19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tatile çıkacak anne ve babalar dikkat!



Makine Mühendisi Barış Ballıkaya, tatile çıkacak ailelere uyarılarda bulanarak, yaz tatilinin devam ettiği şu günlerde çocuklu ailelerin güvenli bir seyahat için çocuk güvenlik koltuğu kullanılmasını önerdi.

Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda Türkiye’de meydana gelen kazalarda çocuk ölümlerinin sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çeken Ballıkaya,

"Maalesef ülkemizde çocuklarıyla seyahat eden çok sayıda ebeveyn hiçbir emniyet ve güvenlik tedbiri almadığından olası bir trafik kazalarında çocuklarının ciddi hasar alabilme, hatta ölümcül sonuçlarla karşılaşılabilme ihtimaline davetiye çıkarmaktadır. Bilinmelidir ki; kullanım standartlarına uygun monte edilmiş çocuk güvenlik koltukları, kazalarda ölümleri ve yaralanmaları önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu nedenle, çocuklarımızın güvenliği için mesafesi ne kadar kısa olursa olsun her yolculukta onları güvenlik koltuğuna oturtmalı ve emniyet kemerlerini mutlaka bağlanmalıyız. Yolculuk sırasında çocuklar için gerekli ve yeterli tüm güvenlik önlemlerini almalıyız." dedi.

Makine Mühendisi Barış Ballıkaya, Türkiye’de çocuk taşıyan tüm araçlarda çocuk güvenlik koltuğu bulundurma ve kullanma zorunluluğunun 1 Haziran 2010 itibarıyla yasalaştığına hatırlatarak, "Çıkarılan bu yasaya göre, boyu 150 santimetreden kısa ve ağırlığı 36 kilodan az olan tüm çocukların araçlarda güvenlik koltuğuyla taşınması zorunlu kılınmıştır. Ancak ne var ki yeterli denetim yapılmadığından ve yasalarda açıkça belirtilmesine rağmen ebeveyn tarafından birçok çocuk hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan bazen arka koltukta bazen de ön koltukta hatta ön koltukta kucakta seyahat ettirilmektedir. Bilinmelidir ki, çocuk güvenlik koltuğuna oturtulmayan, hiçbir emniyet tedbiri alınmadan seyahat ettirilen çocukların can güvenliği bu tarz hareketlerle tehlikeye atılmaktadır. Olası trafik kazalarında üzücü sonuçların önüne geçmek için ebeveynler mutlaka çocuklarının can güvenliği düşünerek hareket etmeli ve kurallara uymalı, emniyet birimleri de yollarda denetimleri sıklaştırmalıdır" diye konuştu.

Açıklamasında tüm anne ve babaların en değerli varlıkları olan çocuklarının, yolculuk esnasında can güvenliği için mutlaka güvenlik standartlarına uygun çocuk güvenlik koltuğuna oturtularak seyahat ettirilmesine özen göstermesi gerektiğine de vurgu yapan Ballıkaya, Çocuk güvenlik koltuğu seçerken ve çocuk güvenlik koltuğuyla konforlu seyahat için göz önünde bulundurulması gereken kriterleri şöyle sıraladı;

"Aracınızda kullanacağınız çocuk güvenlik koltuğu, çocuğunuzun kilosuna uygun olmalıdır. Aracınızda kullanacağınız çocuk güvenlik koltuğunun, test edildiğine ve ECE R 44/04 Avrupa Güvenlik Standart’ı belgesine sahip olmalıdır. Çocuk güvenlik koltuğu aracınıza uyumlu olmalıdır. Aracınızda kullanacağınız çocuk güvenlik koltuğunun montaji kolay olmalı ve araç emniyet kemerleri ile uyumlu olmalıdır. Aracınızda kullanacağınız güvenlik koltuğunun iç kısmının darbe emici köpük (strafor) ile kaplanmış olmalıdır.

Aracınızda kullanacağınız çocuk güvenlik koltuğu çocuğunuzun yaşına uygun olmalıdır. 1 yaşına kadar (13 kiloya kadar) bebekler için yapılmış olan ana kucağı modeli, arka koltuğa, bebeğin yüzü arkaya bakacak şekilde monte edilmelidir. 4 yaşına kadar (9-18 kg. arası), hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı, bunlar arka koltuğa öne bakacak şekilde monte edilmelidir. 4 yaşından sonra ise (15-36 kg. arası), çocuk, boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacaktır ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmadığından yükseltici koltuklar kullanılmalıdır. Aracınızda kullanacağınız çocuk güvenlik koltuğunu 5 nokta kemer sistemine sahip olanlar arasından tercih eden. Çünkü en iyi güvenliği 5 nokta kemer sistemi sağlar."

30 Haziran 2013
Etiket; araba, koltuk, çocuk, güvenliği, dikkat Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Tatil dijital geçmesin
Bayraklılı kızların büyük başarısı
Sosyal taciz cezasız kalmaz
Hemen şımarık demeyin
Pokemon çılgınlığının psikolojisi
Boşanan her iki çiften biri çocuklu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir