19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yeni yüzüyle ilk doğum gününü kutladı



Türkiye’nin dördüncü yüz nakli ameliyatı yapılan kişi olan Turan Çolak, yeni yüzüyle ilk doğum gününü İzmir'de kutladı. Çolak’ın mutlu gününe Türkiye’nin ilk yüz nakli operasyonunu geçiren Uğur Uçar da katıldı.

Turan Çolak için Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği (AKBOHÖNDER) tarafından tertiplenen doğum günü İzmir kordonda bulunan Şamdan Bar sahibi Mustafa Koç’un davetiyle burada kutlandı. Çolak’ın doğum gününe Uçar’ın yanı sıra AKBOHÖNDER başkanı ve Türkiye’nin ilk böbrek nakli olan ismi Mehmet Şahan, yine böbrek nakli olan Deniz Ercan ve İrfan Geveze ve kornea nakli olan Cansu Akkuş da katılarak arkadaşlarını mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Çolak’ın doğum gününde eğlenen ekibe sürpriz bir sanatçı da katıldı. İzmir’in sevilen sanatçısı ve türkülerin prensi olarak bilinen Hayri Küçük de tesadüfen geldiği barda Çolak’ın isteğini kırmayarak onlara eşlik etti. Küçük, istek parçaları tek tek söyleyerek Çolak’ın mutlu gününü şenlendirdi.

YÜZ YÜZE ŞAHİTLİK

Bu arada doğum günü kutlamasında açıklama yapan Uğur Uçar, Türkiye’nin beşinci yüz nakli operasyonu geçiren ve halen yoğun bakımda bulunan 26 yaşındaki Recep Sert için operasyon şahitliğini yaptığını söyledi.

Uçar, şunları kaydetti:

“Kendisinin dışında iki kişinin daha şahit olduğuna dair imzası gerekiyordu.Bir şahidi ben oldum biri de oradan bir arkadaşımızdı. Şu an yoğun bakımda tedavi görüyor. İnşallah bizim gibi hayata alışması için ve yaşaması için yeni yüzü ile sağlıklı olarak devam eder. Başta Prof. Dr. Ömer Özkan olmak üzere tüm doktorlara teşekkür ediyoruz. Dünya çapında bir isim olduğu için eli öpülesi bir adam. Kendini kanıtlamış biri.” Uçar, ayrıca kader arkadaşı Çolak’a uzun yıllar dileyerek; “Bugün onun dünyaya geldiği ilk doğum günü bir yaşına şimdi bastı. Uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Yeni yüzüyle ilk doğum gününü kutlamanın sevincini yaşayan Turan Çolak ise, arkadaşlarına bu gününde yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerini sundu. Sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki gün önce büyük bir operasyon yaptılar. Bugün ben de ilk yeni yüzümle doğum günümü kutluyorum. Çok mutluyum. Ben hâla fizik tedavi görmekteyim. Gözlerimden ufak bir operasyon geçireceğim bayramdan sonra. Şu an iyi gidiyor. Yaşımız daha genç bugün 36 yaşıma bastım.” Geçirdiğ başarılı böbrek nakli sonrası ikinci bir yaşama başlayan İrfan Geveze de, artık daha sıcak bir aile olduklarını belirterek, aralarında daha güçlü bir birliktelik oluştuğunu vurguladı.

Çolak’a mutlu gününde şarkılarıyla eşlik eden İzmirli sanatçı Hayri Küçük de, "kutlamayı gördüğümde gerçekten çok duygulandım. Arkadaşlarımı bu mutlu günlerinde umarım eğlendirmişimdir. Benim için güzel bir gündü. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımıza organlarını bağışlayarak ikinci bir hayat sürmelerinde yardımcı olan aileleri de gerçekten kutluyorum. Kendilerine ne kadar minnet duysak azdır” dedi. Misafirleri mekanınında ağırlamaktan gurur duyduğunu belirten Adnan Koç ise; şunları söyledi: “Onları burada ağırlamaktan gurur duydum. Onların bu şekilde eğlenmesi bizi mutlu ediyor. Ben bireysel olarak organ bağışını destekliyorum. Ve bu arkadaşlarımıza organlarını bağışlayarak ikinci bir hayat bahşeden vatandaşlarımıza gerçekten minnet duyuyorum” Ekip daha sonra birlikte İzmir’i gezmek için yola koyuldu.

21 Temmuz 2013
Etiket; turan, çolak, uğur, uçar, yüz, nakli, yaş günü, kutlama, izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir