24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tekstilde Türk-Japon İşbirliği



Türk tekstil ve konfeksiyon sektörü, ihracatta yeni pazarlar kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Japonya’ya ihracatını arttırmak isteyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), İzmir’e gelen Japonya Tekstil Federasyonu’nu Ege İhracatçı Birlikleri’nde ağırladı.

Türkiye ile Japonya arasındaki ticareti geliştirmek ve işbirliği imkanlarını araştırmak amacıyla Japon Tekstil Federasyonu ve EHKİB tarafından düzenlenen, tekstil ve konfeksiyon sektörleriyle ilgili araştırmalarda bulunmak üzere İzmir’e gelen, Japon heyet Ege İhracatçı Birlikleri’nde sektör temsilcileriyle buluştu.

“Serbest Ticaret Anlaşması Karşılıklı Avantaja Dönüşmeli”

Önümüzdeki dönem imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşmasının her iki taraf için de önemli avantajlar sağlayabileceğini ifade eden Japon Tekstil Federasyonu Başkanı Akikazu Shimomura, “Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanması halinde, hem Japonya’nın hem de Türkiye’nin avantajına bir durum dönüşebilmesi için ne yapabilirizi konuşmak gerektiğine inanıyorum. Bu anlaşma hem Türkiye’deki hem de Japonya’daki tekstil firmaları için faydalı olacaktır. Bu sebeple sektör olarak, Türkiye ile yürütülen işbirliği çalışmalarına büyük önem veriyoruz” dedi.

Kızılgüneşler:”Japonya pazarının taleplerini karşılayabilecek güçteyiz”

Tekstil ve hazırgiyim sektörü olarak, Japon ithalatçıların taleplerini karşılayabilecek kapasitede olduklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Yapılması beklenen ticaret anlaşması ile tekstil ve hazırgiyim sektörlerinde Japonya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmimizi arttırmayı hedefliyoruz. Japonya pazarının taleplerini sektör olarak karşılayabilecek güçteyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yıllık 26 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve dünyanın en büyük tekstil ve konfeksiyon ihracatçısı ülkelerinden birisi olduğunu hatırlatan Kızılgüneşler, “Ne yazık ki Japonya’ya olan ihracatımız ise sadece 26 milyon dolar seviyelerinde. Ege İhracatçı Birlikleri’nden 2013 yılında tüm dünyaya yaklaşık 1,6 milyar dolar tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatı yapılırken, Japonya’ya maalesef 4,1 milyon dolar seviyelerinde konfeksiyon ihracatı yapıldı. Hem Türkiye genelinde hem Ege’den yapılan ihracatta Japonya’nın payı yüzde 1’i bulmuyor. Türkiye ve Japonya arasında yapılacak serbest ticaret anlaşması ile bu tablonun değişeceğine inanıyoruz” dedi.

Türk üreticilerin Japonya pazarındaki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Akikazu Shimomura, yüzde 96’sı ithal ürünlerden oluşan Japon hazırgiyim pazarında Türk ihracatçıların, kendilerine rahatlıkla yer bulabileceklerine inandıklarını belirtti.

Japon tekstil hammaddeleri sektörünün de çok gelişmiş olduğunu dile getirirken yapılacak anlaşma ile Japon tekstil ürünlerinin Türkiye’de hazırgiyim ürünlerine çevrilerek Japon pazarlarında sunulabileceğini belirten EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler,”Önümüzdeki dönemlerde işbirliklerimizin daha da gelişerek Türkiye’nin Japon markaları için Avrupa’ya açılan bir kapı haline gelebilecektir. Bu sayede Japon firmaların Türkiye’de üretimle başlayan üretim süreçlerini entegre yapılar haline getirmesini sağlayabiliriz” dedi.

Üretim ve nakliye süreci dışında, teslimi geciktiren en büyük engelin, karşı taraftaki karar alma mekanizmasının çok yavaş işlemesi olduğunu da ifade eden Kızılgüneşler, Japon ithalatçılarının kendilerini bu yönde revize etmelerini beklediklerini kaydetti.

25 Şubat 2014
Etiket; emre kızılgüneşler, tekstil türk japon, ege ihracatçı birlikleri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gelinlik sektörüne takviye
Egeli ihracatçılara Japonya fırsatı
İzmir Gelinlikte Rakipsiz
EİB Moda Tasarım Yarışması
Kadın istihdamı paketine işadamı tepkisi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir