19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Öğretmenlik hayatımızın tercihi



İzmir'de 224 aday öğretmene ‘’Aday Öğretmen Yetiştirme Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci ‘’semineri verildi.

15 Temmuz sürecini anlatan video sunumu ile başlayan seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi  şunları söyledi:

’’ İnsanlar doğar büyür ve ölür bir de tercih yaparlar. Şunu samimiyetle söylüyorum ki hayatınızın en güzel tercihini yaptınız. Biz bu topraklar üzerinde doğan ve yaşayan bireyler olarak, öğretmenlik hayatımızın en güzel tercihidir. Bizler bu ülkeye onun değerlerine hizmet etmek adına bir nebzede olsa bir şeyler yapabiliyorsak ne mutlu. Fakat şunu unutmayın kim ne derse desin bu meslekte ekonomik anlamda beklentiden ziyade huzuru mutluluğu ve ötelere bir şeyler yapmanın heyecanını bulursunuz. İnsan yetiştirmenin çok değerli bir hizmet olduğunu, bir nimet olduğunu kılcal damarlarınıza kadar hissedersiniz.

Bu meslekte o kadar güzel mutluluklar bulacaksınız ki tüm üzüntü ve sıkıntılarınızı alıp götüreceğini göreceksiniz. Bundan zerrece şüphe duymayınız.’’ dedi. Öğretmenlerin bir ülkenin kaderini tayin ettiğini ifade eden Yahşi,’’ Biz plazalar, köprüler barajlar siteler yapmıyoruz. İnsan denilen kumaşı en güzel şekilde biçmeye çalışıyoruz. Hangi insana sorarsanız sorun her şeyden değerli varlığı evladıdır. İnsanlar en değerli hazinesi olan varlıklarını bizlere emanet ediyorlar. Bu hamuru biz şekillendiriyoruz. Bu ülkede hangi dönemde olursa olsun; ister Kurtuluş Savaşında ister 15 Temmuz’da olsun, söz konusu vatan olunca insanımızın korkmadan vatan müdafaasına gittiğini gördük. Biz ihale ile para ile alınan topraklarda yaşamıyoruz.

Hep kanla bedelini ödediğimiz topraklarda yaşıyoruz. Her daim bir bedel ödenmiştir ve bizler de bedel ödemekten çekinmeyen nesiller yetiştiriyoruz.’’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: En önemli rol model öğretmendir ’’ Yeni nesle mazisinden güç almayı, hangi bedelleri ödeyerek bu günlere geldiğini hatırlatacak olan siz öğretmenler olacaksınız. O hatırayı canlı tutması gerekenler öğretmenlerdir. Bu ülkenin içte ve dışta ne tür düşmanlarla uğraştığını anlatacak olan bizleriz. Bosnalı bir şairin dediği gibi birinci nimet özgürlüktür. İçte çocuklarımızı boyunduruğu altına almaya çalışan, kurşun asker yetiştirmeye çalışan terör örgütüne 15 Temmuz’da , bu millet en iyi şekilde dersini vermiştir. Aynı zamanda diğer terör örgütü pkk ya da aynı şekilde cevabı verilmiştir. Tüm bunlara karşılık öğrencilerimize temel değerlerimizi anlatacak olan bizleriz çünkü en önemli rol model anne ve babadan bile önce öğretmendir.’

Öğretmenliğin en önemli sermayesiin  itibar olduğuna dikkat çeken Yahşi şöyle devam etti:

’ İzmir’de öğretmenlik yapmanın keyfi de bambaşkadır. Hayat tecrübesi olarak iyi bir yerden başlıyorsunuz . Lütfen işinizi en güzel şekilde yapmaya çalışın. İdeolojik çekişmelerden kısır döngülerden enerjinizi düşürecek tartışmaların uzağında durun heyecanınızı asla kaybetmeyin, çok iyi diyaloglar kurun öğrencilerinizin kalplerine dokunun.

Onların ruh ve düşünce dünyasında boşluklar bırakmamaya özen gösterin boşlukları hain terör örgütlerinin ve madde bağımlılığının doldurmasına izin vermeyin.’’

Nurettin Topçu’nun ‘’ Her daim sınıfın kapısını mabedin kapısını açar gibi açın’’ sözünü hatırlatan Yahşi ‘’ İletişim diline çok dikkat edin. Öğretmenlik mesleğinde iletişim çok önemlidir. Karamsar bir tabloya yer yok çünkü sizler varsınız ve öğrencilerimiz çok zekiler. Bu çocuklara istikamet verecek ufuk çizecek olan sizlersiniz’’ dedi.

Öğretmenliğin öncelikle kalplere girme mesleği olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi Öğretmenlere her daim yanlarında olduğu mesajını vererek meslek hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

08 Kasım 2017
Etiket; ömer yahşi, izmir milli eğtim, izmir aday öğretmen, izmir öğretmen seminer Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir yeni müfredata hazır
İzmir'de Yeşilay-Milli Eğitim işbirliği
İzmir'e yeni spor lisesi açılacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir