Kadir Topbaş, Gezi Parkı olayları nedeniyle etkilenen turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek, değerlendirme yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi’nde yapılan toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Başkan Topbaş, “İstanbul ne kadar zinde olursa, başarılı olursa Türkiye o kadar da gelişebilmektedir. İstanbul’suz bir turizmin olmayacağı da bir aşikardır. Bir takım organizasyonların iptali ve rezervasyonların iptal edilmesi gibi olaylarla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

“Artık bunun tadını kaçırmayalım” diyen Başkan Topbaş, İstanbul’un daha fazla sıkıntıya sokulmamasını istedi. Topbaş, “İstanbul bunu hak etmedi, Türkiye bunu hak etmedi. Türkiye’nin birçok yerinde maalesef bunun benzerleri oluşmakta. Kendi ideolojilerine taraftar bulamayanlar, ideolojilerinin bittiği bir dünyada gençleri bu konuda etkilemeye çalıştıklarını görmekteyiz şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş, yaşanan olayların ekonomide ciddi kayıplara neden olduğunu ifade ederek, “Ekonomideki ciddi kayıplara bakıldığında Türkiye’nin geleceğinin karartılmakta ve Türkiye’nin dostlarının kimler olduğunu, Türkiye’nin sıkıntılarını konusunda birilerinin nasıl ellerini ovuşturduğunu maalesef görmekteyiz. Her gün bir başka gerekçe bulunarak orada toplanma çağrıları yapılabilir. Bir takım gerekçelerle bunu zinde tutmak isteyebilirler. Bunu biz geçmişte 68 kuşağı olarak gördük ve yaşadık. Lütfen buna fırsat vermeyelim” şeklinde konuştu.

Olaylar nedeniyle büyük ölçüde etkilenen turizm sektörünü tekrar ayağa kaldırmak, kentin imajının dünyada yeniden düzeltilmesi için sosyal medyayı kullanan gençlere görevler düştüğünü anlatan Topbaş, “Sosyal medyayı çok iyi kullanan gençlerimiz ve bilhassa lisan bilen gençlerimiz dünyaya bunun mesajlarını vermek suretiyle bu sıkıntıları geride bırakacağımızı ifade edebilirler” dedi.

Topbaş, 2020 Olimpiyatları ile ilgili olarak artık karar aşamasına girildiğini de belirterek, “Eğer burada bu devam ederse, bu sıkıntılar yaşanırsa, 2020 Olimpiyatları hayal olur. Millet olarak biz kaybederiz, İstanbul kaybeder. Kim kazanır bunu herkes biliyor. Bizler de yönetimler olarak bundan sonraki süreçlerde halkımızın sıkıntılarını da dikkate alarak farklı bir yönetim anlayışını ortaya koyacağımızı ifade etmiştik” diye konuştu. Turizmcilerin endişe içerisinde olduklarını anlatan Topbaş, “Yani bu biraz daha devam ederse bu sıkıntıları aşamayacak boyuta gelebilir. İstanbul’un başarıları gölgelenebilir, turizmden aldığımız paylar düşebilir ve hizmet sektöründe istihdamda gerilemeler ortaya çıkabilir” dedi.

24 Haziran 2013
Etiket; KADİR, TOPBAŞ, TURİZM, DEĞERLENDİRME Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD ile Rota protokol imzaladı
Üniversiteli turizmcilere ödül
Gastronomi turizmi büyüyor
Efsane jokey 68 yaşında piste çıkıyor
Egeli turizmciyi sevindiren haber
MHP İzmir'den turizm reçetesi
Karşıyaka'da turizm atağı
İzmir, Konak Tünelleri'ni sevdi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir