18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Uşak OSB'ye 100 bin lira ceza



Periyodik bakımlar nedeniyle 15 gündür arıtma tesisi çalışmayan Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ne 100 bin TL ceza kesildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile Uşak’a gelen Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve beraberindeki heyet Uşak Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

OSB’de kendilerine ulaşan çevre kirliliği ile ilgili şikayetleri değerlendirmek ve çalışmayan arıtma tesisindeki sıkıntıları görmek için Uşak’a geldiklerini ifade eden Birpınar, “Arıtma tesisinin bakıma alındığı, 5 metreküplük kirli suyun deşarj edildiğini gördük. Bahane olarak 'Biz arıtmayı bakıma aldık' diyorlar. Burada Gediz Nehri’nin kirletilmesi söz konusudur. Biz bakanlık olarak çevreyi bir vantilatör olarak değil, havayı, suyu ve toprağı korumak olarak görüyoruz” dedi.

İKİ AYDA 140 BİN LİRA CEZA

Sanayicilerin üretim yaparak insanlara iş vereceklerini ama çevreyi de kesinlikle kirletemeyeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Birpınar, “Geçen Eylül ayında yaptığımız denetimde Uşak OSB’den aldığımız su numuneleri kötü çıkmış ve 40 bin lira ceza kesmiştik. Şimdiki durumda da her şey ortada, numune almaya da gerek yok. Kaçak deşarjdan dolayı 100 bin lira ceza yazdık. Bu tip tesislerin bakımları periyodik olarak yapılmalı, üniversitelerden yardım alınmalıdır. 'Biz tesisi bakıma aldık, 15 gün Gediz Nehri’ni kirleteceğiz' gibi bir şey söz konusu olamaz. Tüm OSB’lere şunu söylemek istiyorum. Avrupa Birliği ülkeleri artık mal alırken çevreci kuruluşları tercih ediyor. Çevreci değilseniz ürünlerinizi dünyaya da ihraç edemezsiniz. Böyle kötü manzaraları görmek istemiyoruz. Denetimlerimiz sürekli devam ediyor, geçen yıl çevreyi kirletenlere 30 milyon TL ceza yazdık” ifadelerini kullandı.

KİRLİLİĞE GÖZ YUMULMAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre kirliliği yaratan yerleri online olarak izlemeye başladığını hatırlatan Birpınar, “Bu kadar kirli bir havaya sahip Türkiye’de Uşak ve Afyonkarahisar kaldı. Tedbir almak gerekiyor. Akarsularımızın kirletilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Uşak Denizli ve Afonkarahisar’daki nehirleri ve fabrikaları sürekli denetime alacağız” diye konuştu.

BAKIM YAPILSA BİR DERT YAPILMASA AYRI DERT

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün arıtma tesisi periyodik bakımlarına izin vermediğine dikkat çekip, “Bölgemizde arıtma tesisi bakım çalışmalarından dolayı 15 gündür çalışmıyor. Tüm ekipmanlarımız kullanılmaz hale geldi. Çalışmalar 15 gün daha devam edecek. Tesisin bakımı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden 2012 yılı Şubat ayından bu yana izin istiyoruz ama izin verilmiyor. Periyodik bakımlar yapılmadığından dolayı arıtma tesisi ekipmanları kullanılmaz hale geldi. Hem periyodik bakım için gerekli olan izni vermiyorlar, hem de 'Arıtma tesisini kapatırsanız ceza keseriz' diyorlar. Bu nasıl bir uygulama anlamış değiliz. Bakım yapılsa bir dert yapılmasa ayrı dert” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

28 Ekim 2013
Etiket; Uşak Organize sanayi, Ali Yıldırım Uşak, Mehmet Emin Birpınar, Çevre şehircilik Uşak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'in Çernobiline rekor ceza
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir