19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tramvayda yoğun mesai



Konak Tramvayı'nın Alsancak etabını hızlı bir şekilde tamamlamak için nefes kesen bir tempoyla çalışıyor. Ekipler 24 saat kesintisiz mesai yaparken, Konak-Alsancak aksında trafik akışını etkileyen 3 kritik noktadaki çalışmaların bitmesi için 3 tarih belirlendi.

İlk hedef, Alsancak Garı önündeki bölümün Enternasyonal Fuar'ın başlayacağı 18 Ağustos'a kadar trafiğe açılması.. Montrö-Çankaya hattı Bayram'a, Konak-Gazi Bulvarı hattı da okulların açılışına yetiştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımı çağdaş standartlara taşımak için başlattığı tramvay projesinin Konak etabındaki imalat çalışmalarını sürdürüyor.

Konak Tramvayı'nın güzergahı üzerinde bulunan Şair Eşref Bulvarı’ndaki hat imalat çalışmaları, Lozan Meydanı ile Alsancak Camii arasında başladı ve Montrö Meydanı’na kadar tamamlandı. Diğer koldan da Ali Çetinkaya Bulvarı üzerindeki çalışmalar bitirildi.

Konak Tramvayı hat imalatları kapsamındaki çalışmalar, 31 Temmuz Pazartesi'den bu yana ise güzergahın en zorlu bölümünde sürdürülüyor. Kent içinde karayolu ulaşımının darboğazlarından biri olan Alsancak Garı ile Vahap Özaltay Meydanı arasındaki bölgede trafik akışı sadece Halkapınar yönüne tek şeritten veriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiği bir an önce rahatlatmak amacıyla, Alsancak-Konak aksında bulunan 3 kritik noktadaki çalışmalar için 3 ayrı tarih belirledi.

FUARLA BİRLİKTE AÇILACAK

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu artıran bu hassas bölgedeki çalışmaları iş takviminde planlanan süreden daha önce bitirebilmek için gece de çalışıyor. 24 saate yayılan iş temposuyla, Alsancak Garı bölgesi olarak bilinen Sait Altınordu Meydanı ile Vahap Özaltay Meydanı arası bölümde süren çalışmalar 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın başlayacağı 18 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

MONTÖ-ÇANKAYA BAYRAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş takvimi açısından bölgedeki ikinci hedefi ise Montrö ile Çankaya arasındaki trafik akışını rahatlatmak. Şair Eşref Bulvarı üzerinde Montrö Meydanı ile Çankaya arasında iki etap halinde devam eden çalışmaların Kurban Bayramı öncesinde, 31 Ağustos'a kadar bitirilmesi öngörülüyor.

Konak-Gazi Bulvarı tamam Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Gazi Bulvarı’na kadar olan kısımdaki çalışmalar ise 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlayacağı 18 Eylül tarihinde tamamlanmış olacak. Sait Altınordu Meydanı ve Liman Caddesi arasındaki bölgedeki çalışmalar ile Şehitler Caddesi boyunca Meles Deresi Köprüsü ve Halkapınar arasındaki imalatların ise trafikte herhangi bir yoğunluğa sebebiyet vermeyecek şekilde orta refüjler kullanılarak yapılması ve Kasım ayı sonunda ise tüm imalatların sona erdirilmesi hedefleniyor.

SIKINTIYA DEĞECEK

İzmir'de sürekli artan nüfus ve araç sayısının kent içi toplu ulaşımda raylı sistemin devreye sokulmasını bir zorunluluk haline getirdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Modern, hızlı, konforlu ve çevre dostu bir ulaşım sistemine kavuşabilmek için bu sıkıntılara kısa bir süre için katlanmak zorundayız. Çalışmalar bitip tramvay hizmete girdiğinde, imalat sırasında yaşadığımız zorluklara değdiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

02 Ağustos 2017
Etiket; izmir tramvay, tramvay trafik, tramvay alsancak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Tramvayda bir viraj daha aşılıyor
Alsancak trafiğine tramvay düzeni
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Yeşil tramvay geliyor
Konak ve Karşıyaka Tramvay İhalesi Yapıldı
Karşıyaka Tramvayı görücüye çıktı
İzmir tramvayına dut revizyonu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir