19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı



Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Yaşar Üniversitesinin desteği ile düzenlediği "İzmir Spor Tarihi Sempozyumu" yapıldı.

Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin spor tarihine bakıldığında ilk atletizm ve binicilik yarışmalarının, ilk futbol müsabakasının İzmir'de yapıldığını söyledi. Kocaoğlu, İzmir'in 1960-2000 yıllarında kapasitesinin altında büyüme dönemi yaşandığını, son süreçte İzmir'in her alandaki altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Dinçer de sempozyumda Osmanlı döneminden cumhuriyete kadar bir çok farklı spor dallarından bir çok konuya değinileceğini kaydetti. Üniversitelerin sadece akademik ve bilimsel iddialarla var olamayacağını ifade eden Prof. Dr. Dinçer aynı zamanda kentin kültürünü oluşturan sanat ve spor alanlarında da hizmet etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, sporla gençlerin olumsuz alışkanlıklardan uzak kalmasının sağlanabileceğini ve iyi ahlaklı vatandaş yetiştirilebileceğini kaydetti.

TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak 55 yıl geçmişe sahip bir meslek kuruluşunu temsil etmenin getirdiği sorumlulukla son 6 yılda İzmir’in spor ve spor gazeteciliği dünyasına önemli katkılar sağlayacak organizasyonları başlattıklarını söyledi.  6. Ege’de Yılın Spor Ödülleri ve 3. İzmir Spor Gazeteciliği Yarışmasının yanında futbolda geleneksel TSYD Kupasını 3 kez düzenlediklerini, voleybolda da 3.yaşını dolduran TSYD İzmir Kupası organizasyonunu başlattıklarını hatırlatan Okumuş, şöyle konuştu:

“Bugün ilki düzenlenecek İzmir Spor Tarihi Sempozyumu ise tüm bunların arasında belki de bizi en fazla. Heyecanlandıran organizasyon. Zira 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İzmir, kendisini özel kılan birçok niteliğinin yanında bu topraklarda modern sporların ilk kez yapıldığı şehir olma özelliğini de yaşıyor. Örneğin bugün sempozyumu düzenlediğimiz Yaşar Üniversitenin kampüsü bulunduğu Bornova, hepinizin malumu olduğu üzere Türkiye’de futbolun ilk kez oynandığı yerdir. İzmir’in spor tarihi denilince aklımıza kentimizin sahip olduğu asırlık spor kulüpleri geliyor. Oysa bu sempozyuma gönderilen bildirilerin konu başlıklarına bakınca aslında bir hazineyle karşı karşıya olduğumuzu göreceğiz. Sempozyumun gelecek yıllarda devam ettirilmesinin hem kültürel hem sportif açıdan Izmir’e önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Okumuş, sempozyum için kendilerine öncülük eden, İzmir’in spor tarihine ilişkin önemli araştırmaları bulunan Günver Güneş’e ve Ünal Uyguç’a teşekkür ederek, “Yine bu konuda bizimle işbirliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesine, sayın başkanımıza, kapılarını bizi açan ve bizi destekleyen Yaşar Üniversitesine değerli rektörümüze ve değerli yöneticilere de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Halka açık sempozyuma 44 araştırmacı 35 bildiri ile katıldı. 16 farklı üniversiteden bilim insanlarının yer aldığı sempozyumda mahalli araştırmacılar da kürsüde çalışmalarını sunma olanağı buldu. Sempozyumun düzenleme kurulunda, İzmir’in spor tarihine ilişkin çok sayıda araştırması ve basılı kitapları bulunan Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş, TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş ve Eski Milli Atlet Ünal Uyguç bulunuyor. İlk kez düzenlenecek olmasına karşın ilginç ve değerli bildirilerin sunulacağı toplantıda Osmanlı Döneminde İzmir’de Spor, Mütareke ve İşgal Yıllarında İzmir’de Spor, Cumhuriyet döneminde İzmir’de Spor, Modern Sporlar ve İzmir, Eğitim Kurumları ve İzmir’de Spor, Azınlıklar ve İzmir’de Spor, İzmir’in Spor Alanları, İzmir’in Spor Kulüpleri ve İzmir’de spora hizmet edenler konu başlıklarında araştırmalar sunuldu.

16 Şubat 2018
Etiket; izmir spor tarihi, tsyd sempozyum, bahri okumuş, günver güneş, yaşar üniversitesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
47. Folkart TSYD Kupası Menemen'in
TSYD ile Rota protokol imzaladı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir