29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Terim: Yabancı sınırlaması mantıklı değil



Londra'daki Emirates Turnuvası'nda mücadele edecek Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve oyunculardan Emmanuel Eboue turnuva öncesinde basın toplantısı düzenlediler.

Teknik direktör Fatih Terim, Londra'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Böyle önemli bir turnuvada Galatasaray olarak bulunmaktan mutlu ve sevinçliyiz. Özellikle lig öncesinde kendimizi tartacağımız, eksiklerimizi göreceğimiz bir turnuva. Güzel 2 gün geçireceğimizi tahmin ediyorum. Burası lige en yakın kendinizi tartacağınız bir platform. Neredeyse Şampiyonlar Ligi'nde bir grup gibi. Bütün takımlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor. İyi ve kötü şeylerimizi görmek adına iyi bir imtihan olacak. Özellikle Emirates ambiansında oynamak güzel. Burada kaybetseniz bile pozitif katkı yapacaktır. Sonuç değil, oyun odaklı bir düşünce içindeyiz. Bu yüzden bizim için önem arz ediyor bu tür turnuvalar. Mümkünse her sene katılmamız gerekiyor" diye konuştu.

Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlamasına da değinen Terim, "6 yabancı ile oynayacak olmamız bizim için dezavantaj. Çok da mantıklı olduğunu hiçbir zaman söylemedim, hala da söylemiyorum. Olaya sadece 6 yabancı olarak bakarsak çok yanılırız. Bugün dünya yedek kulübesini artırmak için uğraşırken 6 yabancı tehlike arz ediyor. Bence de oturmak umut taşımaktır. Ama tribüne göndermek oyuncu için psikolojik düşüş oluşturabilir. Oyuncu, 'hoca beni düşünmüyor' endişesine kapılır. Antrenmanlarda takımı hazırlayıp yabancı oyuncuyu taktik olarak dışarda bıraktığınız zaman oyuncunun motivasyonu, psikolojik olarak da fizyolojik olarak da sıkıntıya düşecektir. Şampiyonlar Ligi'nde yabancılar serbest diye düşünebilirsiniz, ama oraya kadar gelebilirlerse sorun yok. Bu durum bizler adına hiç iç açıcı gözükmüyor. Bu kadar önemli bir kararı teknik adamlara, oyunculara danışmadan aldığınız zaman sağlıklı olmuyor. Türk futbolcunun yetişmesine engel olarak düşünülüyorsa, Türk Milli Takımı çalıştırmış biri olarak söylüyorum, bu tip hayati kararlar böyle keyfi alınmamalı. Tabii bu konuda iyi incelemiş federasyonda uzman kişiler de vardır. Bu durum transferi de etkiliyor. Elinizde kalan oyuncuları boşaltmazsanız başka imza atmıyorsunuz. Ama büyük kulüpler bunlara karşı önlem geliştirmelidir" dedi.

Transferde adı geçen Emre Can'la ilgili de Fatih Terim, "Emre Can'a Erdal Keser vasıtası ile orada ulaştık. Ancak kendilerine yakın bir yerde olmasını istediler. Bu da çok doğal. Bunu da hedef olarak kabul edip, olmadıkça olması için uğraşmak gerek. Başka genç oyuncular da var. Geç kaldık diye bir şey yok. Emre Can transferini basın biraz büyüttü" ifadesini kullandı. Teknik direktör Fatih Terim, Arda Turan'a teklif götürmeleriyle ilgili de şunları söyledi: "Arda ile ilgili bir spekülasyon olmaması gerek. Arda'yı hep istedim. O yüzden Arda mevzunu şu anda kapatmak gerek. Ama tamamıyla kapatmayacağız. Arda Galatasaray'ın çocuğu. Zamanla yine gündeme gelecek." Fatih Terim, atak oynamaktan vazgeçmeyeceklerini de vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "İki maçta 3 gol yiyince defansif manada eleştirilmek son derece normal. Genel olarak son 2 senede Galatasaray, yediğinden fazla attığı için bir alışkanlık oldu. Bu yüzden eleştiriler olabilir, doğaldır. Takım defansı adına doğru işler yapmadık. Bizim verilerimize göre bu durum gayet doğal. Bazı arkadaşlarımızın zamana ihtiyacı var. Ağır çalışmaların ardından Napoli maçına çıktık. Atak oynamaktan vazgeçmeyeceğiz."

EBOUE: "DROGBA VE SNEIJDER LİDER OYUNCULAR"

Yıllarca Arsenal formasını giyen Emmanuel Eboue'ye İngiliz gazeteciler büyük ilgi gösterdi. Eboue, çoğunlukla İngiliz gazetecilerin sorularına şu yanıtları verdi: "Porto'ya karşı ilk mücadelem olmayacak. Porto'ya saygı duyuyoruz. Kimseden korkmayız, elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Drogba ve Sneijder grup liderleri. Takımda olmalarından çok memnunuz. Son 6 ayda iyi işler çıkardık. Yine devam etmeye çalışacağız. Drogba iyi bir insan, her zaman onun için iyi şeyler düşünüyorum. Türkiye ligi çok zor bir lig değil. Burası gibi değil, ama o kadar da kolay değil. Orada oynamanın da zorlukları var. İlk 6 maç benim için zordu gerçekten. Oradaki futbolu ve takımları anlamaya çalıştım. Türkiye'de gerçekten çok iyi oyuncular da var. Orada olmaktan mutluyuz. Türkiye'deki taraftarlar futbolu çok seviyor. Havalimanında her zaman bizi karşılayıp, destekliyorlar. Gerçekten çok muhteşem Türk taraftarlar."

Bir İngiliz gazetecinin, 'Ramazan'la nasıl başa çıkıyorsunuz' şeklindeki sorusuna ise teknik direktör Fatih Terim, "Bu konuyu ben açıklayayım" dedi ve şu cevabı verdi: "Oyuncularımızla konuştuk, izin günlerinin haricinde diğer günler tutmuyorlar. Öyle bir sorunumuz yok."

02 Ağustos 2013
Etiket; emirates, fatih, terim, yabancı, eboe, drogba, arsenal Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Edepsiz teklife icabet ettik
Terim'e 'delikanlı kaçar mı' diye sordu
İzmir'de konsomatris operasyonu
Karşıyaka'da 2. Şimşek dönemi
Karşıyaka'da Diniz dönemi
Süte anayasa geliyor
Şeytan yabancıya yine karşı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir