18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Terör örgütüne taviz vermedik



- ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti hükümetinin vatandaşın istemediği hiçbir şeyi halka dayatmayacağını belirterek, “Artık 3T siyasetinden 4T siyasetine geçtik. Önceden ’Topuk-Tekme-Tokat’ siyaseti varken, artık ’Tek Vatan-Tek Millet-Tek Bayrak-Tek Devlet’ anlayışı var” dedi.

Bakan Yıldırım, İzmir’in Bergama İlçesi’nde temaslarda bulundu. Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ve CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,tarafından karşılanan Bakan Binali Yıldırım'a gezisinde İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, İlhan İşbilen, AK Parti İzmir İl Başkanı ömer Cihat Akay eşlik etti. İlk olarak Bergama'nın Kozak bölgesindeki Yukarıbey Köyü’ne giden Yıldırım, burada köylülerin hazırladığı kahvaltıya katıldı.

Köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Yıldırım, yaptığı konuşmada Türkiye'de pek çok güzel şeye imza attıklarını, ülkenin tüm yollarını duble yol yaparak halkı kavuşturduklarını, havayollarınını halkın yolu yaptıklarını, yılllardır ihmal edilen demiryollarına yatırım yaparak başta hızlı tren ve banliyölerle halkın tekrar demiryollarını tercih etmesini sağladıklarını anlattı. Yıldırım, Bergama’nın Kozak bölgesinde var olan çam fıstık ağaçlarında ürün alamama konusunda gerek millletvekilleri, gerekse valilik düzeyinde çalışmalar yaptıklarını ve sorunun çözümlenmek üzere olduğunu ifade etti.

Yıldırım, “Büyükşehir Yasa Tasarısı ile Kozak bölgesinde yer alan köylerin kendilerine atadan kalan fıstık ormanlarının Büyükşehir Belediyesine geçecek olmasından dolayı rahatsız olan muhtarlarımız rahat olsunlar. Bu yerler mutlaka yeni düzenlemeyle de mahalle muhtarlıklarında kalacak” dedi.

AK Parti hükümetinin vatandaşın istemediği hiç bir şeyi halka dayatmayacağını kaydeden Yıldırım, “Artık 3T siyasetinden 4T siyasetine geçtik. Önceden ’Topuk-Tekme-Tokat’ siyaseti varken, artık ’Tek Vatan-Tek Millet-Tek Bayrak-Tek Devlet’ anlayışı var. Buraya nasıl geldik? Ülkemizdeki 72 milyon vatandaşın ay yıldız bayrağı altında toplanmasıyla geldik. Bakın 30 yılda ülkemizde terör nedeniyle 400 milyar para harcanmış ve 30 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Sadece 400 milyar lira ile iki tane İzmir ve 400 tane Boğaz köprüsü ve 20 bin kilometre otoyol yapılabilirdi. Bu yüzden vatandaşlarımız tahriklere kapılmayıp hükümetimizin uyguladığı barış sürecini izleyip destek versinler.

Şimdi bizlere soruyorlar pazarlıkta terör örgütüne ne taviz verdiniz? Size samiyetimle söylüyorum Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu halkın istediği dışında asla bir şeyi kabul etmez. Bu 11 yıldır böyle oldu” dedi.

Binalı Yıldırım daha sonra Bergama Göçbeyli beldesine geçerek geleneksel köy hayrına katıldı.

ŞEHİT BABASINDAN ÇÖZÜM SÜRECİ TEPKİSİ

Binali Yıldırım, Bergama Askleipon Restoran’da muhtarlar ve partililerle biraraya geldi. Toplantının sonundaki soru cevap bölümünde söz alan İbrahim Eroğlu, oğlu Serkan’ın 15 Mayıs 1992 tarihinde Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde şehit olduğunu belirterek, "Çözüm süreci taviz verilerek tamamlanırsa hakkımızı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a helal etmiyoruz" dedi.

Bunun üzerine Bakan Yıldırım, yanına çağırıp, oturmasını istediği şehit babasını dinledi.

İbrahim Eroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"2005 yılında başbakanımız 'bu ülkede Kürt sorunu vardır. Ben bu sorunu çözeceğim' diyerek başlattığı süreç, bugüne geldi. Ülkede Kürt sorunu değil terör sorunu vardır. Şu an ülke Apo canisiyle ve yandaşlarıyla pazarlık yapılarak adeta onlara teslim edilmiştir. Bugün 63 kişilik akil İnsanlar Komisyonu kuruldu. Bu akil insanlar arasında bir tane bile şehit babası yok.

Kadir İnanır'ın, Lale Mansur'un, Fehmi Koru'nun canı yanmadı. Bizim canımız yandı. Başbakanımız 'Şehit aileleri bizim yanımızda' diye beyanat vermişti. Ben bu beyanata o zaman da tepki gösterdim. Bu şekilde barış sağlanırsa, sizlere hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Bakan Yıldırım’ın "Peki siz ne istiyorsunuz? Bu şekilde şehit cenazelerinin ülkeye gelmesinin devamını mı istiyorsunuz?" sorusuna ise Eroğlu, "Başka bir yolla bu iş çözülsün. Fakat terörist başı ve arkadaşlarıyla pazarlık yapılması gururumu incitiyor" diye cevap verip, salondan ayrıldı.

27 Nisan 2013
Etiket; Binali, Yıldırım, Ulaştırma, Bergama, Şehit, Baba Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli hemşirenin başarısı
2018 model gelinikler
Gelinliğin hikayesi yazılacak
İdeal anne baba olma kılavuzu
Ödemiş'e 'Yıldırım' destek
İZBAN Torbalı'ya uzuyor
Barış Manço'nun kardeşinden 30 yıllık itiraf
25 yıldır çivi bile çakılmadı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir