19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başkan 'Bisiklet kenti' diyor ama...



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Avrupa Bisiklet Yarışması’nda 52 kent arasında birinciliği İzmir’e taşıyan bisiklet gruplarının temsilcileriyle İnciraltı Kent Ormanı’nda buluştu. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için getirilen talep ve önerileri dinleyen Başkan Kocaoğlu, "En çevreci araç olarak toplu ulaşımda bisiklet kullanımını çok önemsiyoruz. İzmir, bisiklet kenti olmalı” diye konuştu.

KARŞIYAKA'DA BİSİKLETE BİNMEK İŞKENCE

Ancak İzmir'de büyükşehir beledeyesince oluşturulan bisiklet güzergahlarında, can güvenliğini tehdit eden boyutta sıkıntılar var. Özellikle Bostanlı-Alaybey arasındaki bölümde bisiklet güzergahındaki kesintiler, bisiklet keyfini işkenceye dönüşütürüyor. Zira Bostanlı'dan Alaybey'e doğru bisikletle yola çıktığınızda kesintisiz bir bisiklet güzergahı bulunmadığı için bazen kaldırımlardan, bazen otomobillerin arasından, Karşıyaka iskelesine yaklaşıldığında da tramvay güzergahından geçmek zorundasınız. Bu durum bisiklet kullanıcıların can güvenliklerini ciddi anlamda tehdit ediyor.

Kentlerin birbirine meydan okuduğu “Avrupa Bisiklet Yarışması”nda (European Cycling Change 2017) Büyükşehir Belediyesi adına mücadele eden İzmirli bisikletçiler, bir ay boyunca 855 bin kilometre pedal çevirerek birinciliği İzmir’e getirmişti.

Bu şampiyonlukta büyük emeği olan bisiklet gruplarının temsilcileriyle İnciraltı Kent Ormanı'nda bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "bisiklet ve İzmir" konulu keyifli bir sohbet yaptı. Aktif bisiklet kullanıcılarından eksiklerin giderilmesi konusundaki talep ve önerileri dinleyen Başkan Kocaoğlu, Kent Ormanı parkurunda pedal çevirmeyi de ihmal etmedi.

İzmir’in bisiklet kenti olması yolunda yaptıkları çalışmalara katkı koyan tüm İzmirlilere teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz belediye olarak sizin kentte daha rahat bisiklet sürmeniz için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Bu konuda bir noktaya geldik ama bugüne kadar yapılanlar sadece başlangıç. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak uygun olan her yere bisiklet yolu yapmaya devam edeceğiz. Bununla ilgili master plan çalışması yürütüyoruz. Bu planla birlikte bisikletli ve yaya ulaşımına yönelik ağ planları, teşvik programları gibi birçok alanda çalışmalar gerçekleştireceğiz. En çevreci araç olarak toplu ulaşımda bisiklet kullanımını artıracağız. İzmir bir bisiklet kenti olmalı” diye konuştu.

İzmir'deki bisiklet grupları adına konuşan Bisikletli Ulaşım Geliştirme Platformu (BUGEP) yöneticisi Hüseyin Tekeli de, verilen destek ve sürdürülen işbirliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. ECC 2017 Avrupa Bisiklet Şampiyonası sırasında Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ilçe belediye başkanlarıyla pedal çevirmesinin İzmir'in birinciliğinde önemli bir motivasyon unsuru olduğunu kaydeden Tekeli, "Bu örnek, şahsınızın önderliği ve desteği olduğu takdirde, İzmir'de başaramayacağımız bir şeyin olmadığının da bir göstergesidir” dedi.

Yarışma esnasında Polonya’nın Gdansk kenti ile başa baş mücadele ettiklerini hatırlatan BUGEP temsilcisi, 22-24 Eylül tarihleri arasında Gdansk kentinde yapılacak Active Mobility Kongresi’ne İzmir olarak resmi bir davet aldıklarını da sözlerine ekledi. Tekeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çevreci ulaşım yatırımları için de ayrıca teşekkür etti. BUGEP, İzmirli bisiklet grupları adına Başkan Aziz Kocaoğlu'na bir teşekkür plaketi de takdim etti. İnciraltı buluşmasına Bisikletli Ulaşım Geliştirme Platformu (BUGEP) dışında Ege Pedal, Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Eş Pedal, Gaziemir Aktif Pedal, Karşıyaka Bisiklet Derneği, Pedal 35, Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Süslü Kadınlar ve Çarşamba Akşamı Bisikletçileri'nin temsilcileri de katıldı.

10 Ağustos 2017
Etiket; izmir bisiklet yolu, karşıyaka bisiklet güzergah Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bu da Bisiklet Yolu İşgali
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir