29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Wimbledon'da Kraliçe Belli Oldu



 

Wimbledon Tenis Turnuvası tek bayanlar finalinde dünya sıralamasında 6. sırada olan Çek Petra Kvitova, Kanadalı Eugenie Bouchard'ı 6-3, 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.
Kvitova, kariyerinde ikinici Wimbledon şampiyonluğunu elde etti ve WTA sıralamasında 4. sıraya yükseldi.
Daha önce bir kez yendiği rakibi karşısında birinci sete gergin başlayan Kvitova, Bouchard'ın servis oyunu karşısında tutunamadı ve 1-0 geriye düşmesine rağmen, kendi servis oyununda en büyük kozu olan etkili servislerini kullanarak oyunda 1-1 beraberliği yakaladı. Setin 3 ve 7. oyunlarında, Kanadalı sporcunun servislerini güçlü "return"ler ile karşılayan Çek tenisçi, Bouchard'ı hataya zorlayarak rakibinin servis oyunlarını kırdı ve skorda 5-2 öne geçti. Bu oyununun arkasından kullandığı servis oyununu kaybetmesine karşın son oyunu kazanarak, ilk seti 6-3 önde kapadı ve setlerde 1-0 öne geçti.
İkinci sete servis avantajı ile başlayan Çek tenisçi ilk oyunu alarak 1-0 öne geçti. Etkili "return"ler ve arkasından yaptığı "forehand winner" vuruşlar ile rakibini oyuna sokmayan Kvitova, skorda 3-0 öne geçti. Bu andan itibaren mental olarak oyundan düşen Bouchard, Kvitova'nın "winner"ları karşısında tutunamayarak bu seti de 6-0 kaybetti ve setlerde 2-0 geriye düştü.
Böylelikle Petra Kvitova, 55 dakika süren maçı 6-3 ve 6- 0'lık sonuçlarla 2-0 kazanarak Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan isim oldu.
1 MİLYON 760 STERLİN KAZANDI
Dünya sıralamasında 13. sırada olan Kanadalı Eugenie Bouchard'ı ise zorlu rakibini mağlup etmeyi başaramadı.
Bugünkü zorlu mücadeleyi kazanan Çek Petra Kvitova 1 milyon 760 Sterlin değerindeki ödülün sahibi oldu. Eugenie Bouchard ile Petra Kvitova daha önce 1 kez karşı karşıya gelmiş Kvitova, karşılaşmayı kazanmıştı.
WTA'DA 4. SIRAYA YERLEŞTİ
Dünya klasmanında bayanlar 6. sırada bulunan 24 yaşındaki Çek Petra Kvitova, bugün zorlu mücadeleyi kazanarak 2014 Wimbledon Şampiyonu oldu.
İlk kez 2011 ' de Wimbledon turnuvasına katılan Kvitova , finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı ve rakibini yenerek tek bayanlarda Şampiyon olmuştu.
Çek raket, kariyerinde 10 kez " Grand Slam " turnuvalarına katılma hakkı elde etti ve bunlarda 5 kez yarı finale yükseldi.
Kvitova; Ann Jones , Seles ve Navratilova ile birlikte Grand Slam ' lerde finale kalan dördüncü " Solak " tenisçi oldu .
Kvitova bugünkü sonuçla WTA sıralamasında 4. sıraya yerleşti.
BOUCHARD 880 BİN STERLİN ÖDÜL ALDI
Dünya klasmanında bayanlar 13. sırada bulunan 20 yaşındaki Kanadlı Eugenie Bouchard ise tarihinde ilk Grand Slam finalini oynadı ancak zorlu rakibini mağlup etmeyi başaramadı.
2013 yılı WTA ' da en iyi atılım yapan sporcu seçilen Eugenie Bouchard , 2012 - 2013 sezonunda sıralamada 122 sıra atlayarak 32 numaraya yerleşti. Bouchard, Bassett ve Seguso ' dan sonra Kanada ' da 3 Grand Slam turnuvasında yarı finale kalan sporcu oldu. Ayrıca Bouchard, Grand Slam turnuvasında finale kalan ilk Kanadalı sporcu ünvanını aldı.
2011,2013 ve 2014 yıllarında Fed Cup turnuvasında Kanada Milli takımını temsil etti.
Aynur TATTERSALL/LONDRA, (DHA)

Wimbledon Tenis Turnuvası tek bayanlar finalinde dünya sıralamasında 6. sırada olan Çek Petra Kvitova, Kanadalı Eugenie Bouchard'ı 6-3, 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Kvitova, kariyerinde ikinici Wimbledon şampiyonluğunu elde etti ve WTA sıralamasında 4. sıraya yükseldi.

Daha önce bir kez yendiği rakibi karşısında birinci sete gergin başlayan Kvitova, Bouchard'ın servis oyunu karşısında tutunamadı ve 1-0 geriye düşmesine rağmen, kendi servis oyununda en büyük kozu olan etkili servislerini kullanarak oyunda 1-1 beraberliği yakaladı.

Setin 3 ve 7. oyunlarında, Kanadalı sporcunun servislerini güçlü "return"ler ile karşılayan Çek tenisçi, Bouchard'ı hataya zorlayarak rakibinin servis oyunlarını kırdı ve skorda 5-2 öne geçti. Bu oyununun arkasından kullandığı servis oyununu kaybetmesine karşın son oyunu kazanarak, ilk seti 6-3 önde kapadı ve setlerde 1-0 öne geçti.İkinci sete servis avantajı ile başlayan Çek tenisçi ilk oyunu alarak 1-0 öne geçti. Etkili "return"ler ve arkasından yaptığı "forehand winner" vuruşlar ile rakibini oyuna sokmayan Kvitova, skorda 3-0 öne geçti.

Bu andan itibaren mental olarak oyundan düşen Bouchard, Kvitova'nın "winner"ları karşısında tutunamayarak bu seti de 6-0 kaybetti ve setlerde 2-0 geriye düştü.Böylelikle Petra Kvitova, 55 dakika süren maçı 6-3 ve 6- 0'lık sonuçlarla 2-0 kazanarak Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan isim oldu.

1 MİLYON 760 STERLİN KAZANDI

Dünya sıralamasında 13. sırada olan Kanadalı Eugenie Bouchard'ı ise zorlu rakibini mağlup etmeyi başaramadı.Bugünkü zorlu mücadeleyi kazanan Çek Petra Kvitova 1 milyon 760 Sterlin değerindeki ödülün sahibi oldu. Eugenie Bouchard ile Petra Kvitova daha önce 1 kez karşı karşıya gelmiş Kvitova, karşılaşmayı kazanmıştı.

WTA'DA 4. SIRAYA YERLEŞTİ

Dünya klasmanında bayanlar 6. sırada bulunan 24 yaşındaki Çek Petra Kvitova, bugün zorlu mücadeleyi kazanarak 2014 Wimbledon Şampiyonu oldu.İlk kez 2011 ' de Wimbledon turnuvasına katılan Kvitova , finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı ve rakibini yenerek tek bayanlarda Şampiyon olmuştu.Çek raket, kariyerinde 10 kez " Grand Slam " turnuvalarına katılma hakkı elde etti ve bunlarda 5 kez yarı finale yükseldi.Kvitova; Ann Jones , Seles ve Navratilova ile birlikte Grand Slam ' lerde finale kalan dördüncü " Solak " tenisçi oldu .Kvitova bugünkü sonuçla WTA sıralamasında 4. sıraya yerleşti.

BOUCHARD 880 BİN STERLİN ÖDÜL ALDI

Dünya klasmanında bayanlar 13. sırada bulunan 20 yaşındaki Kanadlı Eugenie Bouchard ise tarihinde ilk Grand Slam finalini oynadı ancak zorlu rakibini mağlup etmeyi başaramadı.2013 yılı WTA ' da en iyi atılım yapan sporcu seçilen Eugenie Bouchard , 2012 - 2013 sezonunda sıralamada 122 sıra atlayarak 32 numaraya yerleşti. Bouchard, Bassett ve Seguso ' dan sonra Kanada ' da 3 Grand Slam turnuvasında yarı finale kalan sporcu oldu. Ayrıca Bouchard, Grand Slam turnuvasında finale kalan ilk Kanadalı sporcu ünvanını aldı.2011,2013 ve 2014 yıllarında Fed Cup turnuvasında Kanada Milli takımını temsil etti.

Aynur TATTERSALL/LONDRA, (DHA)

 

Wimbledon'da 2014?un tek erkekler şampiyonu Sırp tenisçi Novak Djokovic oldu. 

 

 

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Sırp Novak Djokovic, 7 kez Wimbledon Şampiyonu Roger Federer'i 3-2 yenerek, Wimbledon'da ikinci kez şampiyon oldu ve toplamda 7. grand slam zaferine imza attı.

 

 

İki sporcuyu 35. kez karşı karşıya getiren bu maçta, birinci sete servis oyunu ile başlayan Djokovic skorda 1-0 öne geçti . Kendi servis oyununda " servis-vole " organizasyonlarını başarı ile yapan Federer, " yaklaşma vuruşları" sonrasında yaptığı vole vuruşları ile sayıları alarak , skorda durumu 3-3 eşitliğe taşıdı. Sonraki oyunlarda her iki tenisçide kendi servis oyunlarını kazanarak skoru 6-6 ' ya getirerek , seti " Tie - Break "e taşıdılar. Uzatma oyununda karşılıklı " mini-break "ler yapan iki sporcudan gülen taraf Federer oldu ve uzatma oyununu 9-7 , alarak setlerde 1-0 öne geçti 

 

 

İkinci sete servis avantajı ile başlayan Federer ilk oyunu kazanarak skorda 1-0 öne geçti. Üçüncü oyunda Djokovic ' i arka çizgi gerisine hapsedemeyen İsviçreli raket, Djokovic 'in etkili hücum vuruşları karşısında servis oyununu kırdırarak skorda 2-1 geriye düştü . 

 

 

Rakibinin " Top-spin backhand " vuruşlarını , " Forehand - slice " vuruşlar ile karşılayarak topları " Baseline " üzerine düşüren İsvicreli tenisçi , bu kurgu ile rakibini hataya zorladı ve skoru 5-4 ' e getirdi . Bunun sonrasında son servis oyununu kazanan Djokovic, oyunu 6-4 kazanarak setlerde 1-1 eşitliği yakaladı .

 

 

Üçüncü sete etkili servis ile başlayan İsviçreli raket bu oyunu kolay kazanarak skorda 1-0 öne geçti . Djokovic kendi servis oyunlarında Federer'e servis kırma imkanı vermeyince , İsviçreli tenisçi kendi servis oyunlarına sığınarak durumu 6- 6 'ya getirdi ve seti bir kez daha uzatma oyununa taşıdı. Uzatma oyunun 7-4 kazanan Djokovic, oyunu 7-6 alarak setlerde 2-1 öne geçti 

 

 

Dördüncü setin 4.oyununda servis kıran Djokovic, 3-1 öne geçti . Skorda geriye düşen Federer, bütün riskleri göze alarak oyunu hızlandırdı ve maçta ilk defa Sırp raketin servisini kırarak oyunu 3-2 ' ye taşıdı . Erken toparlanan Djokovic, file önüne gelen Federer'i " Passing shot " lar ile geçince skorda 5-2 öne geçti . Bu andan itibaren son kozunu oynayan Federer , " Backhand - slice " vuruşlardan vazgeçerek , atak oynamaya başladı ve skoru 5-5 ' e getirdi. Bundan sonraki oyunları da kazanan İsviçreli raket, bu seti 7-5 alarak maçı 2-2 eşit duruma getirdi .

 

 

Beşinci sete Djokovic ' in 1-0 üstünlüğü ile başladı. 2.oyunda tekrar eski oyun stiline dönen Federer , file önünde aldığı voleler ile oyunu kazanarak skoru 1-1 beraberliğe getirdi. Servis oyunlarını bir birine bırakmayan iki tenisçi de kendi oyunlarını kazanarak durumu 4-4 ' e getirdiler . Son oyunda Federer ' in servisini kıran Djokovic seti 6-4 kazandı ve setlerde 3-2 öne geçti .

 

 

Böylelikle Novak Djokovic , 3 saat 56 dakika süren maçı , 6-7 (7-9 tie-break) , 6-4 , 7-6 (7-4 tie-break) , 5-7 ve 6-4 sonuçlarla 3-2 kazandı ve Wimbledon şampiyonu oldu .

 

 

KRALİYET AİLESİ DE İZLEDİ

 

 

İngiliz kraliyet ailesinin gözde üyeleri Düşes Kate Middleton ile Prens William da karşılaşmayı sonuna kadar takip ettiler. İsviçreli Roger Federer'i destekleyen çiftin maç sonucundan üzgün olduğu gözlendi. Düşes Kate Middleton ve Prens William karşılaşma sonunda Sırp tenisçi Novak Djokovic'i tebrik ederek bir süre sohbet ettiler.

 

 

9 MİLYON 600 BİN STERLİN DAĞITILDI

 

 

Şampiyonluğa ulaşan Sırp tenisçi Novak Djokovic, 1 milyon 760 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu. İkinciliği elde eden Roger Federer ise 880 bin sterlin aldı. 

 

 

2014 Wimbledon Turnuvası'nda tek erkeklerde toplamda 9 milyon 600 bin sterlin ödül dağıtıldı. Rakamlarda geçen yıla oranla yüzde 11.8 artış yapıldı. Ayrıca şampiyon 2 bin, ikinci ise bin ikiyüz ATP puanıyla ödüllendirildi.

05 Temmuz 2014
Etiket; petra kviteva, wimbledon tenis Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir