19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de grev atışması



AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; İZDENİZ grevi hakkında yaptığı açıklamalara Büyükşehir Belediyesi yerine; CHP İl Başkanı Güven ve İl yöneticisi Özen'in aynı anda açıklama yapmasına tepki gösterdi.

Delican açıklamasında; "Toplu sözleşmenin işvereni olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu'na gayet düzeyli ve hassasiyet içeren bir çağrıda bulundum. Bir baktım ki; onun yerine şu ana kadar susup; kamuoyunu bilgilendirecek en küçük bir açıklama yapmayan CHP'li yöneticiler; başkanı ve yöneticisiyle bana yüklenmek için sıraya girmişler. Boliç'i alana, Baliç bedava misali. Anlaşılan o ki; benim iyi niyetli uzlaşı çağrım, aralarındaki siyasi yarışa sirayet etmiş. İl yöneticileri Sayın Özen, kendi İl Başkanı'nın konuya hakimiyeti konusunda tereddüt etmiş olmalı ki; bir açıklama da kendisi yapmış. Sinkafı gizlenmiş seviyesiz sözler sarf etmiş. Laf kalabalığına hacet yok. Ortada İzmir'i ilgilendiren büyük bir sorun vardır. Çözüm anahtarı da kendi partilerinin belediyesindedir" dedi.

METHİYE DEĞİL HİCİV

Delican şöyle devam etti:

"İZDENİZ grevinin bir an önce sonlanması ve halkın mağduriyetinin giderilmesini dile getirdiğim ve sadece duyarlılık içeren bir açıklama yaptım. Dedim ki; kayıtsız kalınacak bir konu değil. Çözülmeli, uzlaşı yolları aranmalı, sorun kısa sürede çözülmeli. Burada anti demokratik bir tutum göremiyorum. Sayın Güven'in söylediği gibi, methiye de düzmedim. Kendisi teknik olarak bu terim konusunda bir yanılgı içine düşmüşler. Methiye övgüdür, ben övmedim ki. Ben yaşanan sıkıntıya hicivli bir gönderme yaptım. Eleştirdim ve çağrıda bulundum. Bunu AK Parti İzmir il başkanı olarak, duyarlılıkla yaptım. Yine söylüyorum, İzmir'e grevsiz toplu sözleşmeler yakışır. Hele, milyonlarca kişinin günlük hayatını felce uğratıyorsa, kronik sorunumuz olan ulaşımı kitleyen bir sonuç yaratıyorsa. Bunca mağduriyetin yaşanacağı hesaplanmış olmalıydı. İZDENİZ grevinin sona ermesi ve kendi tabirleri ile içimizin dışımızın gülmesi için gerekli adımları atmalılar."

HALA KAVRAYAMAMIŞLAR

Başkan Delican; 2 haftadır İzmir halkını grevle ilgili bilgilendirmekten imtina eden CHP İl Başkanı Güven'in Darbecilerle, işinde gücünde olan, alın teriyle para kazanan masum işçileri aynı kefeye koyarak büyük gaflete düştüğünü belirttiği açıklamasında; şu sözlere yer verdi:

"15 Temmuz darbe girişiminin ciddiyetini hala kavrayamamış görünüyorlar. hatırlatalım. Eğer bu girişim başarılı olsaydı; bu açıklamaları dahi yapamıyor olacaktık. Bu ihanete karışan, bu ülkeyi karanlığa, esarete sürüklemeye çalışan her kim olursa olsun cezası olmalıdır. Açılan davaları izlemeye bile gelmiyorlar. Madem bu kadar hassasiyetleri var gelsinler takip etsinler. Biz 250 şehidimizin, 2193 gazimiz ve milletimizin hakkını sonuna kadar bu hainlere karşı takip edeceğiz. Elbette işçinin grev yapma hakkı vardır. Sosyal demokrat bir yönetimin gereği bu hakkı baskılamamak olduğu gibi; emeğin karşılığını vermek, işçiyi de halkı da mağdur etmemektir. Sonuçta; denizi her açıdan değer olan İzmir'in vapurlarının sirenlerini susturan, denizde hayatı durduran bir işçi grevi sürmektedir ve bedeli es geçilmektedir. Mesele budur, buna yoğunlaşsınlar."

OKUDUKLARINI ANLAMIYORLAR

Trafiğe çıkıp, halkın arasına karıştıklarında nasıl bir mağduriyet yaşandığını göreceklerini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; " Okuduklarını anlayamamak gibi bir sorunları da var. Ben alkışlamıyorum. Hicap duymalıyız diyorum. Bu bir utanç tablosudur, ortadan kalkmalı diyorum. İzmir ağlıyor diyorum. Yaz sıcağında 40 derecede işe gidip gelirken harap olan İzmirlilerin yaşadığı travmayı görsünler diyorum. Yaz tatili sendromundan çıkıp, sokağa dönsünler diyorum. Neyse ki bir yangın olduğunu kabul ediyorlar. Oyuncusu bol bir kaos yaşanıyor. Seyirci kalacak değiliz. Sabahtan akşama kadar bu çileyi çekenlerin gözü, kulağı, dili olmaya devam edeceğiz, ta ki bu grev de son bulana kadar. Rehavetleri kabak tadı verdi. Bu kadar da rahat olunmaz ki! " diyerek; bu tür atışmaların kamuoyunu bilgilendirme niteliği taşımadığını, acilen gelişmelerle ilgili, ciddiyetli bir açıklama yapmaları gerektiğini belirtti.

TOP TAÇTA

Delican açıklamasını; çağrısını tekrar ederek şu sözlerle noktaladı; "Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. İyi olanın da kötü olanın da sonuçlarını hep beraber görüyoruz. Meseleyi hiç uzatmaya gerek yok. Ortada bir sorun vardır ve çözüm beklemektedir. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bir kriz yaşanmaktadır. Topu taca atmaya çalışsalar da, oyun kurucu kendileridir ve böyle bir lüksleri yoktur. Halka yaşattıkları çile, ne kendi aralarındaki rekabetin ne de siyasi atışmaların, yarışların konusudur. Çağrım, uzlaşı sağlanana kadar bakidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi; iki haftayı geride bırakan ve sonucu kalıcı hasarlara yol açabilecek bu travmayı sonlandırılmalıdır."

26 Temmuz 2017
Etiket; bülent delican, izmir izdeniz grev Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Delican, muhalefete yüklendi
Delican'dan kongre değerlendirmesi
Kocaoğlu, aklını İzmir için kullansın
Delican: Sandıktan çıkan iradeyi saygılıyız
Asıl sorumlu sizsiniz
İzmir'de CHP ve AKP il başkanları buluştu
Alsancak Stadı değil Altay yıkıldı!
Ak Parti İzmir'de Yeni Başkan Belli Oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir