19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'den Almanya'ya başarı yolculuğu



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl dereceyle mezun olan Yonca Kandemir, yüzde 100 bursa layık görülerek, Almanya’da uygulamalı dil bilimi alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından Türkiye’de sadece 30 kişiye verilen bursu almayı başaran Kandemir, Avrupa’nın en yenilikçi üniversiteleri arasında gösterilen Nürnberg Frıedrıch Alexander Erlangen Üniversitesi’nde iki yıl eğitim alacak.

Kariyerine akademisyen olarak devam etmek istediğini ve Almanya’da alacağı eğitimin kendisi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Kandemir, “Böylesine önemli bir fırsatı yakaladığım için çok mutluyum” dedi. İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu Yonca Kandemir, eğitim bursunu alabilmek için geçtiğimiz Nisan ayında TEV Genel Merkezi’ne müracaat etti.

Başvuru için gerekli olan 3.00’lık not ortalamasını tutturan Kandemir, Almanya’nın 8 üniversitesinden akademisyenlerin de bulunduğu mülakata katıldı. Akademik bilginin yanı sıra her anlamda kapsamlı bir incelemenin yapıldığı mülakatı başarıyla geçen Kandemir, yüzde 100 burs almaya hak kazandı. Yüzlerce kişi arasından seçilen ve eylül ayında Almanya’ya gidecek olan Kandemir, uygulamalı dil bilimi alanında tezli yüksek lisans yaparak, akademik gelişimini sürdürecek. “Hedefime ulaşmamı kolaylaştıracak” Almanya’da alacağı eğitimin, bilginin yanı sıra tecrübe açısından da kendisine çok şey katacağını söyleyen Kandemir, “Prestijli bir bursu alarak, Almanya’da yüksek lisans yapma imkanı bulduğum için çok mutlu ve gururluyum. Benim en büyük hedefim akademisyen olabilmek. Almanya’da alacağım eğitimin, bu yolda beni oldukça güçlendireceğine inanıyorum. Aldığım burs, benim için çok önemli bir fırsat. Bunu, en iyi şekilde değerlendireceğim. Bursu almamda benim başarım kadar, her zaman desteklerini gördüğüm ve beni doğru yönlendiren akadamisyenlerimizin de büyük payı var. Kendilerine teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

“Başarılarıyla farkını ortaya koydular”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Yetkiner, bu yıl bölümlerinden mezun olan öğrencilerin başarısına dikkat çekti. Prof. Dr. Yetkiner, “Dışişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda yaptığı Genç Çevirmenler Yarışması’nda birinci olan Barış Sadıç isimli öğrencimiz, burs alarak Avrupa’ya gitme imkanı bulmuştu. Öğrencimiz Yonca’nın da titizlikle yapılan değerlendirmeler neticesinde burs almaya hak kazanarak, yüksek lisans için Almanya’ya gidecek olmasıyla bir kez daha gurur yaşadık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz, başarılarıyla farkını ortaya koydu. Eminim ki gelecekte onları daha iyi yerlerde göreceğiz” dedi.

18 Ağustos 2019
Etiket; yonca kandemir Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir