28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Vali, Ali Korkmaz’ın ölümüyle ilgili konuştu



Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak, bu durumu tamamen bir teşkilata mal etmenin haksızlık olacağını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında, yöneltilen sorular üzerine Ali İsmail Korkmaz olayını anlatan Tuna, bu durumu tamamen bir teşkilata mal etmenin haksızlık olacağını ifade etti. Vali Güngör Azim Tuna "Hadisenin yaşandığı zaman biliyorsunuz Ali İsmail adlı öğrencimiz hastaneye gidiyor, eli sopalı 5-6 sivil kişi tarafından saldırıya uğradığını ifade ediyor. Yine aynı şekilde karakola avukatıyla gittiğinde de bu ifade ediliyor. O ana kadar burada polis yönelik bir ithaf yok. Yani böyle bir şey yok. Biz tabii ki polisimize yönelik sahip çıkarken, bir ifadede bulunurken, polis yapmadı derken, bunu biliyoruz, çünkü işin içindeyiz. Bunun arkasında olduğumuzu söylerken de hep bu düşüncelerle hareket ettik. Ama takdir edersiniz tabi ki devlet memuru hem görevdeyken de aslında dikkat etmeli kendisine, görev dışındayken, özel hayatında da yaptıklarından sorumludur. Yani orada sivilde olsa, sivil vatandaşların arasına karışmış olabilir, nitekim memur olduğu da ortaya çıktı ve gerekende yapılıyor dedik. Şuanda tutuklandı da. Ama bu insanı sorumluluktan kurtarmıyor, ama yapacağınız bir şey yok. Bunu tamamen bir teşkilata, kuruma mal etmek bu belki haksızlık olur. Çünkü polisimiz bize her zaman lazım. Bugünde, gelecekte de bizim, bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın can güvenliğinin, huzurunun, asayişinin, kamu düzenin bir garantisi olması gereken, bu şekilde görev yapması gereken bir kurumumuzdur. Onlar zaten kendi başlarına çalışmıyorlar, kanunlar doğrultusunda çalışıyorlar, bize ve adli mekanizmaya bağlı olarak çalışıyorlar. Bunun dışında keyfi davranışlarda bulunmaları söz konusu değil, zaten bununda hesabını herkes verir, nitekim veriyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRENLER HİÇ Mİ SUÇLU DEĞİL?”

‘Gelinen noktada kamuoyunun vicdanının rahatladığını düşünüyorum’ diyen Vali Tuna, şunları söyledi:

“Yani o gün o görüntüler polisimiz tarafından hemen toplanarak adli mekanizmaya teslim edilmiştir. O noktada bir karartma, gizleme hadisesinin yapılması söz konusu değildir. Ama oradaki bir işyeri sahibi tarafından yapılan bir müdahale sonradan teknolojik imkanlarla geri getirilerek olayın çözülmesi sağlanmıştır. Bu konuda devlet gerçekten büyük gayret sarf etmiştir ve bu olayın çözülmesi, yargının doğru karar vermesi noktasında elinden geleni yapmıştır. Buna gerçekten seviniyoruz. Ama üzücü bir olay, neticede bir gencimizi kaybettik. Bunun içinde yürekten üzülüyoruz. Dileğimiz böyle şeylerin tekerrür etmemesidir. Fakat bir tarafta da şöyle düşünmüyor değiliz. O çocuklarımızı polisle karşı karşıya getirenler de hiç mi suçlu değil? Gördük, bütün fotoğraf karelerinde, görüntülerde bu belli oluyordu zaten. Bu provokasyonları yapanlar, ellerinde olan taşlarlar. Olay ön saflarda olmuyordu hemen geri çekilip, kalabalığa karışıp gidiyorlardı ve polisle gençlerimizi karşı karşıya getiriyorlardı. Bir taraftan bunları da görmek lazım. Onlarında bu işte suçu günahı var, bunu da unutmamak lazım. Kamu görevi yürüten insanlar olarak bizim tabi daha dikkatli olmamız lazım. Verdiğimiz kararlarda, söylemlerimizde mutlaka daha dikkatli olmamız gerekiyor, bununda bilincindeyiz. Varsa bir yanlışımız bundan da dönmeyi biliriz.”

19 Ağustos 2013
Etiket; ali, korkmaz, vali, konuşma Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TFF'DE İZMİR GÜCÜ
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
İZVAK'tan üçüncü zirve
47. Folkart TSYD Kupası Menemen'in
Halil 3 yıl daha Göztepe'de
Bakana Altınordu forması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir