26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Torbalı'nın gururu oldular



Torbalı'ya bağlı Dağkızılca İlköğretim Okulu öğrencileri, SBS’ye damga vurdu. Elde ettikleri başarıyla en iyi liselere yerleştirilen öğrenciler, aynı zamanda okullarını, ilçe birincisi yaparak zirveye taşıdılar. Kısıtlı imkanlarla eğitim gören öğrencilerin başarısının arkasında ise öğretmenleri ve köy kütüphanesi var. 
İlköğretim 7. sınıf için son kez düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter döktüğü sınavda, küçük bir dağ köyü okulu olan Torbalı Dağkızılca Ortaokulu büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl toplamda 8 öğrencisini sınava sokan okul, Torbalı’nın önde gelen birçok okulunu geride bırakarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verilerine göre ilçe genelinde birinciliğe imza attı. Kısıtlı imkanlar ve başarılı eğitimci kadrosuyla büyük bir başarı örneği sergileyen okulun öğrencileri, Anadolu liseleri ve öğretmen liseleri gibi önemli okullara öğrencilerini yerleştirmeyi başardı.
DEVLET OKULLARI ARASINDA BİRİNCİLİK ONLARIN
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle köyde bulunan okulun boşaltılmasının ardından Yazıbaşı Mahallesi’nde eğitimi hayatını devam ettiren Dağkızılca Okulu öğrencileri, gösterdikleri başarılarla hem ailelerinin hem öğretmenlerinin hem de Torbalı’nın gururu oldular. Yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na giren 6 öğrenci, aldıkları yüksek puanla öğretmen lisesi, Anadolu liseleri ve meslek liselerine gitmeyi başardılar. Bu başarılarının yanı sıra devlet okulları arasında, eğitim gördükleri Dağkızılca Ortaokulu’nu İlçe Birincisi yaptılar. Cengiz Topel, Kazımpaşa, 80. Yıl gibi başarılı okulları geride bırakan okul, aynı zamanda İzmir genelinde 656 okul arasında 102. Olmayı başardı. Öğrencilerden 3 tanesi Anadolu lisesi, 2 tanesi öğretmen lisesi 3 tanesi ise meslek lisesine yerleştirildi.
OKULDA SEVİNÇ VAR
Kısıtlı imkanlarla zoru başaran öğrencilerin bu başarılarının arkasında ise bol bol kitap okuma ve öğretmenlerinin ilgisi yatıyor. Sürekli olarak öğrencilerinin test çözdüğünü belirten Okul Müdür Yardımcısı Faruk Çiftçi; “Başarı elbette rastlantı değildir, öğrencilerimizi sürekli okumaya teşvik ediyoruz, bol bol kitap okuyup test çözüyorlar. Köyümüze kurulan kütüphane bir nevi onların dershanesi oldu. Bol bol kaynak kitaplardan faydalandılar. Öğretmen arkadaşlarımızda bir o kadar özveriyle çalışarak öğrencilerinin başarılı olmaları için emek ettiler. Onların bu başarılarıyla gururluyuz ve okulumuzu dereceye soktukları içinde çok mutluyuz. Yolları açık olsun, inşallah onları gelecek yıllarda daha güzel yerlerde göreceğiz” dedi.
KÜTÜPHANE DERSHANELERİ OLDU
Çocukların başarısının ardında ise öğretmenlerinin yanı sıra köyde geçtiğimiz yıl yaptırılan kütüphanenin payı oldukça büyük. Torbalı’da yayın yapan Büyük Torbalı Gazetesi’nin Haber Müdürü Vedat Gökçay’ın geçtiğimiz yıl bin bir emekle köye yaptırdığı 5 bin kitaplı kütüphane öğrencilerin ikinci okulu konumunda. Şehit Gazeteciler Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz adına yaptırılan kütüphane, okuldan sonraları öğrencilerin ders çalışma adresi oluyor. Yüzlerce kaynak kitabın bulunduğu kütüphane giden köy çocukları, boş zamanlarını ders çalışarak ve kitap okuyarak geçiriyor. Kimi zaman toplu kitap okuma günleri de düzenleyen öğrenciler, kütüphanenin kendileri için büyük bir imkan sağladığını söylediler.

12 Eylül 2013
Etiket; torbalı, sbs, başarı, gurur Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZBAN Torbalı'ya uzuyor
Türkiye'nin kuvvetini bilelim
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
Torbalı Belediyespor kuruldu
Seferihisar'ın gururu oldu
300 kiloluk genç kız yardım eli bekliyor
Torbalı'da feci kaza
Türkiye'de bir ilk
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir