28 Nisan 2024, Pazar Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bulanık mantığın babası İzmir'de



7. Uluslararası Esnek Hesaplama, Kelimelerle Hesaplama ve Sistem Analizi Algısında Karar ve Kontrol Konferansı, 2-3 Eylül tarihlerinde İzmir Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Türkiye ve çevre ülkelerdeki doktora öğrencilerinin bulanık mantık, esnek hesaplama, sistem ve ilgili tüm alt alanlarda çalışılacak konular üzerine tartışmalara teşvik ederek güncel ve önemli problemlerin konusunda bilgilendirilme yapmayı amaçlayan 7. Uluslararası Esnek Hesaplama, Kelimelerle Hesaplama ve Sistem Analizi Algısında Karar ve Kontrol Konferansı (Seventh International Conference on Soft Computing, Computing with Words and Perceptions in System Analysis, Decision and Control- ICSCCW-2013) 2-3 Eylül tarihlerinde İzmir Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Şeref konuğu Prof. Lotfi Zadeh 1965 yılında bilim ve teknolojide yeni bir çığır açan Bulanık Mantık Teorisini önerdikten sonra “Bulanık mantığın babası” olarak kabul edilen Kaliforniya Berkeley Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Lotfi Zadeh’nin şerefine düzenlenen konferans, Azerbaycan Zadeh’nin Mirası ve Yapay Zeka Derneği, Türk Esnek Hesaplamalı Zeka Derneği, Almanya Siegen Üniversitesi, Berkeley Esnek Hesaplama Derneği, San Antonio Texas Üniversitesi, Atlanta Georgia Devlet Üniversitesi, Kanada Alberta Üniversitesi ve TOBB Üniversitesi tarafından da destekleniyor.

İzmir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde Ulutagay’ın eşbaşkanı olduğu konferansa Azerbaycan, Rusya, Almanya, Amerika, Kanada ve Polonya başta olmak üzere pek çok ülkeden katılımcı olacak.

Konferansta dünyaca tanınmış akademisyenler, ilgi duydukları veya çözmeye çalıştıkları problemleri anlatarak bu konuların daha geniş bir kitleye aktarımını sağlayacaklar.

Prof. Rafik Aliev’in “Genelleştirilmiş Karar Teorisi”, Prof. Valery Tarassov’un “Esnek Hesaplamada Granüler Teknolojiler”, Prof. Burhan Turksen’in “Genelleştirilmiş 2. Tip Bulanık Kümeler”, Prof. Mo Jamshidi’nin “Veri Analitikleri ile Sistemlerin Sistemi Modellemesi”, Prof. Janusz Kacprzyk’in “Meta-Paradigma: Karar Vermede Bulanık Mantığın Rolü” ve Prof. Ulyanov’un “Kuantum-Esnek Hesaplama Teknolojileri, Kansei Etkili Mühendislik ve Mühendislikte Sistemlerin Sistemi Problemi” başlıkları ile özel davetli olarak katılacakları konuşmaların ilgi çekmesi bekleniyor.

Konferans, genç araştırmacıları dünyaca tanınmış akademisyenlerle bir araya getirerek bu tür problemlerin doğrudan üzerinde çalışan kişiler tarafından anlatılmasıyla ortak çalışma olanaklarını teşvik etmesi açısından önemli bir yere sahip.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çalıştıkları problemler hakkında davetli akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunabilmesi amacıyla konferans programında ayrıca poster sergisi bulunuyor. “Kısmi Güvenilir Bilgi ile Bulanık Kontrol ve Karar Analizi” başlıklı panel ile son bulacak olan konferans ile ilgili detaylı bilgilere, davetli konuşmacıların listesine ve programa İzmir Üniversitesi web sayfasından veya konferansın resmi internet sitesinden (http://www.icsccw-2013.com/) ulaşmak mümkün.

28 Ağustos 2013
Etiket; bulanık, mantık, zadeh, lotfi, izmir, üniversite, kontrol, analiz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir