29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaşar'da mezuniyet coşkusu



Yaşar Üniversitesi bu yıl 1040 öğrencisini mezun etti. 2014-2015 akademik yılının üniversite birincisi ise okuduğu jeofizik mühendisliği bölümünü yarıda bırakıp İngiliz Edebiyatına olan büyük tutkusunun peşinden giden Özge Canbul oldu. Küçük yaşlardan bu yana Sherlock Holmes serisi hayranı olan Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Canbul, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde tüm gençlere ‘hayallerinizin peşinden gitmekten korkmayın’ mesajını verdi.

ÜÇ DİPLOMANIN SAHİBİ OLDU

İzmir Atatürk Lisesi mezunu olan Özge Canbul, üniversite sınavına girdiği ilk yıl jeofizik mühendisliği bölümünü kazandı. Eğitimine iki yıl devam eden Canbul, mutlu olmadığını düşünerek okulunu yarıda bıraktı. Arthur Conan Doyle’un Sherlock Holmes serisinin tutkunu olan ve İngiliz Edebiyatı’nı çok seven Özge Canbul, ailesinin de desteğiyle hayallerinin peşinden gitmeyi seçerek bir yıl üniversite sınavına hazırlandı. Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü yüzde 100 burslu kazanmayı başaran başarılı genç, eğitimine devam ederken çift ana dal yapıp Mütercim Tercümanlık ve Açıköğretim’de de Uluslararası İlişkiler okumaya başladı. Her üç bölümü de başarıyla tamamlayan Canbul, bir yandan da pedagojik formasyon eğitimi aldı. Özge Canbul, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki derecesiyle 2014-2015 akademik yılında Yaşar Üniversitesi’ni birincilikle bitirmeyi başardı. Aynı zamanda bu derecesiyle Geleneksel Selçuk Yaşar Başarı Ödülü’nün de sahibi oldu.

ABD’DE EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK

Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli burs programı olarak kabul edilen Fulbright Bursunu da kazanan ve bu nedenle eğitimine ABD’de devam edeceğini belirten Özge Canbul, “Her zaman hayallerimin peşinden gittim ve mutlu olacağım yolları tercih ettim. Ailem de kararlarımda bana hep destek oldu. Üniversiteyi birincilikle bitirmek, insanların sevdikleri bölümlerde okuduklarında neler başarabileceğinin de bir göstergesi. Gençler hayallerinin peşinden gitmekten asla korkmasınlar” dedi.

KENDİNİZE VE YAPABİLECEKLERİNİZE İNANIN

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrencilere seslenen Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi mezunları olarak, akademik ve mesleki bilgiyle donanımlı, özgüvenli, sosyal sorumluluk bilincine sahip, kendisine, ailesine ve ülkesine yararlı, aydın birer bireylersiniz” dedi.

Ahmet Yiğitbaşı törende şunları söyledi: “Bilgiye erişimin hızlandığı, girişimciliğin desteklendiği bir dönemdeyiz. Tüm çabamız, sizin kendinizi daha iyi tanıyacağınız, toplumdaki tüm bireylerin yararına kullanacağınız bilgileri edindiğiniz bir üniversite ortamı yaratmaktı. Yaşamınızın her alanında, farklılıklarınızı ortaya koyabileceğiniz bireyler olmanız için çaba gösterdik. Bu çabalarımızda başarılı olduğumuzu, siz değerli mezunlarımızı karşımda görürken daha iyi anlıyorum. Yarın bambaşka bir hayata adım atacaksınız. Bu hayatta başarılı olmak için gerekli donanımları kazandınız. Hiçbir çekinceniz olmasın. İçgüdülerinize güvenin. Kendinize ve yapabileceklerinize inanın. Yaşar Üniversitesi kültürünün kazandırdığı ayrıcalıkları, bundan sonraki yaşamınızda avantaja dönüştürüp, ‘farkınızı’ ortaya koyacağınızdan hiç şüphemiz yok.”

08 Temmuz 2015
Etiket; Yaşar Üniversitesi, Mezuniyet Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
Fuarda Rusya fırsatı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
Gurbetçi gençler İzmir'de
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir