19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TÜRFAD'dan Okumuş ve Güney'e ödül



Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nce 18’incisi düzenlenen “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” ödülleri sahiplerini buldu.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Sanat Merkezi'ndeki törende Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş ile Yeni Asır Gazetesi Spor Müdürü ve TSYD Genel Merkezi’nin önceki asbaşkanlarından Haluk Güney de Spora Hizmet Ödülü aldı.

Güney ve Okumuş’a plaketlerini TÜRFAD Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Kınay ile Akhisar Şube Başkanı Hüsnü Kahraman takdim etti.

 

 

 

TÜRFAD Genel Başkanı Aydın Begiter, İzmir Şubesi Onursal Başkanı Erdoğan Tözge’nin yer aldığı etkinlikte Eski Adalet Bakanlarından Hasan Denizkurdu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, eski Milli Atlet Semra Aksu’nun yanı sıra İzmir futboluna hizmet eden isimlere plaketleri verildi. TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala insanı üzen en büyük şeyin yaşarken unutulmak olduğunu belirterek, “Bu törenin amacı futbolumuza, sporumuza emeği geçen saygın spor adamlarının yaşarken anılmalarını, sevincini aileleriyle paylaşmalarını sağlamaktır. Bugünü yaşayan bizler de futbolumuzu, sporumuzu bugünlere getirenleri; yaşarken anıyoruz yaşarken anlıyoruz ve vefa diyoruz” dedi.

METİN OKTAY HEYKELİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da sporun kent ve kentli üzerine etkilerini dile getirdi. “Spor yurttaş olmanın, hemşeri olmanın en önemli araçlarından birisidir” diyen Pekdaş “Disiplinli olmayı, devamlı çalışmayı, başka insanlara karşı sorumlu davranmayı spor sayesinde öğreniyorsunuz. Bir arada yaşamının getirdiği disiplin ve sorumluluk spor çalışmalarıyla ortaya çıkıyor. Bizim hem kente ve kentliye sorumluluğumuz sporla ilgilenmemizi, bunun da işlerimizin en başına koymamızı gerektiriyor” dedi.

Konuşmasında TÜRFAD İzmir Şubesi’nin önerisiyle dikilmesine karar verilen Metin Oktay heykeli ile ilgili bilgi de veren Başkan Pekdaş, “Türkiye Futbol Adamları Derneği yöneticileri Metin Oktay’ın heykelinin bu şehre yakışacağını söylediğinde, ben de elbette dedim ve heykelin ısmarlamasını yaptık. Arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Sanıyorum birkaç ay içinde biter ve el birliğiyle Metin Oktay’ın heykelini futbola başladığı yer olan Damlacık’ın hemen yakınındaki bu meydana yerleştiririz” dedi. Pekdaş ayrıca Türk spor tarihinin önemli kulüplerinden olan Altay’ın adını taşıyan Alsancak’taki meydana da Altaylı bir futbolcunun heykelini dikerek, meydanın adının hafızalardaki yerine kavuşmasını sağlayacaklarını söyledi.

25 Aralık 2015
Etiket; bahri okumuş, türfad ödülleri, haluk güney, futbol adamları izmir, sema pekdaş, metin oktay heykeli Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İL MÜDÜRÜ ESKİCİ'DEN SPOR MEDYASINA DESTEK
47. Folkart TSYD Kupası Menemen'in
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir