29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Süper Kupa'nın Geliri Soma'ya Bağışlanacak



TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında 25 Ağustos'ta oynanacak Süper Kupa maçının tüm gelirinin Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacağını söyledi.

TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ve Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, maden faciasının yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'nde temaslarda bulundu. Temasları sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Arif Koşar, "Manisa'da ilk kez oynanacak olan Süper Kupa finalinin biletleri TFF'nin resmi internet sitesinden bugün satışa çıkacak. Protokol, görevli basın mensupları dahil herkes maçı ücretle izleyecek. Hakemler, maçtan ücret almayacak ve müsabakada görev yapacak polisler alacakları ücretleri Soma'ya bağışlayacak. Soma'da hayatını kaybeden maden şehitlerimiz hepimizin yüreğini burktu. İnşallah Allah bize bir daha bu acıları yaşatmaz. Bizler de TFF olarak, burada yaraların sarılması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu nedenle Süper Kupa'da elde edilecek tüm gelirleri, Soma'daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız" dedi.

Koşar, önümüzdeki hafta içerisinde maçı izlemeye gidecek taraftarlar için iki ayrı noktada bilet satışının yapılacağını belirterek, "Tüm gelirlerin Soma'ya aktarılacak olması nedeniyle tüm biletler ücretli olacak. Kale arkaları 75, kapalı ve tarzan tribünleri de 150 lira olacak. Protokol biletleri ise 250 lira olacak. Ayrıca bu mücadeleyle birlikte Türkiye'de ilk kez yapılacak bir uygulamaya imza atacağız. Protokol dahil görevli basın mensupları bile maça ücretle girecek. Maçta görev alacak hakem arkadaşlarımız, mücadeleyi herhangi bir ücret almadan yönetecek. Maçta görev yapacak emniyet mensuplarımız alması gereken ücretleri almayıp Soma'ya bağışlayacak. Bu nedenle her yönüyle Soma için tam bir destek maçı olacak" diye konuştu.

Somalılar'a kolaylık sağlamak için maçın biletlerini 13 Ağustos'tan itibaren ilçede satacaklarını belirten Koşar, şunları söyledi: "Burada hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin biletlerini satan iki ayrı stant yapacağız. Yine bu maç için futbol federasyonun tüm imkanlarını kullanacağız. Maç günü İstanbul, Ankara ve İzmir'den federasyona ait bütün araçları Soma'ya göndereceğiz. Buradaki vatandaşlarımızı ücretsiz stada götüreceğiz. Şehit madencilerin çocuklarını da yine federasyonun araçlarıyla Soma'dan alıp Manisa'ya götüreceğiz. Çocuklara tuttukları takımın formalarını hediye edeceğiz. Çocuklar futbolcularla bir arada olacaklar."

Maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin de mücadeleyi özel bir yerde izleyeceğini kaydeden Koşar, "Bir Manisalı olarak tüm Fenerbahçeli ve Galatasaraylı Manisalılar'dan ricam, bu maçı bir derbiden ziyade bir birleşme, bir kardeşlik maçı olarak görmeleri. Bunu tüm Türkiye'ye göstermemiz lazım" dedi.

Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), (DHA)

07 Ağustos 2014
Etiket; Haberegeli, haberegeli.com, manisa, Süper Kupa, Fenerbahçe, Galatasaray, Maden faciası, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir