24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sınavlar öncesi kumsal keyfi



Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ilk kez düzenlenen Kelebekler Vadisi Çadır Festivali, 19 üniversiteden 1500 öğrenciyi deniz, kum ve güneş üçgeninde bir araya getirdi. Kendilerini dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nin ince kumlu plajına atan gençler, gün boyu güneşlenip turkuvaz mavisi sularda deniz keyfi yaptı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki Faralya Köyü'nde 53 farklı kelebek türünün barındığı dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi, 19 üniversiteden 1500 öğrencinin katıldığı Kelebekler Vadisi Çadır Festivali'ne ev sahipliği yaptı. İngiliz The Times dergisi tarafından dünyanın en güzel 4'üncü doğal güzelliği seçilen vadide, 3 gün geçiren öğrenciler deniz, kum ve güneşe doydu.

KIZGIN KUMLARDA SALSA

Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının ise 23 derece ölçüldüğü ilçede, kendilerini Kelebekler Vadisi'nin ince kumlu plajına atan gençler, bol bol güneşlendi. Kimileri vadinin eşsiz atmosferinde güneş kremini sürüp sereserpe güneşlenirken kimileri de turkuvaz mavisi sularda yüzdü. Final sınavları öncesi stres atmak istemeyen gençlerden bazıları cep telefonlarından çalınan müzikler eşliğinde kızgın kumlarda salsa yaptı. Plajda bunlar yaşanırken gökyüzünde vadinin bitişiğindeki Babadağ'dan havalanan yamaç paraşütü pilotlarının renk cümbüşü vardı.

Babadağ'dan kalkış yaptıktan sonra Belcekız Plajı yerine vadiye yönelen single (tekli) yamaç paraşütü pilotları, gençlerin ilgi dolu bakışları arasında plaja iniş yaptı. F

estival kapsamında yapılacağı duyurulan Bedük, Göksel ve Hayko Cepkin konserlerinin çevrecilerin tepkisi üzerine iptal edildiğini hatırlatan gençler, her şeye rağmen vadiye geldiklerini, çadır ve battaniye sıkıntısı yüzünden zorluk yaşadıklarını anlattı.

Kumsal ve denizin son derece güzel olduğuna vurgu yapan öğrenciler, gece uyurken çok üşüdüklerini de aktardı. Kastamonu'dan 2 otobüsle vadiye geldiklerini kaydeden öğrencilerden Mehmet Karaçal ise organizasyondan kaynaklı sıkıntılar yaşandığını söyledi. Çadır ve battaniye bulmakta zorlandıklarına değinen Karaçal, her şeye rağmen kendi eğlencelerini yaratmayı başardıklarını kaydetti. Konserlerin iptal edilmesinin kendilerini etkilemediğini anlatan öğrencilerden Esra Yıldırım ise festivalin beklentilerinin üzerinde olduğunu belirtti. Güneşlenip, eğlendiklerini kaydeden Yıldırım, "Bu eşsiz doğada çok güzel vakit geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda devamını istiyoruz" dedi.

'DJ PERFORMANSLARININ KONSERDEN FARKI YOKTU'

Kocaeli Üniversitesi'nden Mine Yıldırım ise şöyle dedi: "Vadi harika, işletmeler harika. Deniz muhteşem, çok iyi vakit geçirdik. Ancak organizasyondan kaynaklı çadır ve battaniye sıkıntısı yaşadık. Buradaki doğal yaşamın sürdürülmesi için konserlerin iptal edilmesi normal olabilir. Ancak vadide yapılan DJ performanslarının konserden bir farkı yoktu. Bizim için Survivor havasında bir festival oldu."

27 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir