19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de 29 Ekim resepsiyonu



İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak Cumhuriyet Resepsiyon'u verdi. Gecede konuşan Vali Toprak, "Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'in temel hedefi Türk Milletini, tüm kurum ve kurallarıyla modern bir yönetime, hak ettiği ileri yaşam düzeyine kavuşturmaktır" dedi.

Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda İzmir Valisi Mustafa Toprak ve avukat eşi Selime Toprak'ın ev sahibi olduğu resepsiyona katılanlar arasında Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, eşi Mürvet Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Rifat Sait, Hamza Dağ, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri, askeri erkan ve eşleri başta olmak üzere çok sayıda davetli yer aldı.

Resepsiyon 'Cumhuriyet' adlı kısa film gösterisinin sinevizyona yansıtılmasıyla başladı. Kısa filmin ardından konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Atatürk'ün Türk milletine sunduğu en önemli kazanımlardan birisinin 'en büyük eserim' diye ifade ettiği Cumhuriyet olduğunu vurguladı. Cumhuriyet'in ilanı ve ardından gerçekleştirilen değişimlerle çağdaş uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydedildiğine değinen Vali Mustafa Toprak, "Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'in temel hedefi, Türk Milletini, tüm kurum ve kurallarıyla modern bir yönetime, hak ettiği ileri yaşam düzeyine kavuşturmaktır. Başka bir ifade ile Cumhuriyet idaresi bir kalkınma ve modernleşme projesi olarak ortaya konulmuştur. Cumhuriyet ile birlikte eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir. Elbette Türk Milleti olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, ülkemizin bağımsızlığını, kalkınma ve modernleşmesini, güçlü ve büyük bir devlet olarak Dünya milletler ailesinin saygın bir üyesi haline getirmemizi sağlayan Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin 90'ıncı yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 90'nıncı kuruluş yıldönümü kutlu olsun" dedi. Konuşmanın ardından resepsiyona özel Eagean Band Grubu sahne aldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı Kuruluş yıldönümü  pastasının kesilmesinin ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve davetliler hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Gece havai fişek gösterilerinin izlenmesiyle sona erdi.

30 Ekim 2013
Etiket; İzmir valisi resepsiyon, Vali Mustafa Toprak, Orgeneral Abdullah Atay, Aziz Kocaoğlu, Ali Bilkay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir