19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yılın Basın Fotoğrafları İzmir Ekonomide



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2014’te ödül alan kareler, Türkiye’deki ilk sergisine İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) başladı. Foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan ödüllü kareler,  20 Nisana kadar İEÜ Sergi Alanı’nda görülebilecek.

Yılın Basın Fotoğrafı ödülünü alan Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın çektiği “Kırmızılı Kadın” karesi başta olmak üzere geçtiğimiz yıla damga vuran olaylardan hafızalara kazınan 22 fotoğraf ve 4 seriden oluşan 70 fotoğraf sergide beğeniye sunuldu.

Serginin açılışına İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Karanfil, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çimen, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Yılmaz, gazeteci Yusuf Çınar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, serginin ilk kez İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “29 yıldır süren bir geleneği olan serginin bu yıl ilk etkinliğinin üniversitemizde açılması bizler için önemli. Toplumumuzun yaşadığı olayların belleği fotoğraflarla ortaya çıkıyor. Hem görsellik hem de olayların anılması açısından büyük bir emek ile karşı karşıyayız” dedi.

Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Karanfil de, foto muhabirleri yılın basın fotoğrafları sergisinin ilk durağının İzmir’de olduğunu, serginin 15 – 20 Nisan tarihleri arasında açık kalacağını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Karanfil, serginin kuruluşundan itibaren akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgisini çektiğini de vurguladı.

TMFD Ege Bölge Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, her fotoğrafın ayrı bir hikayesi bulunduğuna dikkat çekerek, “2014 yılında gelenekler değişti. Türkiye’deki serginin ilk durağı İzmir Ekonomi Üniversitesi oldu. Türkiye’nin en prestijli fotoğraf ödülü, basın fotoğrafçılığı oskarları olarak nitelendirilen yarışmanın sergisinin bu yıl 29.’cusu gerçekleştiriliyor. Foto muhabiri hiçbir zaman taraflı değildir. Ne görürse onu çeker. Objektifi hiçbir zaman yalan söylemez” dedi.

Yarışmaya, haber, serbest, spor, çevre, siyaset, foto röportaj ve AB Yolu’nda Türkiye kategorilerinde 4 bin 381 kare katıldığını belirten Kemaloğlu, serginin İzmir’in ardından İstanbul’da Beykent Üniversitesi’nde 29 Nisan’da “Toplumsal Bellek ve Medya” konulu etkinlik çerçevesinde açılacağını kaydetti.


Habere ait galeriyi görmek için tıklayın
16 Nisan 2014
Etiket; TMFD yılın fotoğrafları, gökçen karanfil, kadir kemaloğlu, oğuz esen, izmir ekonomi üniversitesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Mübadil lezzetler
Türkiye yaşlandı
Dar alanda konforlu mobilyalar
Maddeyle değil sanatla yaşayacaklar
Hemşireler risk altında
İzmir'de Romanya Kültür Günleri
'Gelişmiş bir demokrasi için kadınların siyasal katılımı şart'
Kol Kırıkları İçin Özel Tasarım
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir