19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TMMOB'dan yol eylemi



 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Zorlu Holding’in gökdelen yapımına olanak veren Alsancak-Kahramanlar Nazım İmar Planı ile yıllardan bu yana kullanılan 1351 Sokak'ın 85 metresinin kapatılmasına tepki gösterdi. Sokakta eylem yapan TMMOB üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yanlıştan dönmesini istedi.

İzmir kent merkeinde, Çankaya’daki tütün depoları ve eski Orkide Alışveriş Merkezi’nin yer aldığı alanda Zorlu Holding’in gökdelen yapımına olanak veren imar planları yine tartışma yarattı. Daha önce 2 kez mahkemeler tarafından iptal edildikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin bir kez daha onayladığı Konak 1'inci Etap Alsancak Kahramana 1/5000 ölçekli planına meslek odaları itiraz etti.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yıllardan bu yana yol olarak kullanılan 1352 Sokak'taki 80 metrelik bölümünen planda merkezi iş alanına dahil edilmesiyle kaldırılacak olması ve planlamayla ilgili yanlışlıkları karşı eylem yaptı. Bugün 1352 sokağın başında toplanen meslek odası temsilcileri basın açıklaması yaptı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, şöyle dedi:

"Mahkeme tarafından iptal edilen planlar iptal gerekçeleri ortadan kaldırılmadan tekrar onaylanmıştır. Bu plan İzmir kent merkezini bütünsel olarak ele almayan parçası bir planlama yaklaşımını üründüür. İki parsel arasındaki yolun kapatılması ve tescilli parseleleri içeren bölgede, yakın çevresindeki araç ve yaya yoğunluğunu arttıracaktır. Dünya Ticaret Merkezi’ni yönelik ayrıcalıklı imar hakları da plan içinde yeralmaktadır."

Yanlışlıkta ısrar edildiğini ve belli adalarda herhangi bilimsel, teknik gerekçeye ihtiyaç duyulmadan, siyasi-rantsal çıkarlar gözetilerek ve şahıs çıkarlarına hizmet edecek uygulamalar yapıldını öne süren Çİftçi, bu süreçlerin yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu söyledi. Çiftçi, şöyle konuştu:

"Yapılaşma yoğunluğunun arttırılması ve serbest yapılaşma hakkı diğer parsellerde mülkiyet hakkı ve düzenini ihlal edilmesine neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi, Yeni Kent Merkezi (Salhane-Liman gerisi) toplamayı hedeflediği yüksek yapıları içeren planlarla çelişiyor. Konak kent merkezinde bugüne kadar yapılan parsel ölçeğinde planlama devam ediyor. Büyükşehir Bledilesi bir an önce bu yanlışlardan dönmeli, ayrıcalıklı imar hakkı uygulamasında vazgeçmelidir."

10 Ekim 2013
Etiket; TMMOB üyeleri tepki, Alsancak-Kahramanlar Nazım İmar Planı, Zorlu Holding’in gökdelen yapımı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir