19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de eşini habersiz boşayan işadamına hapis



İzmir'de eşi 39 yaşındaki Güzide T'yi habersiz boşadığı iddiasıyla hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan dava açılan işadamı aynı yaştaki Giray T, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Giray T. ayrıca 'eşi Güzide T'ye karşı darp' suçundan da 2 ay hapis cezası aldı. İşadamı Giray T, iddiaya göre tazminat ve nafaka ödememek için memur olan eşi Güzide T.'den habersiz, İzmir 1'inci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. PTT görevlisi Y.Y.'den tebligatları alan site görevlileri A.D. ve E.E. de Güzide T.'ye haber vermedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde özel kalem memuru olarak görev yapan Güzide T, 2011 yılı Eylül ayında kendisini döven eşinden şikayetçi olmak için karakola gidince boşanmış olduklarını öğrendi. Güzide T, eşinin kendisinden habersiz açtığı boşanma davasına itiraz edip, yenilenmesi için 'iade-i muhakeme' talebinde bulundu. İzmir 13’üncü Aile Mahkemesi'nde yeniden görülen boşanma davasında hakim önceki boşanma kararını 'yok hükmünde' saydı. Eşinin Güzide T.’ye 150 bin lira tazminat, 15 yaşındaki kızına aylık 200 lira nafaka ödemesine, velayetinin anneye bırakılmasına karar verip, çifti boşadı. Bu dava, temyiz için Yargıtay'a gönderildi.

POSTACIYA CEZA

Güzide T, boşanmayla ilgili kendisine hiçbir tebligat gelmediğini belirterek, avukatı aracılığıyla işadamı eşi Giray T., tebligatı alan site güvenlik görevlileri A.D., E.E. ve PTT görevlisi Y.Y. hakkında da suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Giray T. ile tebligatı alan site güvenlik görevlileri A.D. ve E.E. hakkında, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 3 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Posta görevlisi Y.Y. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Avukat Namık Kemal Güney, yaptığı itiraz sonucu posta görevlisi Y.Y. hakkında da İzmir 21'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmasını sağladı. Yargılama sonunda sanık Y.Y. 2.5 ay hapse çarptırılıp, cezası ertelendi.

KOCAYA 2.5 YIL HAPİS

İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki, Giray T. ile tebligatı alan site güvenlik görevlileri A.D. ve E.E.’nin 'resmi belgede sahtecilik' suçundan yargılandıkları davada da karar çıktı. Sekizinci celsesi yapılan davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, tarafların avukatları geldi. Hakim Süleyman Çekilmez, sanık Giray T.'nin suçunun sabit, işleniş biçiminin kasta dayalı, kusurun ağır olduğunu belirterek 3 yıl hapis cezası verdi. Duruşmalardaki iyi hali ve tavrı nedeniyle cezasını 2.5 yıl hapse indirdi. Hakim Çekilmez, site görevlileri A.D. ve E.E. hakkında ise beraat kararı verdi. Ceza alan Giray T'nin avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞ

Giray T'nin ayrıca eşini darp ettiği iddiasıyla İzmir 20'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davadan da 2 ay hapse çaptırıldığı, ancak cezasının ertelendiği öğrenildi. Güzide T'nin avukatı Namık Kemal Güney, Giray T’ye 50 bin liralık da maddi tazminat davası açacaklarını söyledi.

04 Kasım 2013
Etiket; izmirdeki habersiz boşanma, güzide giray boşanma, namık kemal güney, hüseyin çekilmez Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir