23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Spor Genel Müdürlüğü, o iddiayı yalanladı



    Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, "Danıştay’ın aldığı kararla bürokratların bağımsız spor federasyonların genel kurullarında oy kullanamayacağı" iddiasını yalanladı. Spor Genel Müdürlüğü’nden bazı basın-yayın organlarında yer alan, "Danıştay’ın aldığı kararla bürokratların bağımsız spor federasyonların genel kurullarında oy kullanamayacağına" yönündeki haberlerle ilgili açıklama yapıldı.

   14 Temmuz 2004 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü Özerk Spor Federasyonları Çerçeve Statüsü’nün yürürlüğe girdiği belirtilen açıklamada, statüdeki maddelerden birinin Spor Genel Müdürlüğü temsilcilerinden 15 kişinin spor federasyonlarının genel kurullarında oy kullanmasına yönelik olduğuna dikkat çekildi. Çıkan haberlerde adı geçen 2004 yılı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı adayı Mahmut Kulein’in, 15 Eylül 2004 tarihinde yürüklükteki çerçeve statünün bazı maddelerinin iptali için mahkemeye başvurduğunun hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

   "Mahkemenin ilerleyen dönemlerinde konu, Danıştay 10. Dairesi ve nihayetinde Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin 19 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yer alan kararında mevcut çerçeve statünün dayanağı olan yasada 1 yıl içinde değişiklik yapılmasına hükmedilmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılmış ve 29 Mart 2011 tarihinde 6215 Sayılı Kanun ile 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu’nun Ek 9. maddesi değiştirilmiştir. Yapılan düzenleme ile bağımsız spor federasyonlarının genel kurul delege sayısının yüzde 10’unun genel müdürlük temsilcilerinden oluşacağı hükme bağlanmıştır.

   19 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ise 6215 Sayılı Kanun ile değiştirilen 3289 sayılı kanunun ek 9. maddesine istinaden yürürlüğe giren Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik geçerlidir. Tüm bu kronolojik sıralamadaki gelişmelerden de anlaşılacağı gibi, son dönemde basın yayın organlarında yer alan bilgiler, 29 Mart 2011 tarihinden itibaren hükmü kalmayan eski düzenlemeyi kapsamaktadır. Dolayısıyla, basın yayın organlarında yer aldığı şekliyle bağımsız spor federasyonlarının genel kurullarında oy kullanacak delegelerin oluşumunu engelleyecek herhangi bir husus bulunmamaktadır."

04 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir