28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türk Doğaltaş Sektörü Çin Yolcusu



Türkiye’nin doğaltaş ihracatında lider pazarı konumundaki Çin Halk Cumhuriyeti’ne daha fazla ihracat için kolları sıvayan Ege Maden İhracatçıları Birliği, 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na Türkiye’den 67 firma ile çıkartma yapacak.

2013 yılında Çin’e 982 milyon dolarlık ihracat yapan Türk doğaltaş sektörü 2023 yılında Çin’e 3 milyar dolar ihracat hedefliyor. Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda milli katılım organizasyonu dışında 60 civarında Türk doğaltaş firması bireysel katılımcı statüsünde Türk doğaltaşını sergileyecek, ihracatını arttırmak için çaba gösterecek. Küresel krize rağmen yatırımları durdurmayan ender ülkelerden olan Çin'e doğaltaş satmak isteyen Türk doğaltaş ihracatçıları, dünyanın en büyük doğaltaş fuarları arasında yer alan Xiamen Fuarı'nda 2303m2 büyüklüğündeki Türkiye standında yerlerini alacaklar.

Türkiye’den Çin'e yapılan ihracatın yarıdan fazlasının doğaltaş ve maden olduğunu belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türkiye'nin ihracat hedeflerini yakalamak için bu ülkeye daha fazla doğaltaş satacaklarını söyledi.

Erdinç, “Çin doğu yakasını kalkındırdı. Şimdi iç bölgelerde inşaat yatırımlarına başladı. Bu hamleyi fırsat olarak görüyoruz. Bu nedenle bu yıl Çin'deki dünyanın en büyük doğaltaş fuarına çok daha güçlü şekilde katılacağız” dedi.

Çin'in dünyanın en büyük doğaltaş alıcısı olduğuna dikkat çeken Erdinç, “Çin'e yapılan ihracatın yüzde 67'si mermer ve maden. Gelen paranın tamamı Türkiye'de kalıyor. Çin şu an bizden çok yüksek miktarda doğaltaş alıyor. Bunun tamamına yakınını iç tüketimde kullanıyorlar. Çin'e daha fazla ihracat yapacağız. Bunun yolu da Xiamen Fuarı'nda kuracağımız bağlantılardan geçiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin 2013 yılında Çin’e 982 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ettiğini anlatan Erdinç, şöyle devam etti: “Xiamen Fuarı’nda milyonlarca dolarlık yeni bağlantı kuracağız. Maden ruhsatlarındaki sorunun çözüme kavuşması sektörde yeni bir dinamizme yol açacak. 2023 yılı için sektörün belirlediği 7 milyar dolar ihracat rakamında Çin’in 3 milyar dolarlık pay almasını hedefliyoruz.”

Çin’in Xiamen şehrinde 6-9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Xiamen 2014 Stone Fair Fuarı bu yıl 14. kez düzenleniyor. Xiamen Stone Fair, Xiamen Jinhongxin Exhibition Co. Ltd. tarafından organize edilen ve ağırlıklı olarak doğaltaş ürünleri ile makina ve ekipmanlarının sergilendiği bir ihtisas fuarı.

Fuarda, 166.000m2’lik stand alanında, 470’i yabancı(54 ülkeden) olmak üzere toplam 2.000 civarında firmanın stand açarak katılımı bekleniyor . Fuarın yaklaşık 130.000 profesyonel ziyaretçisi bulunuyor. Fuara Türkiye, doğal taş ürünleri üretimi-ihracatı alanında faaliyet gösteren 67 firmamız ile Xiamen International Conference & Exhibition Center’da T holünde toplam 2303m2 büyüklüğünde bir alanda milli katılım gerçekleştirecek. Fuara Bireysel olarak katılan 60 kadar Türk firması ile beraber Türkiye yaklaşık 130 firma ile temsil edilecek. Zengin doğaltaş rezervlerine sahip Fujian eyaletinde yeralan Xiamen Bölgesi, Çin’in en önemli doğal taş üretim ve ticaret merkezi konumunda. 2012 yılında 8 milyar dolara ulaşan Çin doğaltaş ticaretinin yüzde 60’ı, dünya doğaltaş ticaretinin ise yüzde 15’i Xiamen limanından gerçekleşiyor.

04 Mart 2014
Etiket; ege maden ihracatçıları, doğaltaş fuarı çin, arslan erdinç Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ege Maden İhracatçılarında Yeni Başkan Mevlüt Kaya
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir