28 Nisan 2024, Pazar Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmirli muhasebecilerin Kıbrıs buluşması



İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu 6-10 Kasım tarihlerinde Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek. Sempozyuma Türkiye'nin farklı bölgelerinden 600’ü aşkın mali müşavirin yanı sıra çeşitli üniversitelerde görev yapan çok sayıda akademisyen, iş dünyasının temsilcileri, çeşitli oda ve derneklerin yöneticileri ile Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi kurumlardan da temsilciler katılacak.

Geleneksel hale gelen sempozyumun bu yıl da büyük ilgi gördüğünü, meslektaşlarının duyarlı davrandığını belirten İZSMMMO Başkanı Feyzullah Topçu gelişen teknoloji ile birlikte muhasebe mesleğindeki yeni düzenlemeleri meslektaşlarıyla paylaştıklarını ve bu tür sempozyumlarla da bilgileri pekiştirdiklerini söyledi. Topçu 4 gün sürecek sempozyumda her gün çeşitli oturumların olacağını ve üniversitelerden akademisyenlerin de konuşmacı olarak görev alacağını belirterek şu bilgileri verdi: Yeni TTK sürecinde muhasebe değerlendirilecek "Geleneksel hale gelmiş ve ülkemizde muhasebe standartlarıyla ilgili çalışmalarla literatüre, standartların uygulanmasına ilişkin örneklerin derlenmesiyle uygulayıcılara ve dolayısıyla standartların tanınırlılığına büyük katkıları olmuş Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu bu yıl 'Yeni Türk Ticaret Kanunu Sürecinde Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları Gündemi' temasıyla yeniden yapılıyor. Türkiye Muhasebe Standartları Sempozyumu bu yıl 'Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) Sürecinde Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları Gündemi' temasıyla yeniden yapılıyor. Başta yeni Türk Ticaret Kanunu olmak üzere standartların uygulanmasına etkisi olan pek çok düzenlemenin yapıldığı, standartların uygulama alanının genişlediği, bazı standartların güncellendiği, bazılarının güncellenmesi/değiştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiği bir süreç yaşandı. Bu yılki sempozyumda büyük ölçüde standartlarla ilgili dünya ve ülkemizdeki gündem, standartlara göre rapor hazırlamada gözlenen ve yaşanan sorunlar, gözetleyici kurum ve kuruluşların uygulamadaki rolü, denetim ve raporlama kalitesi ilişkisi, vergi muhasebesi ve finansal raporlama ilişkisi ve standartların eğitimi ile ilgili trendlere değinilecektir. Sempozyumda ayrıca iki kapsamlı örnek üzerinde durulacak, üretim işletmelerinde finansal raporlama ile yeni TTK ile daha geniş bir kesim tarafından uygulanması beklenen grup şirketlerinde finansla raporlama ile ilgili iki uygulama oturum yapılacaktır. Sempozyumun sonunda ise finansal raporlama ve denetim gündemimizle ilgili bir panele de yer verilmiştir."

Çok geniş katılım sağlanacak Bu yılki sempozyumun da çok geniş katılımla sağlanacağına dikkat çeken Feyzullah Topçu mesleki ve sosyal etkinliklerde Oda üyelerinin oldukça duyarlı olduğunu, bu dayanışmanın da kamuoyunda yankı bulduğunu söyledi. Her geçen yıl sempozyuma gösterilen ilginin daha da artığına vurgu yapan Başkan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sempozyumda başta TÜRMOB, Odalar ve meslektaşlar olmak üzere değişik üniversitelerden değerli akademisyenler, SPK, BDDK, GİB'in değerli temsilcileri finansal raporlama ile ilgili uygulama, denetim, vergi muhasebesi, bunların gözetimi ve eğitimi konularında değerli görüş ve gözlemlerini katılımcılarla paylaşacaklardır."

03 Kasım 2013
Etiket; İzmirli muhasebeciler Kıbrıs, Feyzullah Topçu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ticaret Kanunu hayal kırıklığı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir