28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sokak hayvanlarını tedavi etti, dayak yedi



Aydın'ın Nazilli İlçesi’nde, hayvan sever 47 yaşındaki Naime Urul, bahçesinde besleyip, tedavilerini yaptığı büyük bölümü yaralı ve hasta sokak hayvanlarını almaya gelen belediye ve polis ekipleri tarafından dövüldüğünü ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Şirinevler Mahallesi’nde yaşayan 45 kişi, komşuları Naime Urul’ın bahçesinde büyük bölümü yaralı, hastalıklı ve sakat sokak hayvanından rahatsız olup, Nazilli Belediyesi’ne şikayetçi oldu. Bunun üzerine belediye zabıta ekipleri, polisle birlikte, 15 Ağustos’ta, Urul’ın 274 Sokak’taki evine gidip, bahçesinde beslediği kedi ve köpekleri almak istedi. Çilingir yardımıyla bahçe kapısını açıp içeri giren polislerden birinin bahçe duvarına dayalı bir tahta parçasını alıp, yaklaşması halinde kafasına vurmakla kendisini tehdit ettiğini ileri süren Urul, şunları anlattı:

"Korktum. Ney yapacağımı şaşırdım. Ne yapıyorsunuz? demeye kalmadan bahçedeki kedi ve köpekleri toplayıp, belediyenin hayvan barınağının kamyonetine taşımaya başladılar. Bunun üzerine aralarında felçli ve tedavisi süren hayvanlar olduğunu, onları almamalarını söyleyip, engel olmak istedim. Üzerime çullanıp, yerde sürükleyip, tartakladılar. Gözümün birinde görme kaybı olduğunu söyleleme rağmen biber gazı sıktılar. Bir suçluymuşum gibi ellerimi kelepçeleyerek, beni zorla ekip otosuna bindirdiler. Oysa ki ben polislere direnmemiştim. Buna rağmen bana ağza alınmayacak küfürler ettiler. Yaşananlar nedeniyle kollarım ve yüzümde morluk ve şişlikler oldu. Nazilli Devlet Hastanesi’nden 10 günlük darp raporu alıp, bunu yapan polis ve belediye çalışanlarından savcılığa şikayetçi oldum."

5 yaşından bu yana hayvanlara karşı sevgi beslediğini belirten Urul, “Daha önce 8 yıl bir veterinerin yanında çalıştım. ADÜ Veterinerlik Fakültesi’nde bir süre gönüllü olarak hizmet yaptım. Çalıştığım yerlerde hayvanların bakım ve tedavilerine yardımcı oluyordum. Buradaki işlerimden ayrıldıktan sonra sokaktaki yaralı ve hasta hayvanları görürsem alıp, evimin bahçesinde tedavilerini yapmaya başladım. Gündelik işlerde çalışarak kazandığım parayı da bu hayvanlar için harcadım. Her hayvanı değil sadece yardıma ihtiyacı olanları alıyorum. Bunda ne kötülük olabilir ki?" diye konuştu.

Bahçesinde, sokak hayvanlarının yanında tavşan, tavuk, horoz ve kaplumbağa da besleyen Urul, komşularının şikayetçi olmasına anlam veremediğini de belirtip, "Bahçemde beslediğim sokak hayvanlarının hepsinin aşılarını yapılıp, kısırlaştırılıyor. Ayrıca, koku olmaması için sıkı sık temizlik yapıp, kene ve olası diğer hastalıklara karşı gerekli ilaçlamaları da yapıyor. Buna rağmen şikayet edilmem beni üzdü. Bu hayvanların da can taşıdığı unutulmamalı" dedi. Ural, beslediği hayvanların hepsine sevdigi kişilerin isimleri verdiğini de anlattı.

HAYVANSEVERLERDEN DESTEK

Urul’un yaşadıklarını tesadüfen öğrenen HAYTAP (Hayvanları Hakları Federasyonu) Aydın Şubesi üyesi Burçin Yükser’in sosyal paylaşıp sitesinde paylaşması üzerine hayvanseverler olaya tepki gösterdi. HAYTAP Aydın Şube Başkanı Şenay Tekinbaş’ın da devreye girip, belediye ve diğer ilgililerle görüşmesini ardından alınan hayvanlardan 1 kedi ve 9 köpek, tedavilerinin devam etmesi için iade edildi. HAYTAP Üyesi Yükser, bu olayın peşini bırakmayacaklarını belintip, "Aydın Barosu ile irtibat halindeyiz. Kendini hayvanlara adadığı için hiç evlenmemiş bir kadına uygulanmış bir şiddet var. Başımızda taşımamız gereken bir kadına yapılanlar kabul edilebilir değil. Ayrıca, Hayvanlara kötü muamele var. Götürülen kedilerden 8’inin telef olduğunu öğrendik. Sorumlular cezalandırılmalı" dedi.

06 Eylül 2013
Etiket; nazilli, hayvansever, hasta, hayvan, tedavi, dayak, iddia Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Onlar için 1 gün 1 öğün
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Ergenlik boyu kısa bırakmaz
Benim devletim çok büyük
Fuar güzelleri görücüye çıktı
Kent Hastanesi'nden kan bağışı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir