26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kellemizi taşın altına koyduk



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çiğli AK Parti İlçe Teşkilatı binasının açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Bakan Yıldırım, "AK Parti siyaset üstü bir anlayışla 35 yıldır kangren haline gelmiş ülkenin tamamının birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, tehdit edecek bu sorunu çözmek için elini değil kellesini taşın altına koymuştur" dedi.

Açılışa AK Parti İl Başkanı Cahit Kıraç, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, İlhan İşbilen, Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ve çok sayıda partili ve davetli katıldı. Açılışta partililere seslenen Bakan Yıldırım, Türkiye'nin kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacının bulunduğunu bu anlayışla hizmet götürürken doğu batı ayrımı yapmadıklarını ülkenin her tarafına aynı hizmeti götürdüklerini aktardı.

Bakan Yıldırım, 10 yıldır her türlü engellemeye rağmen Doğu ve Güneydoğu'ya hizmet götürdüklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Makinaları yaktılar, yolları kestiler, inşaatları sabote ettiler, ama biz yılmadık. Dedik ki buradaki vatandaşlarımız hizmeti mutlaka görmeli. Mutlaka hizmet onların ayağına gitmeli. Terörün korkusuyla baskısıyla biz eyvallah edemeyiz, bu hizmetleri götürmemiz lazım. Götürdük, ne oldu ayrı devlet dediler, federasyon dediler, yerel özerklik dediler. En sonunda da kalktılar demokrasi için çözüm dediler. Şimdi normale geldi. İşte bizim dediğimiz de bu.

Ne dedik 4 tane T'den vazgeçmeyiz dedik. Nedir bunlar tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Ayyıldızlı al bayrağımızın altında bir millet olarak yaşayacağız. Bu 4 T'yi tartışma konusu pazarlık konusu yapmayız."

Bakan Yıldırım, PKK'nın yurt dışına çıkma kararı üzerine, "Niye çekiliyorlar diye eleştirenlerin olduğunu, gelince de niye buradalar, niye terör oluyor, niye şehitlerimiz oluyor. Çekilince de 'niye çekiliyorlar' diyerek bizleri eleştiriyorlar. Biz bu ülkede barış, huzur istemiyor muyuz? İstiyoruz. 'Neyi pazarlık ettiniz' diyorlar. Bu 4 T'yi pazarlık ettik. Bunun dışında hiç bir şeyin pazarlığını yapmadık. Bu toprakların bu millete bedelinin ne olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Çanakkale'ye, Sarıkamış'a, Sakarya'ya gidince görüyoruz. İzmir'de görüyoruz. Onun için hiç kimse gelişen birlik beraberlik kardeşlik havasını siyasete asla ve asla malzeme yapmasın" diye konuştu. Binalı Yıldırım. teröre yıllarca harcanan parayla 20 bin kilometre otoyol yapılabildiğini, Boğaz Köprüsü'nden 400 tane yapılabileceğine dikkat çekerken bundan da önemlisi insan kaynağının ülke enerjisinin yıllarca boşuna tüketildiğini ve kimsenin eline birşey geçmediğini ifade etti.

BU SORUMLULUĞA ORTAK OLANLAR ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAK

Biz Sayın Başbakanımızın da dediğini gibi bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz diyen Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiyoruz ki artık kaynaklarımız anlamsız bir iş adına tükenmesin. Bırakın onları bir insanımızın hayatını bile kurtarabilmek bir cihana bedeldir. Kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Doğu'da yaşayan da Batı'da yaşayan da bunu idrak ediyor. Acılar tekrar yaşanmasın. Onun için bunun riskini en üst seviyede alıyoruz. Bu bir vizyon, bir öngörüdür.

Bu riski her siyasetçi, her siyasi parti alamaz. AK Parti siyaset üstü bir anlayışla 35 yıldır kangren haline gelmiş, ülkenin tamamının birliğini, beraberliğini, kardeşliğini tehdit edecek bu sorunu çözmek için elini değil kellesini taşın altına koymuştur.

Diğer siyasi partilerden de beklenen bu sürece destek vermek olmalıdır. Eğer tabanlarına, bu sürece destekleyen vatandaşlarımıza bakarlarsa onların hissiyatlarını, isteklerini dikkate alırlarsa bundan başka yol yok. Biz Sayın Başbakanımızın da dediğini gibi bu yolda kararlılıkla devam edeceğiz. Bu tarihi dönemde bu sorumluluğu alanlar, bu sorumluluğa ortak olanlar gelecek yıllarda tarih altın sayfalarında anılacaklar ama bunu göremeyenler yine tarih tarafından yargılanacaklar."

28 Nisan 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir