28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Simav İçin Ne Yapmışlar Sorun!



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün Simav'da temel atma ve tesis açılışı törenlerine katıldı. Simav Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan Bakan Eroğlu, yapılanların geçmiş ile mukayese edilmesi halinde çalışmalarının ne kadar büyük ve önemli olduğunun görüleceğini söyledi.

Geçmişte Kütahya’nın unutulmuş bir il olduğunu öne süren Bakan Eroğlu, “Kütahya’mızı, Simav’ımızı ilk defa biz hatırladık. Hükümetimiz hatırladı” dedi.

İşleri yıldırım hızıyla bitirdiklerine vurgu yapan Bakan Eroğlu, “Şu ana kadar Devlet Su İşleri’nde tam bin 763 dev tesisi bitirdik. Yılda 350-400 tesisi bitiriyoruz. Peki bizden önceki hükümet ne yapıyordu? O zamanlar 3.5 yılda 8 milyar harcanmış, sadece 9 tesis açmış. Yılda 3 tesis. Şimdi biz aynı kurum, aynı parayla 350 ile 400 dolayında tesis açıyoruz. Aramızdaki fark bu” diye konuştu.

Kendilerini eleştirenleri desteksiz atmakla suçlayan Bakan Eroğlu, “Hesap kitap ortada. Halep oradaysa arşın Simav’da. Halep oradaysa arşın Kütahya’da” dedi.

Vatandaşlara geçmişte Kütahya ve Simav için yapılanların muhasebesini yapmalarını öneren Bakan Eroğlu, “Simav için ne yapmışlar. Ne gibi hizmetler getirmişler. Bunun bir listesini sorun. Biz ise dev barajlar yapıyoruz” diye konuştu. Şu ana kadar Türkiye’de çok sayıda baraj yaptıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, 76 şehrin su meselesini kökünden çözdüklerini, bunun yanında 20 milyon dekar araziyi sulamaya açtıklarını, “Bin günde bin gölet” projelerini “Bin günde bin 70 gölet'e çıkardıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, “Bu yıl sonunda bin 70 göletimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İşte bu göletlerin içerisinde Simav’dakiler de mevcuttur” diye konuştu.

“7 AĞAÇ TAŞINDI DİYE KIYAMET KOPARDILAR”

Konuşmasında İstanbul’daki Gezi Parkı eylemlerine de değinen Bakan Eroğlu, “Biliyorsunuz Gezi’de, '3 tane ağaç kesildi, 7 tane ağaç taşındı' diye kıyamet kopardılar. Peki biz ne yaptık. 10 yılda 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Geçen yıl 470 milyon fidan ürettik. Geçmişin tam 7 katı. Aynı kurum, aynı parayla 7 misli fidan ürettik. Geçmişte 70 milyon fidan üretilirken biz 470 milyon fidan ürettik” dedi. Ürettikleri fidanları proje getiren her kurum ve kuruluşlara teslim ederek Türkiyenin yeşiline katkı sağladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “Kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, askeri birlikler, yol kenarları, hastaneler, mezarlıklar, okullar hayat bulsun diye eğitim kurumlarının bahçelerine fidan dikiyoruz” dedi.

ANAHTAR DAĞITTI

Bakan Eroğlu ayrıca Simav’da 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ’nin Beyce ve Çitgöl beldesinde yaptırdığı kalıcı konutların sembolik anahtar teslim törenine de katıldı. 9 vatandaşa depreme dayanıklı konutların anahtarlarını teslim eden Bakan Eroğlu, “Dünyada mekan, ahrette iman. Şimdi artık sizin de depreme dayanıklı birer yuvanız oldu. Hayırlı olsun” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Simav ziyaretinde Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran’ın yanı sıra üst düzey bürokratlarda hazır bulundu. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından Uşak’a gitmek üzere Simav’dan ayrıldı.

20 Mart 2014
Etiket; simav, veysel eroğlu, abdullah erdem cantimur, ibrahim süha karaboran, simav veysel eroğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Kestane hasadı başladı
"Ayva bolluğu sert kışın habercisi"
Simavlı üreticinin yüzünü güldürdü
Otomobille motosiklet çarpıştı
Simav'da Tarihi Eserler Müzeye Kaldırıldı
Simav'da Korku Dolu Saatler!
Bu da Sandığa Gitmeme Eylemi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir