19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Valilikten Taksim açıklaması



Taksim müdahalesiyle ilgili İstanbul Valiliği'nde yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:

"Gezi Parkı’nda çevreci bir sahiplenme ile başlamış olan gösterilerin, bilahare ulaşmış olduğu nokta bütün milletimizin derin kaygı ve üzüntülerine neden olmuştur. Bu kapsamda; Gezi Parkı’nda ve Taksim’de, ağırlıklı olarak geceleri toplanmalar sürmektedir. Mevcut durumun; demokratik tutum ve davranışlarla sürdürülmesinde hiçbir engel, kısıtlama söz konusu değildir. Ancak, özellikle Atatürk Anıtı’mız ile Atatürk Kültür Merkezi binasını tamamen örten farklı döviz, pankart, afiş, flama ve resimler görünüm olarak toplumsal tepkilere, ciddi eleştirilere ve hoşgörü hudutlarını zorlayan tutumlara sebebiyet vermektedir. Bu olumsuzlukların yanı sıra, bir kamu binası olan Atatürk Kültür Merkezi adeta işgal altında gibi bir görünüme büründürülmektedir.

Bu durum, binanın inşaat mahalli olması nedeniyle buraya zaman zaman giren göstericiler açısından çökme ve düşme risklerini de beraberinde getirmektedir. Bu münasebetle; ülkemizin imajını dünya kamuoyunda da olumsuz etkileyen, toplumumuzda tepkilere sebebiyet veren, aynı zamanda gezi parkında bulunanların da mesaj ve gayesiyle aslında uyuşmayan, hatta çelişen bu görüntülerin kaldırılmasına karar verilmiştir.

Bu nedenle; Bu sabah saat 08.00’dan itibaren güvenlik birimlerimiz sadece bu pankart, döviz ve resimlerin kaldırılmasına yönelik bir çalışma yapacaklardır. Bu çalışmanın Gezi Parkı’na ve Taksim’e yönelik bir boyutu kesinlikle yoktur. Gezi Parkı ve Taksim’de bulunan hiçbir kişi veya gruba yönelik bir faaliyet söz konusu olmayacaktır. Bu kapsamla sınırlı olmak üzere yapılacak çalışmada güvenlik birimlerimize yardımcı olunması, her türlü yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verecek propagandalara itibar edilmemesi önem arz etmektedir"

"Vali Mutlu'dan twitter mesajı"

 Valinin mesajları şu şekilde:

"Gezi parkında ve Taksim'de başlayan bekleyişinizi gece ve gündüz halen sürdürüyorsunuz.Bu konuda hiçbir sorun yok"


"Yaşanan olaylar hepimizi sizi,bizi üzdü.Tekrarlanmasını hiç birimiz asla istemiyoruz.Mevcut durum hakkında pek çok analizler yapabilirsiniz"


"Fakat alanda görünen flama ve pankartlarda tablo sizin İDEAL ve BEKLENTİLERİNİZİN dışında pek çok legal veya illegal sesin reklamına dönüştü"


"Bu tablo milletimizi üzerken,dünya kamuoyunda itibarımızı sarsan yayınlar halen bu görüntüler üzerinden servise devam ediliyor"


"Artık bu görüntülere bir son vermek gerektiğini düşünüyoruz.Bu nedenle bu sabah saat 08 den itibaren bir çalışmamız olacak"


"GAYEMİZ ;Atatürk Heykeli, Atatürk Kültür Merkezi ve alan üzerindeki PANKART ve RESİMLERİ kaldırmaktan itibarettir.Başka bir amacımız yoktur"


"Sizlere,Gezi Parkı'na ve Taksim'e dokunulmayacağını bir kez daha KESİNLİKLE ifade ediyorum.Arkadaşlarınızı lütfen bu mesajım yönünde uyarın"


"GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK,SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR.Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz"


"Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim"


- "Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin"


"Hepinize tekrar hayırlı sabah dileklerimi iletiyorum.Allah milletimize sevgi, hoşgörü birlik ve güzellikler nasip etsin.Allahaısmarladık...."

11 Haziran 2013
Etiket; taksim, müdahale, gezi, valilik, açıklama, hüseyin, avni Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
Rol model Altınordu
Ferguson Eroğlu
Altınordu bıraktığı yerden başlayacak
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir