19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan: 3 kişi ihanet etti



Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen toplu açılış ve fahri doktora ünvanı törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinden üç kişinin kendisine ihanet ettiğini söyledi.

 

demokratikleşme paketinin yeni nesil Türkiye'yi ortaya koyacağını söyledi. Türkiye'nin yeni anayasa yapma konusunda gün geçtikçe güç kaybettiğini, ancak ümitsiz olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Pazartesi günü açıklayacağımız paket Türkiye'ye yeni bir nefes aldıracak. Paketle kardeşliğimizi pekiştirecek adımları atacağız. Ekonominin bu paketten çok olumlu etkilenmesini bekliyorum. Gücümüzün artacağına, demokrasimizin güç kazanacağına, toplumsal barışımızın güçleneceğine inanıyorum. Bu paket 76 milyonun memnuniyet duyacağı bir paket olacak. Yeni nesil bir Türkiye'yi ortaya koyacaktır" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çınar Meydanı'nda 34 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdikten sonra Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, ziyaretin ardından Pamukkale Üniversitesi'nde düzenlenen fahri doktora ve toplu açılış törenine katıldı. Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a senato kararıyla kamu yönetimi alanında fahri doktora verildi. Törenin açış konuşmasını yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 45 bine yaklaşan öğrenci sayısı ve 3 bin 166 personel ile 50 bin kişilik bir aile olduklarını, PAÜ'nün bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. 

KAMU YÖNETİMİ ALANINDA FAHRİ DOKTORA 

Rektör Bağcı, Başbakan Erdoğan'a fahri doktora ünvanının kamu yönetimi alanında, "Başbakan olarak görev yaptığı hükümetler döneminde ekonomi, sağlık, eğitim, araştırma ve bilgi teknolojileri alanında gerçekleştirilen atılımlar ile ülkemizin dünyanın önde gelen devletleri arasında olmasına katkıları ve insan öncelikli yönetim anlayışından dolayı" verildiğini açıklayarak senato kararını okudu. Başbakan Erdoğan'ın özgeçmişinin okunmasının ardından cüppesini Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı giydirip, fahri profesörlük belgesini takdim etti. Rektör Bağcı, Başbakan Erdoğan'a ustalar tarafından özel olarak yapılan Yatağan Kılıcı da hediye etti. 

YÜKSEK ÖĞRETİMDE SESSİZ DEVRİM SAYILACAK ADIMLAR ATTIK 


Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'nin kendi ayakta durmasını bilen müteşebbisleriyle dünyada saygın bir yere oturduğunu söyledi. Yeni akademik yılı kutlayan Başbakan Erdoğan, hükümet olarak yüksek öğretime verdikleri destekleri rakamlarla anlattı. Yüksek öğretimde sessiz devrim sayılabilecek adımlar attıklarını söyleyen Erdoğan, "Yüksek öğretim bütçesi 2002 yılında 2.5 milyar lira iken, bu yıl yüzde 510 artışla 15 milyar liraya çıkardık. 11 yıl önce 76 üniversite vardı. 51 devlet 48'i vakıf 99 yeni üniversite kurduk, üniversitelerimizin toplam sayısı 175'e ulaştı. Artık Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Eleştiriler almıştır bizim bu anlayışımız. Bizde ülkemizin bu noktada göç denilen o sıkıntılı yapısını geri çevirmek ve sosyal noktada, fakir fukarayı, garip gurabayı, kendi ilinde üniversitesini okuyabilme şansına sahip olma düşüncesinden hareketle buna ağırlık verdik. Yeni kurulan 51 devlet üniversitemize 106 bin kadro ihdas ettik. Her yıl yurt dışına ciddi sayıda öğrenci gönderiyoruz. 5 yılda 5 bin öğrencinin yurtdışına gönderilmesi projesi kapsamında 3 bin 96 öğrenciyi gönderdik, öğrencilere yönelik destekleri ciddi miktarda artırdık. Hiç bir hükümetin kulak vermediği bu sese kulak verdik. Geçen yıl üniversitelerde birinci öğretimde üniversite katkı paylarını kaldırdık. Artık açık öğretim öğrencilerinden de harç alınmıyor. Şartlar olgunlaştıkça eğitimle ilgili her türlü iyileşmeye devam edeceğiz" dedi. 

TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL 

Hükümet olarak 365 yurtta 303 bin öğrenciye barınma hizmeti verdiklerini, öğrenci kredi ve burslarında önemli iyileştirmeler gerçekleştirdiklerini, eğitimin önünde hiçbir engel tanımadıklarını, 1 milyonu aşkın öğrenciye kredi ve burs verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, akademisyen noktasında ciddi sıkıntılar olduğunu, akademisyene ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, ekonomik büyüklük olarak dünyanın 17, Avrupa'nın 6'ncı büyük ülkesi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ekonomide dünyanın en büyük yatırımları, ulaşımda üçüncü havaalanı, Marmaray projesi yeni bir çağa adım attık. İstanbul'da üçüncü hava limanının ihalesinin ne denli renkli olduğunu duymuşsunuzdur. 23 milyar Euro ile beşli konsorsiyuma verdik. Maliyeti 7-10 milyar Euro arasında biteceğe benziyor. Yılda 100 milyon yolcu kapasitesi olan dünyanın ilk üç havaalanından biri olma özelliği taşıyacak. Marmaray'ın açılışını bir aksilik olmazsa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapacağız ve Londra'yı Pekin'e bağlayacağız" diye konuştu. 

Marmaray'ı istemezükcülerin görmediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Allahtan ki görmüyorlar. Görseler herhalde birileri gelip önünde gösteri yapabilirler. İstemezükcüler Birinci köprüde yaptılar, ikinci köprüde yaptılar. Londra araç girişini yasaklamış, bizde öyle bir karar almaya kalksanız herhalde kıyamet erken kopar" dedi. Savunma sanayinde atılan adımları anlatan, MİLGEM, Atak helikopteri hakkında gelinen noktaları açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atak'ı gören uluslararası girişimcilerin sıraya girdiğini belirtti. 

TÜRKİYE ANAYASASINI BİLE GÜNCELLEYEMEDİ 

1980'li yıllarda köylerde hatta bazı kasabalarda doğru düzgün elektrik bile olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, o yıllarda renkli televizyon, bilgisayar olmadığını belirterek, "O yıllarda her evde televzyon bulmak mümkün değildi, siyah beyaz yayın vardı. Sabit telefon dahi yoktu. Mobil cihazlar yoktu. Bilgisayar internet yoktu, ama ne vardı biliyormusunuz bugünkü anayasa vardı. Dünya kendini sürekli güncellerken, Türkiye anayasasını bile güncelleyemedi. Yaptık onunla devam edelim ya olur mu sosyal hadiseler sürekli değişiyor. Matematik bir olay değil, 2 kere iki 4 eder. On sene önce de dört, yırmi sene sonra da dört. Anayasayı güncüllememizdeki sıkıntı giderilemedi. 76 milyona aynı nazarla bakamayacak kadar ruhu siyasetimize, yasalarımıza, hukukumuza sirayet etti. Yaşadığımız sorunların bir çoğunun altında 27 Mayıs'ta atılan çarpık temel ve üzerine inşa edilen çarpık yapı var. Dünya hızla değişiyor, sistem bu hıza ayak uyduramıyor. 11 yıl boyunca ne yapabiliriz hareket kabiliyetimizi engelleyen bu karanlık noktaları nasıl engelleyebiliriz diye uğraştık. Bunun üzerine gittik. İşleyişi yavaşlatan noktaları tespit ettik" diye konuştu. 

KENDİ GRUBUMUZDAN ÜÇ KİŞİ BİZE İHANET ETTİ 

1982 anayasasını güncelleme çalışmaları sırasında çok çarpık şeylerin de olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, muhalefeti de anayasa değişikliği çalışmalarında tutarsız davranmakla eleştirdi. Erdoğan, "Çok çarpık şeyler oldu tabi, efendim partiler kapatılamaz. Buna şiddetle karşıyım. 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin bir maddesi de parti kapatılmasını ortadan kaldıran maddeydi. Çok ilginç, muhalefetin tamamı solumdan yok oldu. Kendi grubumuzdan 3 kişi bize ihanet etti, 330'u yakalayamadık. Yoksa partilerin kapatılması tarih olacaktı. Hem dert yanacaksın hem değişikliğe karşı çıkacaksın. Her zaman söyledim. Tüzel kişiliklerin cezalandırılması asla doğru değildir. Gerçek kişi cezalandırılır, suçu işleyen kimse onu yargıla. Genel başkansa genel başkanı, milletvekiliyse milletvekilini. Kağnıya arabayı cezalandırmak gibi bir şey olabilir mi? Tank top cezalandırıldı diye bize anlatılırdı eskiden. O tankı kullanamayan veya yanlış kullananın cezalandırılması lazım. Tüzel kişiye ceza veriyorsun gerçek kişiye değil. Parti dernek kapatılması tamamen yanlış, bunlar tarih olmalıdır. Prangaları söküp attık, çok engelle karşılaştık. Engellere aldırmadan geri adım atmadan Türkiye'nin gereği olan adımları attık" dedi. 

TOPLUM DEĞİŞTİKÇE YENİ DEMOKRATİK REFORMLARA İHTİYAÇ OLACAK 

Değişimin, dönüşümün bir süreç olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, demokratikleşme adımlarının süreceğini belirtti. Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu biz süreçtir, nihai noktaya gelmiş değiliz. Hiçbir zaman nihai bir nokta olmayacak. Ekonomi büyüdükçe, dünya değiştikçe uyum gerekecek. 1960'larda Türk kardeşlerimiz Almanya'ya gittiklerinde farklı havayla dönerdi. Abim getirirdi defter kuşe kağıtlı bir defter. İlginç çalışmalar yapardım. Birinci hamurdan kitap falan görmedik. Okulda teksir makineleriyle çekilir, üst sınıflardan parayla almak isterdik satmazlardı. Şimdi biz o yaşadıklarımızı yeni kuşaklara yaşatmayalım diye o nu da yeterli görmüyoruz. Artık akıllı tahta ve tablet bilgisayara geçiyoruz. Gereği bu onun için, toplum değiştikçe yeni demokratik reformlara gerek olacaktır. Türkiye hiç vakit kaybetmeden tüm reformlarını yapabilse. Bizim 326 sayımız var muhalefetin tamamı 220. Gelin şu Anayasa'yı yapalım diyoruz. Bizim derdimiz üzümü yiyelim, ama hala engel engel. Engel takılan yerler çok manasız yerler. Bunları gelin aşalım. Ne kadarını yaptık. 60-61'e çıktı, şimdi 59'a indi. 59'a dörtlü mutabakat var mı var. 15 günde çıkaralım ama buna da yanaşmıyorlar. Bir şey yapmak istemeyince ipe un sermek kolay oluyor." 

DEMOKRASİ PAKETİ YENİ NESİL TÜRKİYE'Yİ ORTAYA KAYACAKTIR 

Demokrasi Paketi'ne de değinen Başbakan Erdoğan, "Daha önce 26 madde halkın onayından geçmiş, 4 partinin uzlaştığı maddeler de var. Fakat mutabakatın sağlanması önemli. Türkiye bu konuda güç kaybediyor gün geçtikçe. Biz ümitsiz değiliz. Pazartesi günü açıklayacağımız paketle Türkiye'ye yeni bir nefes aldıracak kardeşliğimizi pekiştirecek adımları atacağız. Ekonomiyi bu paketin çok olumlu etkilemisini bekliyorum. Gücümüzün artacağına inanıyorum, demokrasimizin güç kazanacağına toplumsal barışımızın güçleneceğine inanıyorum. Bu paket 76 milyonun memnuniyet duyacağı bir paket olacak. Son derece önemli bir aşama olacak, yeni fırsat ve imkanlara olanak tanıyacaktır. Yeni nesil bir Türkiye'yi ortaya koyacaktır. Değişimden dönüşümden tekamülden asla korkmayalım" diye konuştu. 

Gençlere de seslenen Başbakan Erdoğan, "Gençlerimizin geçmişte yaşanan dirence, bu direncin gençlerimizi nasıl kullandığını, protesto ederken neyi protesto ettiklerini görmelerini istirham ediyorum. 76 milyonu kucaklayan bir hükümet vardır. Türkiye demokratikleştikçe kalkınacak, dönüştükçe büyüyecektir" dedi. 

47 MİLYONLUK LİRALIK AÇILIŞ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından, üniversitede son 3 yılda yapılan 42 bin metrekare kapalı alana sahip, 47 milyon lira maliyetli 10 fakülte binası ve tesisin açılış kurdelası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Başbakan Erdoğan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tıp Fakültesi Eğitim Blokları, Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Otomotiv Teknolojileri Araştırma Labaratuvarı, Spor Bilimleri ve Teknik Yüksek Okulu, Mühendislik Fakültesi Bağlantı Bloğu, Gıda Mühendisliği Uygulama Labaratuvarı, Kampüs Altyapı Saha Düzenlemesi ve Tıp Fakültesi Hastane Geçiş Bloğu'nun açılışlarını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan üniversitedeki programın ardından, Denizli'ye 4 okul kazandıran hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından onuruna verilen yemek davetine katılmak üzere işadamının evine gitti. 


29 Eylül 2013
Etiket; Pamukkale fahri doktora, Başbakan Erdoğan Denizli, Erdoğan fahri doktora, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir