19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türk milletini kimse süpüremez



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur programı kapsamında Organize Sanayi Sitesi’ndeki esnafa seslendi. Kılıçdaroğlu, çözüm süreci, Suriye ile ilişkiler ve anayasa değişikliği hakkında konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Süreçle ilgili olarak hiçbir vatandaşımın bilgisi yok. Ne olduğunu kimse bilmiyor, Akil Adamları gönderdiler. Gidiyorlar kahveye, oturuyorlar ‘barış çok önemlidir’ diyorlar. Bir vatandaş el kaldırıyor ‘biz barışa karşı değiliz’ Akil Adamlar da diyor ki; ‘barış için ikna etmeye geldim’. Kim istemez barışı? Sorun nedir? Arkadaş siz ne söz verdiniz, millete anlatmanız lazım. 76 milyon insan 21 Mart’ta Abdullah Öcalan’ın mektubuna kilitlendi. Koskoca millet Abdullah Öcalan’ın mektubuna kilitlenir mi? Süreçle ilgili bilgiyi Kandil’den alıyoruz. Başbakan’dan bilgi aldınız mı? Bakanların konuştuğunu duydunuz mu? Biz kaygılarımızı konuşuyoruz.Kaygılarımız belli. Kaygılarımızı dile getirdiğimizde bize diyorlar ki ‘barışa karşı mısınız? Birincisi, sizin Türkiye Cumhuriyeti ile alıp veremediğiniz nedir? Neden TC’yi levhalardan siliyorsunuz? Soruyoruz Başbakana sen hangi ülkenin Başbakanısın? Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıyım diyemiyor.

Bu ülkenin kurulmasında babalarımızın gözyaşları var. Bizim bedenlerimiz çiğnenmedikçe, Türkiye Cumhuriyeti’ne kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Neden bunların hepsi oluyor? Neyin kavgasını veriyoruz? Barışa, huzura evet. Kim itiraz eder buna ama neyin karşılığında yapıyorsun? Bunu benim öğrenme hakkım var, vatandaşın var. ‘Ben konuşmayacağım’ diyor. Türkiye’nin en temel sorunu konusunda konuşmayacaksın da ne konuşacaksın? Bakanlar da konuşmuyor. Bizim kaygılarımız var. Her yerde söylüyoruz; Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosunda da, Burdur’da, Antalya’da, Karadeniz’de de söylüyoruz. Kaygılarımız giderilmedikçe olaya böyle bakıyoruz. Neden sürece destek vermiyorsunuz diyorlar. Hangi süreç, neyine destek vereceğiz? Şöyle düşünün; bir araba geliyor, kaptan Recep Tayyip Erdoğan ‘binin’ diyor, biniyoruz. Nereye gidiyoruz arkadaş? Ben bunu sormazsam, ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kim soracak?”

SURİYE İLE İLİŞKİLER

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye-Suriye ilişkilerine de değindi. Suriye konusunda Türkiye’nin iradesinin zedelendiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Biz Suriyelilerle neden kavga ediyor, neden terör örgütlerinin elemanlarını buraya getirip eğitiyoruz? Eline silah veriyoruz, eğitiyoruz, git diyoruz Suriye’de kardeşini öldür. Niye biz bunu yapıyoruz? Daha düne kadar biz kardeşiz diyorlardı. Tatil yapıyorlardı, kardeşim dedi, vizeleri kaldırdı kimse de itiraz etmedi. Bütün komşularımızla huzurlu yaşamak istedik. Bir gecede Esad olmuş baş düşmanımız. Niçin İslam coğrafyasında kan akıyor? Başka bir yerde değil; neden İslam coğrafyasında kan akıyor? Neden Türkiye Suriye’nin iç işlerine karışıyor? Suriye’de demokrasi yokmuş. Sen önce kendi ülkene bak demokrasi var mı? Özgürlük var mı? Suriye’de demokrasi yoksa Suriyeliler oturur karar verir. Biz başka bir ülkenin iç işine karışamayız. Irak ile İran 9 yıl savaştı. Türkiye tarafsız kaldı. Dedik ki barışın; savaşmayın. Hem Irak, hem İran, Türkiye’ye saygı duydu. Şimdi Türkiye, Suudi Arabistan, Katar bir araya gelmiş demokrasi getireceklermiş. Rusya ile Amerika devreye girdi. Silahlı mücadele olmaz dedi. Bizim irademiz zedelenmiyor mu? Biz kurucu liderimiz, önderimiz gibi; ’yurtta barış cihanda barış’ isteriz” ifadelerini kullandı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesine asla izin vermeyeceklerini açıkladı. Sanayicilere seslenen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Anayasa konusunda değişiklikler yapılıyor. Size 4 konuda güvence veriyoruz; anayasadan Türk kelimesini kimsenin çıkarmaya gücü yetmez. İkincisi, CHP Meclis’te olduğu sürece kimse anayasadan Türk milleti lafını silemez, süpüremez, cesaret dahi edemez. Üçüncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu liderliği anayasanın ilk maddelerinde yer alacaktır. Onun kurucu ve önder rolü anayasanın maddesinde mutlaka yer alacaktır. Anayasanın ilk 3 maddesi bizim için kırmızı çizgidir. İlk üç maddede ne yazıyor? Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir. Bayrağını tanımlamış, ay yıldızlı al bayraktır; başkenti Ankara’dır; dili Türkçedir; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir diyor. Nesini değiştireceksin bunun? İzin vermeyiz. Bedenlerimiz çiğnemedikçe izin vermeyiz. Bu ülkenin halkına, kendi insanımıza güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlüğü için dedelerinizin anısını hatırlayın. Birileri bize bu ülkeyi altın tepsi içinde vermedi. Binlerce şehit ve gazimiz var. Biz bedel ödeyerek demokrasi ve cumhuriyeti kurduk. Birileri ’biz oyu fazla aldık istediğimi yaparız’ diyemez, orada dur deriz." CHP Lideri konuşmasından sonra, sanayi esnafı temsilcileriyle masaya oturarak şikayetleri dinledi.

27 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir