19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de taksi filosu yenileniyor



İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, ÖTV muafiyetiyle İzmir'de bin 50 taksinin yenilendiğini belirtti. Anık “Bu yasayı çıkartan herkese teşekkür ediyorum. Bize araçlarımızı yenileme fırsatı sundular. Şuana kadar Bin 50 aracımız değişti. Ancak bizim istediğimiz 2019’dan sonra yüzde 45’lik ÖTV’nin yarıya düşmesi” dedi. . Taksilerde ÖTV oranı yüzde 45. A

Teşvik taksiciye 20 bin lira ile 45 bin TL arasında avantaj sağlıyor. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık “ 2019’a kadar tüm taksici esnafının bu teşviklerden yararlanarak araçlarını yenileyeceğini düşünüyorum” dedi.

“2019’DAN SONRA ÖTV YARIYA İNSİN”

Celil Anık  “ÖTV İndirimi sayesinde İzmir’deki araç filomuz yenileniyor. Hükümetimize ve Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bize can suyu oldular. Hükümetin ÖTV yasasını çıkarmadan önce biz taksici esnafının çok büyük kaybı vardı. Bunun mücadelesini biz daha yasa çıkmadan bakanlıklara aktardık. Ancak bizim beklentilerimiz var. Sıfır ÖTV istemiyoruz. Bu süreçten sonra mutlaka bizim yüzde 45’lik ÖTV’nin yarı yarıya inmesi gerekiyor. Hem araçlarımız yenilecek hem de devletimiz böyle bir uygulama ile kazançlı çıkacak. Yüzde 45 ÖTV çok yüksek bir miktar. Diğer taşıma grupları(minibüs, kamyonet v.b) yüzde 4 yüzde 8 arası ÖTV ödüyor. Araçları bir kez değiştirdik. Peki ikincisinde nasıl yapalım? Biz esnaf olarak yarı yarıya ödemeye razıyız. Bu konuda ki çalışmalarımız devam ediyor. Devletimizin bize mutlaka bu konuda yardımcı olması gerekiyor” dedi.

  “ESNAFIMI UYARIYORUM; DİKKAT EDİN”

Başkan Celil Anık Ben buradan meslektaşlarıma da uyarılarda bulunmak istiyorum. Şu ana kadar 1050 araç değiştirilmiştir. Ancak burada bir kural var. Arkadaşlarımız araçlarıyla ilgili bir sıkıntısında odamızı arayarak danışmaları gerekir. Araç tescil tarihiniz 2016’nın 9.ayın 7’sinden önce ise bu haktan istifade ediyorsunuz. Şayet bu tarihten sonra ve bu tarih yazıyorsa bu haktan yararlanamıyorsunuz. Ortaksanız hisseyi devretmek istiyorsanız araçtaki tescil tarihi değiştiği için bu haktan yararlanamıyorsunuz. Kaza yaptıysanız ve aracınız perte çıktığı takdirde ancak ÖTV ödemiyorsunuz. Onun haricinde aracınızı 3 yıl dolmadan aracınızı satarsatınız kullandığınız kadarını ÖTV ödüyorsunuz. Arkadaşlarımız bu konuda dikkat etsinler. İkinci el araba koyarak bir süre kullanayım yeni arabamı sonra alırım demek mümkün değil. Bu şekilde de haktan yararlanamıyorsunuz. Süreç 2019’un Haziran ayının 30’una kadar, arkadaşlarımız bu süreç içinde araçlarını yenilesinler. İzmir’de şuan bin 50 araç değişti. İzmir’de ki tüm araçların 2 yıllık süreçte değişmesini bekliyorum” diye bilgi verdi.

27 Temmuz 2017
Etiket; celil anık, izmir taksilciler Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmirli şoförler de 'filiz' okutacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir