16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sinematek'te sonbahar keyfi başlıyor



 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeniden Sinematek gösterimleri, Ekim ayından itibaren Havagazı Fabrikası’nın çimlerinden Kültürpark’taki İzmir Sanat’a taşınıyor. Sinema tutkunları Çarşamba akşamları ‘Aya Seyahat’, ‘Modern Zamanlar’, ‘Dava’, ‘Sapık’ ve ‘Casablanca’ gibi birbirinden önemli filmleri izleyebilecek. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sinemaseverlerden büyük ilgi gören Yeniden Sinematek gösterimleri, Ekim ayında da unutulmaz filmlerle izleyiciyle buluşacak. Yaz ayları boyunca Tarihi Havagazı Fabrikası’nın nostaljik ortamında perdeye yansıyan filmler, Ekim ayından itibaren ise kentin seçkin kültür sanat mekanlarından olan Kültürpark İzmir Sanat’ta sinema tutkunlarını ağırlayacak. Büyük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek ücretsiz Yeniden Sinematek gösterimlerinin Ekim ayı programı yine göz dolduruyor.


Program çerçevesinde 2 Ekim 2013 Çarşamba günü iki film birden gösterilecek. İlk olarak orijinal adı ‘Le Voyage dans la lune’ olan ‘Aya Seyahat’ adlı 14 dakikalık kısa film İzmirlilerle buluşacak. George Méliès’in yönettiği 1902 yılı Fransız yapımı bilim kurgu türündeki film, dönemin iki popüler romanı olan Jules Verne’nin ‘Dünyadan Aya’ ve H.G. Wells’in ‘Aydaki İlk İnsanlar’ romanlarını temel alıyor. Sinema tarihinin ilk bilim kurgu filmi olma özelliğini taşıyan ‘Ay’a Seyahat’, aynı zamanda birçok kişi tarafından yenilikçi animasyon ve özel efekt kullanan ilk film olarak kabul ediliyor. Yıllar sonra restore edilen film 2011 yılında Cannes film Festivali'nin açılış filmi olarak gösterildi. Kısa filmin ardından, yönetmenliğini ve başrolünü Charles Chaplin’in üstlendiği ‘Modern Zamanlar’ (Modern Times) adlı film gösterilecek. 1936-ABD yapımı film, modern topluma ve makina çağına getirdiği yerinde eleştirilerle halen güncelliğini koruyan klasik bir yapıt.


Gösterimler 9 Ekim 2013 Çarşamba günü orijinal adı ‘The Trail’ olan ‘Dava’ adlı filmle sürecek. Orson Welles’in yönetmen ve senarist koltuğunda oturduğu filmin kadrosu oldukça güçlü. Başrollerinde Welles’in yanısıra Anthony Perkins ve Romy Schnieder gibi ünlü oyuncuların yer aldığı ‘Dava’, 1962 yılı Almanya-Fransa-İtalya ortak yapımı. Franz Kafka’nın eserinden uyarlanan ve sinema eleştirmenlerince en iyi Kafka uyarlaması olarak kabul edilen film için Orson Welles, ‘en beğendiğim filmim’ yorumunu yapmış.


23 Ekim 2013 Çarşamba günü sinemaseverleri ünlü yönetmen Alfred Hitchcock’un kült filmi ‘Sapık’ (Psycho) bekliyor. Gerilim türünün en güzel örneklerinden biri olan ABD yapımı 1960 tarihli filmin senaryosu Samuel A.Taylor’a ait. Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin ve Martin Balsam’ın oynadığı film, sinema tarihinde ünlü duş sahnesiyle hafızalarda yer etti.


Yeniden Sinematek, 30 Ekim 2013 Çarşamba günü ‘Casablanca’ ile devam edecek. Michael Curtiz’in yönettiği 1942 yılı ABD yapımı filmin başrollerinde sevilen oyuncular Humphrey Bogart, Ingrid Bergman yer alıyor. ABD Film Enstitüsü tarafından 2002 yılında tüm zamanların en iyi aşk filmi seçilmişti.

30 Eylül 2013
Etiket; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeniden Sinematek gösterimleri, Kültürpark İzmir Sanat, film gösterisi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bennu Gerede fuarda....
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir