19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ve pilotlar İstanbul'a geldi



 

Lübnan'da 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, özel uçakla Türkiye'ye getirildi. 
Atatürk Havalimanı'na inen uçağın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesi gitti. Uçaktan inen pilotlar aylardır bekledikleri ana kavuştu. Murat Akpınar uçaktan iner inmez oğlunu kucakladı, havaya attı ve sarıldı... Pilotlar, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek bir süre konuştular.
ERDOĞAN: HOŞGELDİNİZ 
Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.
Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü. Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.
OĞLUNUN ADINI MURAT KOYACAK
Karşılamanın ardından açıklama yapan pilot Murat Akpınar, "İlk bir hafta uçakların sesini duyuyorduk. Nerede olduğumuzu anlamaya çalışıyorduk. Lübnan'nın güneyinde mi yoksa kuzeyinde mi diye. Namaz kıldık. Bizim oradan kaçmamız gibi birşey imkansızdı. Bunu transferler esnasında gördük. 71 gün boyunca onlarla iyi geçindik. Onların hayalinde iyi bir iki pilot kaldı. Oradakilerinden biri çocuğunun adını Murat koyacak. Belki de kaldığımız yerin girişine heykellerimizi dikecekler. Biz onlara çok şey ifade ettik. Türk insanını çok iyi temsil ettik. Bize herhangi bir şekilde kötü muamele yapılmadı. Bunu kesin bir ifade ile söylüyorum. Darbe veya şiddet yoktu. Zaten öyle birşey olsaydı bugün buraya gelmezdik. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Başbakanımızı teşekkür ediyorum. Bizi Türkiye'nin yalnız bırakmayacağını biliyoruduk" diye konuştu. 

Lübnan'da 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca, özel uçakla Türkiye'ye getirildi. Atatürk Havalimanı'na inen uçağın yanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailesi gitti. Uçaktan inen pilotlar aylardır bekledikleri ana kavuştu. Murat Akpınar uçaktan iner inmez oğlunu kucakladı, havaya attı ve sarıldı... Pilotlar, Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek bir süre konuştular.

BAŞBAKAN HOŞGELDİNİZ DEDİ

Başbakan Erdoğan, pilotların aileleriyle birlikte aprona girerek, uçağın merdivenlerinin önüne geldi. Bu sırada alkışlar eşliğinde pilotlar Akpınar ve Ağca uçaktan indi. Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar ailelerine sarılarak hasret giderdi.Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü. Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.

OĞLUNUN ADINI MURAT KOYACAK

Karşılamanın ardından açıklama yapan pilot Murat Akpınar, "İlk bir hafta uçakların sesini duyuyorduk. Nerede olduğumuzu anlamaya çalışıyorduk. Lübnan'nın güneyinde mi yoksa kuzeyinde mi diye. Namaz kıldık. Bizim oradan kaçmamız gibi birşey imkansızdı. Bunu transferler esnasında gördük. 71 gün boyunca onlarla iyi geçindik. Onların hayalinde iyi bir iki pilot kaldı. Oradakilerinden biri çocuğunun adını Murat koyacak. Belki de kaldığımız yerin girişine heykellerimizi dikecekler. Biz onlara çok şey ifade ettik. Türk insanını çok iyi temsil ettik. Bize herhangi bir şekilde kötü muamele yapılmadı. Bunu kesin bir ifade ile söylüyorum. Darbe veya şiddet yoktu. Zaten öyle birşey olsaydı bugün buraya gelmezdik. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Başbakanımızı teşekkür ediyorum. Bizi Türkiye'nin yalnız bırakmayacağını biliyorduk" diye konuştu. 


Habere ait galeriyi görmek için tıklayın
19 Ekim 2013
Etiket; Lübnan'da kaçırılan pilotlar, murat ağca, murat akpınar, pilotların aileleri, emine ağca, zeki ağca Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir