16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Vural’dan kızdıracak açıklamalar



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Daraltılmış bölge, sandıktan çıkamayacak. AKP-PKK koalisyonunun sandıktan çıkmasını temin etmeye yönelik tezgah. Bunun amacı ve hedefi, daha az oyla daha fazla milletvekili çıkartmak" dedi.

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vural, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin daraltılmış bölge sisteminde MHP’nin büyük oy kaybedeceği yönünde yer alan haberleri anımsatması üzerine Vural, "Daraltılmış bölge, sandıktan çıkamayacak AKP-PKK koalisyonunun sandıktan çıkmasını temin etmeye yönelik tezgah. Bunun amacı ve hedefi, daha az oyla daha fazla milletvekili çıkartmak. Bir dahaki seçimlerde iktidar olmayacak AKP’ye suni teneffüs yoluyla iktidar yolunu açmak amacıdır" diye konuştu.

SIRDAŞ POLİS

Sırdaş polis uygulamasına ilişkin görüşü sorulan Vural, Türkiye’de korku devleti kurulmak istendiğini söyledi. Türkiye’de insanların birbirinden şüphe ettiği devlet yapısı oluşturulmak istendiğini belirten Vural, "Milletin böyle bir ortamda kendisini hür hissetmesi mümkün değil" dedi.

’’ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇMİŞ’’

Türkiye sınırında PYD bayraklarının dalgalanmasını eleştiren Vural, “Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. PYD sınırımızda paçavralarını sallamaya başlamış. Başbakan ise iftarlarda milleti Central Park masallarıyla uyutuyor” dedi. Öcalan’ın bulunduğu İmralı Cezaevinin yol geçen hanına döndüğünü belirten Vural, İmralı’ya yapılan ziyaretler sonrası yapılan açıklamaları eleştirdi.

’’ERDOĞAN’IN İFTAR YEMEKLERİ, ’İSA’NIN SON YEMEĞİ TABLOSU’NA BENZİYOR’’

Vural, “Ne Köşk ne Başbakanlık Konutu. Varsa yoksa İmralı. İmralı’nın Kandil’in sözüne bakıyor Başbakan” dedi. Güneydoğu’da paralel devlet yapılanması derinleştiğini, Türkiye’nin politikalarının Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve PYD ile müzakere edildiğini savunan Vural, “Bütün bu gelişmeler karşısında Erdoğan’ın iftar yemekleri, ’İsa’nın Son Yemeği’ tablosuna benziyor. Erdoğan adeta, dışarıda Romalı askerlere İsa’yı ihbar eden, sonra da girip içeride İsa’yı kucaklayan Yuda. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin ortağı PKK olmuş, Başbakan iftar sofralarında birlik ve beraberlikten bahsediyor. Ceylanpınar’da bombalarla, kurşunlarla benim insanlarım öldürülüyor, Başbakan, öldürenleri Türkiye’de ağırlıyor. Ceylanpınar’daki insanları öldüren kurşunlar PKK ve PYD’nin hakim olduğu yerlerden gelmedi mi? Benim insanlarım öldürülüyorlar, ama Barzani yetmez Müslim’e de kırmızı halı döşüyorlar” diye konuştu.

’’ERDOĞAN, SORUMLUĞU BAŞKALARININ ÜZERİNE ATIYOR’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludere olayına ilişkin açıklamalarına değinen Vural, Erdoğan’ın emri başkalarının verdiğini belirterek, sorumluluğu üzerinden attığını savundu. TBMM’nin Suriye konusunda hükümete sınır ötesi operasyon yapma yetkisi verdiğini anımsan Vural, "Neden korkuyorsun? ’Terör örgütü giriyor’ diye istihbarat varsa, elinde deliller varsa, buna karşı mücadele talimatı vermişsen, sorumluluğu paylaş" dedi.

’’KARARLIYIZ’’

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda uzlaşılan madde sayısının arttığının anımsatılması üzerine Vural, Türk milletinin kimliğini, dilini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyacak, güçlerin tekelleşmesine engel olacak anayasayı yapma konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Vural, AK Parti’nin Başkanlık sistemiyle ilgili rezervleri aşması halinde, uzlaşılan maddelerle geniş mutabakatta anayasa yapma umudunu koruduklarını söyledi.

30 Temmuz 2013
Etiket; oktay, vural, mhp, açıklamalar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Maçlar 80 dakika olsaydı keşke!
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Göz Göz'ün dönüşü
MHP İzmir'den turizm reçetesi
TÜRFAD'dan Okumuş ve Güney'e ödül
Tıbbi zararlar sigorta kapsamında
MHP İzmir'de bomba liste
MHP'li başkandan MHP'li Sözlü'ye tepki
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir