19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'den Reyhanlı açıklaması



CHP Genel Başkanı Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Reyhanlı olayının failleriyle ilgili olarak, “Yine bir iftirayla karşı karşıyayız. Her türlü şeffaflıktan yana olan anamuhalefet partisini,n böyle bir olaya bağlanmaya çalışılması özellikle iktidarın yürüttüğü siyasetin çürüdüğü anlamına gelmektedir” dedi.

Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, "Esad’ın problemi annesinin yaşıyor olması. Bizimle konuşuyor, sonra gidip annesiyle konuşuyordu. O da babasının Hama’da izlediği yöntemi hatırlatıyor” sözlerinin ciddiyetten uzak olduğunu, Davutoğlu’nun bunu hep yaptığını söyledi.

Birleşmiş Milletlerin Türkiye’deki uzun tutukluluğa ilişkin raporuna değinen Loğoğlu, “Her gün Beşar Esad’a insanlık çağrısı yapan iktidar kendi ülkelerinde bu acımasız olaylara nasıl göz yumar? Kabul etmiyorum. Bir vatandaş olarak buna çok ağır tepki duyuyorum” dedi. Reyhanlı saldırılarına değinen Loğoğlu, “İnanılmaz süratle bütün failleri buldular, ortaya çıkardılar. Sonra bir suskuluk geldi. Birdenbire bu işlerden CHP’nin sorumlu olduğu gibi bir iddia atıldı. Daha öncede bazı CHP’li belediyelerin PKK’ya yardımda bulunduğu iddiasında bulunmuşlardı. Bir iddia ortaya atacaksın sonra bunu ispatlayamayacaksın. Yine aynı iftira ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin anamuhalefet partisi her türlü şeffaflıktan yana olan bir partiyi, böyle bir olaya bağlamaya çalışması özellikle iktidarın yürüttüğü siyaseten çürüdüğü anlamına gelmektedir. Devletin elinde böyle bir şey varsa onları ortaya koyması lazım. Bunu yapamadıkları takdirde demek ki tamamen tıkanmış. Bunu iktidarın can havliyle anamuhlafet partisine saldırı olarak görmek lazım” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve Sarıgül’ün CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine Loğoğlu, “Böyle bir görüşme olup olmadığından bilgim yok. Sayın Sarıgül’ün medyada konumu belli. CHP’nin İstanbul’u kazanma hırsı azmi belli. CHP açısından İstanbul’u kazanacak adayın belirlenmesi olabilir. Bu o kişi bu kişi olabilir. Belirlenecek kişi o ili almalı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a yönelik “teröristbaşı” ifadesinin anımsatılması üzerine Loğoğlu, “İfadenin kendisine bakarsanız tıkanıp kalırsanız. Hükümet muhaliflere silah vermediğini söylese de hurma gönderilmediği düşünmüyoruz” dedi. Genelkurmay’da erken terfi haberlerinin anımsatılması üzerine Loğoğlu, terfilerin liyakat ölçülerine göre olması gerektiğini söyledi. Loğoğlu, “Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi belki orduyu siyasetin dışına çekmiştir, bunun maliyeti de çok da ağır olmuştur ama Adalet ve Kalkınma Partisi siyaseti orduyu içine sokmuştur. Bu böyle bir siyasetin sonucu ise üzerinde çok durulması gereken bir konudur” dedi. 

27 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir