26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Süha Baykal vefat etti



Türkiye'nin ilk merkez ilçe belediyesini 1984 yılında kuran ve 1989 yılına kadar Konak Belediye Başkanlığı, daha sonra ise gazetecilik yapan 72 yaşındaki Süha Baykal, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

İzmir’de 1942 yılında doğan, İstanbul’da gazetecilik eğitimi alan Süha Baykal, İstanbul’da Akşam Gazetesi’nde çalıştı. Daha sonra İzmir’e dönen Süha Baykal, Ticaret Gazetesi’ndeki ekonomi yazılarıyla Turgut Özal’ın dikkatini çekti ve kendisinin davetiyle Anavatan Partisi’ne üye oldu. Baykal önce Anavatan Partisi Merkez ilçe Başkanlığı 1984 yerel seçimlerinde ise Konak Belediye başkanı seçildi ve kurucu başkan oldu. 1989 yılına kadar bu görevi sürdüren Baykal, zaman zaman Anavatan yönetimiyle de ters düştü, görevden alındı, mahkeme kararlarıyla döndü.

Daha sonraki yaşamında köşe yazarlığı yapan Baykal, 1994 yerel seçimlerinde ise yeniden açılan CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. İki kız babası Baykal son yıllarını Çeşme’de geçirdi, Aydınlık Gazetesi’ne yazılar yazdı. Bir süredir kalp yetmezliği çeken Baykal Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Süha Baykal için 27 Aralık cuma günü Konak Belediyesi eski hizmet binası önünde saat 10.30’da tören düzenlenecek. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Konak Belediyesi'nin ilk başkanı gazetecilikten meslek büyüğüm Süha Baykal'ı kaybettik. Acımız büyük, ailesine ve tüm İzmir'e başsağlığı diliyorum. Nur içinde yat Süha Abi" dedi. Konak Belediyesi eski başkanlarından gazeteci Erdal İzgi ise "İyi bir arkadaş, çift taraflı iyi meslektaş, yaşamayı seven ama yaşadığı kadar kendine bakmayan bir insandı. Farklı üslubu, insanlara yaklaşımıyla hem gazeteceğini hem belediye başkanlığını sergiliyordu. Tanıyan herkesin sevdiği bir insandı. Nur içinde yatsın" diye konuştu.

İzmir’in tanımış simalarından ağabeyi Baha Baykal da kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Baykal, "Süha, İzmir için çok büyük değerdi. Anavatan Partisi içinde geleceğiyle oynanmasaydı, İzmir’in, Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir insandı. Çok üzüntülüyüm" dedi.

25 Aralık 2013
Etiket; süha baykal, baha baykal, hakan tartan, erdal izgi, süha baykal öldü Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Hamama Girip Genel Kurul Yaptılar
İzmir'e Spor Müzesi Geliyor
Hakan Tartan Afişine Kurşun
Aziz Kocaoğlu ve Tartan İçin Suç Duyurusu
Fikret Tartan'a son görev
İzmir'de Atatürk görseli 150 bin kişiyi topladı
Konak Belediyesporlu kızlar çeyrek final yolunda
Kocaoğlu bu kez Çevre Bakanlığına çattı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 2 ) + Yorum Yaz
Cemal
Babanıza da Süha Bey'e de Allah rahmet etsin
Sadun Zeki Özkaner
Unutamadığım insan Süha Baykal, Yıllar geçti üzerinden,geçtiğimiz yıl rahmetli olan babam Bülent Özkaner, o zamanlar Süha amca ile birlikte idi, meclis üyeliği yapıyordu, belki de çocukluğumda hissettiğim duyguları bugünler kadar taşımışımdır, babamı süha baykal ile çok benzetiyordum, hayatı seven, salon insanı, eğlenmeyi seven, mücadeleci bir yapısı vardı. 1988 senesinde 1 günlüğüne Süha amcanın Belediye Başkanlığıkoltuğuna oturma şerefine nail olmuştum.. Gazete haberleri, sünnet düğünümde tüm Anaplılar ile Arım Balım Peteği söylediği görüntüleri saklıyorum,bunlar benim için paha biçilmez değerlerdir. Politikada Süha Baykal ve babam gibi mücadeleci ve dürüst insanların çokçok daha üst mertebelere gelmelerini gönül arzu ederdi. Ancak nemutlu kihatırımızda kalmış, saygıdeğer kişilikleri ile ön plana çıkmış insanlar.. En yakışıklı başkan benim başkan demiştin Süha amca, nurlar içinde yat, babamla orada biraraya gelirsiniz umarım:(( Allahım mekanlarınızı Cennet eylesin.. Bir koca değeri daha yitirdik,üzgünüm... Sadun Zeki Özkaner.
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir