26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Datcu Altınordu'da



Fenerbahçe’nin efsane kalecisi ve teknik adamı Datcu, Altınordu Futbol Eğitim Kurumu (AFEK) Kaleci Akademisi Direktörü olarak göreve başladı.

1969-70 sezonunda Fenerbahçe formasıyla çıktığı 30 maçta kalesinde sadece 6 gol görerek sarı-lacivertli kulüpte iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan, Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber gibi milli kalecilerin yetişmesinde de büyük katkı sağlayan Datcu, Altınordu'daki görevine başladı.

Altınordu ile yollarının kesişmesinin kendisi için büyük sürpriz olduğunun altını çizen Rumen teknik adam, “Göztepe’de görev yaptığım yıllardan tanıdığım şimdi ise Altınordu Futbol Okulları Direktör Yardımcısı olduğunu öğrendiğim İsmail Sütçü ile Altınordu A.Ş Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kısa bir süre önce Bodrum Turgutreis’e beni görmeye geldiler. Hedeflerden bahsedildi ve futbol konuştuk. Tesisleri görmemi istediler. Sonra da AFEK Kaleci Akademisi Direktörlüğü görevinin başına geçmemi istediler. Benim için sürpriz oldu. Süper Lig’deki takımlarda bile görmediğim tesislere ve imkanlara sahip, hedefleri olan bir yapı gördüm. Ayrıca başkanın futbolu ne kadar sevdiğini, disiplinini ve geleceğe yatırıma önem verdiğini hissettim. Tüm bunlar Altınordu gibi köklü bir kulübe gelmemde büyük etken oldu” dedi.

“İZMİR KALECİ CENNETİ”

Ilie Datcu, kaleci yetiştirmenin çok zor olduğunu, ancak İzmir’in potansiyelini değerlendirerek başarıya ulaşılabileceğini de belirterek, “Takımda en ağır antrenmanları kaleciler yapar. Zor bir meslektir. Sabır gerektirir. Konsantrasyon çok önemlidir. Tüm bunlara rağmen dünyaya bir daha gelsem yine kalecilik yapacağımı rahatlıkla söyleyebilirim. 45 yıldır Türkiye’deyim. Türk futbol tarihinin en önemli kalecileri İzmir’den çıktı. Ali Artuner’i unutmak mümkün mü? Yakın geçmişte Fenerbahçe forması giyen, şu anda da Milli Takım’da görev yapan Altay Dağdelen, Can Barhan, Trabzonspor file bekçisi Onur Kıvrak, Beşiktaş’ta oynayan Cenk Gönen, Ramazan Kurşunlu, Kayserispor’daki Gökhan Değirmenci, Galatasaray’da oynayan Ufuk Ceylan, hepsi İzmir’in değeri. Altınordu’da yeni yıldızlar yetiştirmek en büyük amacım. Bu konuda da iddialıyım” ifadesini kullandı.

“EKİBİMİZ ÇOK İYİ”

Altınordu’da öncelikle lisanslı oyuncularla yakından ilgilendiğini, daha sonra futbol okullarını tarayıp, geniş katılımcı seçmeler yapılacağını da söyleyen AFEK Kaleci Akademisi Direktörü Ilie Datcu, “Altınordu çatısı altındaki kaleci antrenörleri karakter ve potansiyel eğitmen olarak çok iyi durumda. Hepsi değerli hocalar. İsmail Sütçü, Zafer Bilgetay gibi bana yardımcı olacak tecrübeli isimlerin de olması şans. Bu akademiden uzun vadede en az 15 file bekçisi yetiştirme hedefindeyiz. İşimize dört elle sarıldım, gücüm yettiğince tüm bilgilerimi ve deneyimlerimi futbolcu ve antrenörlere aktaracağım. Bu tesis, bu imkanlar ve İzmir’in potansiyeliyle Türk futboluna Altınordu Kaleci Akademisi’nden birçok ismi kazandıracağız. Buna inancım sonsuz” şeklinde konuştu.

ILIE DATCU KİMDİR ?

20 Temmuz 1937 Bükreş doğumlu İlie Datcu, uzun yıllar Dinamo Bükreş'te oynadı. Romanya Milli Takımı'nda 36 kez milli oldu. 1969'da Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe ile 1975 yılına kadar 220 maça çıktı. Fenerbahçe'de 5 sezon yer aldı ve 2 lig şampiyonluğu yaşadı. 1975'te Giresunspor'a transfer oldu ve bir sezon bu takımda oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Almanya'da ve Türkiye'de antrenörlük yaptı. 1978'de Türk vatandaşlığına geçti ve İlyas Datça adını aldı.

Fenerbahçe'de yıllarca görev yapan Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber ve şu anda Akhisar'da forma giyen Oğuz Dağlaroğlu'nu yetiştirdi. Bir dönem Beşiktaş forması giyen Oscar Cordoba'nın da antrenörlüğünü yaptı. 1982-83 1. Lig sezonunda Fatih Karagümrük'ü 1. Lig şampiyonu yaparak Süper Lig'e yükselmesini sağladı

ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR:

1976 Fenerbahçe, 1981-1982 Göztepe, 1983-1984 Fatih Karagümrük, 1985-1986 Denizlispor, 1986-1987 Kartalspor, 1987-1988 Diyarbakırspor, 1988 Bakırköyspor, 1988-1990 Türk Telekomspor, 1991 Eskişehirspor, 1991-1992 Türk Telekomspor, 1992-1993 Gaziosmanpaşaspor, 1995-1999 Fenerbahçe (Kaleci Antrenörü), 2000-2005 Beşiktaş (Kaleci Antrenörü), 2007-2008 Kütahyaspor.

05 Aralık 2013
Etiket; Ilie Datcu, datcu altınordu, ilyas datça, datcu altınordu direktör, altınordu kaleci yetiştirme, altınordu futbol akademisi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fevzi Tuncay Altınordu'da
Raul Gonzales Altınordulu oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir